Tale anketa traja že 100 let. Jaz sem vmes že pozabil kaj sem sploh izpolnjeval. Sedaj pa sem šel malo nazaj gledati, kaj smo sploh ugotovili. Zaenkrat 2 dokaj brezvezna podatka, oziroma taka, ki bi ju vedeli tudi brez ankete.
Največ rekreativnih tekačev je starih med 30 in 40 let, ter med 40 in 50. Za to je tudi logična razlaga

Če se mlad človek začne ukvarjati z atletiko je ponavadi tekmovalec in atlet in ne rekreativec. Pri 30-ih se ponavadi že malo zresniš, si ustvariš družino, se malo umiriš in nekaj je potrebno storiti zase. Večina namreč začne teči iz dveh glavnih vzrokov = zaradi hujšanja ali zaradi zdravja. Po 50-em jih pa vztraja malo zaradi morebitnih poškodb z leti teka ali pa se držijo bolj mirnih dejavnosti, sprehodi in podobno.
Drugi odgovor pa je kilometraža. Na več kot 30 km tedensko prideš zelo hitro (samo 3x tedensko po 10 km in je to to). Med 31 in 60 km tedensko je kar razlika, čeprav je oboje v isti skupini (4 tedne po cca 31 km = do 130 km mesečno, 4x60 pa že 240, tu pa je že bistvena razlika). Mislim, da večina rekreativcev teče cca 50 km tedensko. Tisti, ki več morajo imeti veliko več časa (morda upokojenci), resni atleti, resni maratonci ali ultramaratonci (vsi ti pa so v manjšini).
Sedaj sem nekaj brez veze nakladal. Daj potegni iz te ankete kakšen pameten podatek, če se da.