Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Kairos
Zares, čestitke vsem udeležencem prve slovenske KM vertikale! Sila ste!

Žal mi je da se nisem uspel udeležit dogodka,
upam da se priredba bo prejela in ponavljala.
Zato pohvala organizatorju za pionirsko delo,
za izjemen manever in prestavitev tekme na nedeljo,
čestitke celotni logistiki da je tekmkovanje potekalo varno in nemoteno,
kako na poti navzgor kot tudi ob sestopu nazaj v dolino.

P.S.: Nekaj v premislek: Sem opazil lepe označbe na stezi. Mogoče bi bilo smiselno zbrati denar in jih narediti kot trajno rešitev in na ta način narediti KM vertikal trening stezo.
Kairos, o tej zadevi smo že razišljali, moramo jo le še malo dodelati. Glede na to, da prihaja zima, imamo čas do pomladi, ko bomo pogruntali nekaj zanimivega. Ideja je res stalno označena trasa od pomladi do jeseni, mogoče kakšna vpisna knjiga časov na vrhu in potem za zaključek - sredina oktobra še uradna tekma. Bomo videli kaj bo prinesel čas...
Tudi meni se žal ni uspelo dogovoriti za prost vikend v službi, sem pa nameraval odteči traso enkrat ta teden in me samo zanima, če so trenutno označbe še na progi?
Da ne bo treba iskati štarta po slikah iz fb :D
 milk
Če boš imel uro z GPS-om, je štart približno na 1070m nadmorske višine, na začetku hloda, ki leži vporedno s traso, tik preden ta zavije levo po grebenu.
Če bi to označili kot stalno traso in bi se tek ponavljal, bi bilo vseeno smiselno, da bi štart prestavili za 20 - 30 višinskih metrov nižje, tako da bi bilo v resnici celih 1000 m višinske razlike.
milk napisal/-a:bi bilo vseeno smiselno, da bi štart prestavili za 20 - 30 višinskih metrov nižje, tako da bi bilo v resnici celih 1000 m višinske razlike.

Pa te bo to dokončno zadovoljilo? Ker obstajajo še decimetri, centimetri, milimetri,... :)
Da ne bo več kakšnih dvomov...proga izmerjena z novo Garminovo barometrično-gps uro, prenešena na topografsko karto:
Start: 1062 m.n.m.
Cilj: 2053 m.n.m.
Razlika štart-cilj 991 višinskih metrov. Se pravi ni govora o kakšnih 30 metrih manj ali kaj podobnega!
Drugo leto bomo na 1 meter natančni, v centimetre se ne bomo spuščali :mrgreen:
 milk
2MUCH4ME napisal/-a:
milk napisal/-a:bi bilo vseeno smiselno, da bi štart prestavili za 20 - 30 višinskih metrov nižje, tako da bi bilo v resnici celih 1000 m višinske razlike.

Pa te bo to dokončno zadovoljilo? Ker obstajajo še decimetri, centimetri, milimetri,... :)

Ne iz tega delati parodije! Če govorimo o kilometru naj bo kilometer. Ne gre za centimetre, tudi en meter odstopanja je zelo dobra natančnost, po moje pa odstopanje nebi smelo biti večje od 5m. Na zdajšni trasi smo vsi namerili več kot 10m odstopanja. Ne vem katera meritev je res natančna. Čeprav sva z Ambrožičem namerila zelo podobno, se strinjam, da ročnim uram, ki imajo GPS, ni ravno v celoti zaupati, če je bilo z precej natančnejšo napravo izmerjeno drugače, v meritev popolnoma zaupam in to pomeni, da bo potrebno le nekoliko spustiti štart, da bom dosegli 1000m višinske razlike v natančnosti do +/- 5m.
Uporabniški avatar
 gasperd
Čestitke vsem vertikalcem in vertikalkam :laola :laola .
Super ideja - super realizacija. Žal se teka nisem udeležil, prihodnje leto pa se zihr vidmo.

Aja, Nejc Kuhar - vse pohvale za zmago in tisto kar je meni tudi pomembno - za ultra hitro objavo rezultatov te super zadevce :clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 husein
milk napisal/-a:Ne iz tega delati parodije! Če govorimo o kilometru naj bo kilometer. Ne gre za centimetre, tudi en meter odstopanja je zelo dobra natančnost, po moje pa odstopanje nebi smelo biti večje od 5m. Na zdajšni trasi smo vsi namerili več kot 10m odstopanja. Ne vem katera meritev je res natančna. Čeprav sva z Ambrožičem namerila zelo podobno, se strinjam, da ročnim uram, ki imajo GPS, ni ravno v celoti zaupati, če je bilo z precej natančnejšo napravo izmerjeno drugače, v meritev popolnoma zaupam in to pomeni, da bo potrebno le nekoliko spustiti štart, da bom dosegli 1000m višinske razlike v natančnosti do +/- 5m.

sej ti se hecaš a ne? Get over it :bum:
 marjan
Nejc bi bilo možno, da bi bil termin 2 teden septembra (nekdanji SAM termin). Takrat običajno nič pametnega ni :D

Držim pesti za v soboto. Ne daj se

lp
Marjan
 milk
nejc.kuhar napisal/-a:2 teden septembra je že vrsto let rezerviran za RedBull Dolomiten mann v Lienzu, ki ga nekateri ne moremo izpustiti. Obstaja še termin zadnji vikend septembra, 1 teden pred Šmarno goro... :?:

To je dober datum, ta vikend pa res mislim, da ni nič pametnega. To je en teden po kolesarski tekmi z gorskimi kolesi na Blegoš in en teden pred tekom na Šmarno goro.

Mimogrede: danes sem bil spet na Storžiču, tokrat sem šel od doline - brunarice TD Bašelj, do vrha Storžiča. Opremljen sem bil z dvema GPS urama, na vsaki roki ena. Timex in Garmin 405. Timex se je izkazal, kot merilec razdalje, popolnoma neuporaben, zato se oproščam, ker sem mu preveč zaupal in navajal bistveno krajšo razdaljo, kot ste jo izmerili. Glede višine, je precej bolj natančen. Očitno ima zelo šibek GPS sprejemnik, ki skoraj na polovici poti izgubi signal, hkrati pa nima take funkcije kot Garmin, da bi zadnjo točko pred izgubo signala in prvo, ko ga spet najde povezal in prištel direktno razdaljo. Garmin mi je na trasi Vertikal KM nameril 2,25 km, kar je skoraj enako, kot je bilo uradno navedeno, toda višinske razlike mi je nameril 985m, podobno kot Timex že tretjič zapored. Skupne višinske razlike, od štatra do cilja pa je Garmin nameril 1009m.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA