prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 skorc
Tudi jaz sem podlegel tejle "TOP-SHOP" propagandi. Cloudrunner so za mene katastrofa (moja teža je ca. 76-77 kg). Ko sem jih prvič obul, me je vleklo nazaj. Med tekom je bilo še kar. O neki neslišnosti ni govora. Moji tako "cmokljajo", da bi še mrtve zbudili.

Tempo konkretno slabši, če pospešim na tisto kar običajno tečem začutim desnega ahila in levo koleno. Na asfaltu ni nikakršnega odriva. Občutek tak kot, da bi mesil blato. Na makadamu se zatikajo kamni med oblačke - zelo nestabilni. Razmočene podlage pa sploh odpadejo.

Prvič po treh letih sem fasal žulje - sprednji del copata je kljub največji dobavljivi številki, neverjetno ozek. Za moje pojme je copat konretno previsok. Kje je težišče? Pojma nimam. Držati jih je treba izkjučno na prstih, da se sploh kam premaknejo.

Občutek v sami "školjki" je približno tak kot v pancarjih a kaj, ko podplat temu ne sledi.

Oblačka skrajno zadaj/zunaj sta že vidno obrabljena (po 200 km) tako, da ne vem kako me bo ta pena nosila doživljensko.

Edini plus, ki sem ga na teh podplatih doživel je tek, po strmem asfaltiranem klancu navzdol. In to na polno. Očitno mi jih je edino takrat uspelo blaženje nabiti do konca tako, da je blaženje prišlo popolnoma do izraza...

Glede na vso propagando sem zelo razočaran, takšnih in drugačnih "modnih muh" pa se bom od tega nakupa naprej raje izogibal. :)

Pa srečno!
Škorc

P.S.: Švicarji naj se raje držijo tiste industrije, ki jim je po propadu bančne industrije še ostala - sir in čokolada. Mogoče še kakšne ure v znak statusnega simbola. Tekaške copate pa bo moral delati kdo drug - vsaj zame. :)
Uporabniški avatar
 StaraKost
Občutki so očitno individualna stvar. Jaz sem na primer sposoben dolgega teka samo s ON-kami. Probal sem Adidas, Mizuno in Asics pa so za moje palčne sklepe za daljši tek neprimerne, zaradi tega tudi počasnejše. ON-ke uporabljam na vseh terenih in sem vsepovsod zadovoljen, razen na mokrem, ko "cmokajo", ker pride vlaga v "oblaček", na suhem pa so polnoma tihe.
 skorc
Aja, testno kilometrino sem pozabil napisat. Dva teka sem naredil nekaj čez 50 km, ostalo je bilo pa po 15 km.

Je pa res, da so občutki čisto individualni, da smo si ljudje različni, da vsakomur vse ne sede - in konec koncev je tudi prav tako. Če ne bi bil svet kar preveč monoton. :D
Uporabniški avatar
 MančaPomaranča
muc napisal/-a:;)..mislim, da poznam en podoben primer ampak, če se ne motim pri lanskem modelu copata...očitno nekaterim res nagaja kakšen šiv na notranji strani...pri meni je cool...ampak, če se ne motim je bila ta povratna informacija že posredovana na pravi naslov ;)

p.s.
mogoče si pa prsti želijo le še hitrejš tempo :lol:

Ja, ja, to bo to. Bomo pa poskrbeli za hitrejši tempo. :lol:
Drugače pa imam letošnji model, očitno še vedno nagajajo notranji šivi. :)
Uporabniški avatar
 Wega
No, v TC so me prijetno presenetili s popustom,tako da so ta nove ta rumene prišle 119.
Komaj čakam, da jih preizkusim!
Moja izkušnja z njimi je drugačna kot skorceva, "skupaj" sva samo v tistem delu ko opisuje tek navzdol. Res pa je, da sem kar se hitrosti tiče bolj jogger kot tekač, tako da mi gre bolj za udobje kot kaj drugega.

Aja! Glavni napredek pri letošnjem modelu pa so krajše vezalke kot lani... :)
Nazadnje spremenil Wega, dne 18 Okt 2012, 20:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 jedrnat
Tale debata pa je res kvalitetna - polna različnih izkušenj. No jaz sem pod vplivom te debate natančno pregledal moj Cloudsurfer in žalostno ugotovil, da je sredinski oblaček levega copata v drugi vrsti počil pri korenu (vpetju v podlago). To ne bi smelo vplivati na moj trening. Optimist bi rekel, da so zdržali skoraj 800km, pesimist pa, da bi morali zdržati več. No, kljub temu sem z njimi do sedaj zadovoljen.
Uporabniški avatar
 Wega
Ah, en oblaček... ;)

Saj veš tistega, ko je gorenjc pojamral da se mu je zlomil zob na glavniku in bo sedaj moral kupiti novega. Pa so ga tolažili, oh, pa ja ne boš zaradi enega zlomljenega zobčka kupoval nov glavnik! Moram, je odgovoril, bil je zadnji!
Uporabniški avatar
 jedrnat
Wega napisal/-a:Ah, en oblaček... ;)

Saj veš tistega, ko je gorenjc pojamral da se mu je zlomil zob na glavniku in bo sedaj moral kupiti novega. Pa so ga tolažili, oh, pa ja ne boš zaradi enega zlomljenega zobčka kupoval nov glavnik! Moram, je odgovoril, bil je zadnji!

:-) :-)
...če bodo šle plače še nižje bom tekel z njimi tudi po zadnjem izpadlem oblačku...
;-)
Uporabniški avatar
 dexi27
Ja točn tak 100 ljudi 100 čudi. Jaz mam glede teh copat mešane občutke :oops: Res je da moji ne cmokajo pa tud tečem večinoma po takih terenih, da ne srečujem kamnov, ki bi se mi pol zatikali... Po drugi strani pa tisti prvi čuden občutek, ko me je kar nekaj nazaj vleklo in pa tud sedaj ko mam z njimi že kar nekaj kilometrov (600 +) še nisem mogel ujet tapravga filinga :?

No tud nekaj posebno manju utrujenih nog jaz ne opažam po tekih, tak da kaj pa vem...

No kaj se tiče same obrabljenosti se za enkrat kar dobr držijo, razen enga oblačka, ki je mal bolj obremenjen, kot posledica mojga načina teka, ostali so b.p.

Če strnem v kratkem, vesel sem, da jih imam in da jih lahko preizkušam iz prve roke, še bolj sem vesel, da sem jih dobil zelo ugodno in zarad tega sedaj nisem slabe volje, ker eno je sigurno to je copat ki sem ga kupl samo trikrat (prvič, zadnjič in nikdar več) :wink:

Zame so pač drugačni modeli :mrgreen:
Uporabniški avatar
 RoKo
V aprilu je bila cena 139, potem je skočila na 159, zdaj pa na to 25% popusta.
Uporabniški avatar
 RoKo
dexi27 napisal/-a: ker eno je sigurno to je copat ki sem ga kupl samo trikrat (prvič, zadnjič in nikdar več) :wink:
Zame so pač drugačni modeli :mrgreen:

res je.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Jaz bom pa verjetno v njih jutri opravil naslednjih 42,195 km na LM :D
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Opravil z njimi maraton. Presenetljivo dobro so se obnesle, celo suhe noge sem imel do 35 km, ko me je nekdo uspel zaliti od zgoraj. Za asfalt so zakon, zame pa po poškodbi tudi prava rešitev.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 27

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA