prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 ris9
Da še jaz eno temo dodam.

Zaradi lanske negativne izkušnje in letošnje vremenske napovedi vas sprašujem, kakšne tekaške rokavice uporabljate pri vsakdanjem teku in kakšne boste uporabljali na maratonu. Lani je bilo prav zanimivo tam od nekje 10tega km naprej, ko je bilo po cesti polno tekaških rokavic jaz pa sam v svojih zmrzoval od začetka do cilja (v cilju sem prav z težavo pritisnil na tipko od ure 8) 8) ).
Da se mi nebi letos to ponovilo bi rad kupil take, ki mi bodo "prinesle" toplino.
Drugače med zimo uporabljam navadne tanke tekaške, čez pa dam volnene brez prstov (doma naštrikane seveda :D :D ).
Sotekač je zadovoljen s tistimi iz hofra, ki so malo podložene, jaz pa sem to akcijo zamudil tako da bom moral kupiti drugje. V intersportu in hervisu sem že gledal ampak se mi nič ne zdi dovolj toplo.
Kakšen predlog dobrodošel... Komur se tema zdi smešna naj jo pač ignorira..
Hvala že v naprej
Uporabniški avatar
 Tilcara
Ravno o tem se trenutno sprašujem tudi sama. Namreč, lansko leto sem tekla 42 km brez rokavic, pa me je nekaj km zeblo v prste, pol sem se segrela in je bilo OK. Nikoli ne uporabljam rokavic, razen pod nulo. V nedeljo pa ne želim teči brez njih, zato me zanima, ali si imel navadne bombažne, da te je zeblo. Nameravala sem prav bombažne, da jih lahko odvržem. Najbrž jih ne bo treba odvržti, po napovedi sodeč. Kaj pa vem.. če so preveč tople, tudi ni prijetno.
Uporabniški avatar
 StaraKost
.....zakaj ne uporabljate kolesarsko majico, ki ima od zadaj žepe, pa se jih da v žep, če ti je "preveč" toplo. Jaz imam v žepu za vsak slučaj tudi čisto tenko vetrovko. Če ne drugega je dobrodošla po prihodu v cilj, če nimaš asistenta, ki te čaka z oblačili. :D .
 vroom
Lahko se jih tudi zatakne za hlače, če in ko postane prevroče - saj hlače imajo na boku elastiko, tako da bi morale rokavice zdržati na svojem mestu do cilja
 gazi
Ris,

poskusi te rokavice: http://sl.sportsdirect.com/karrimor-x-l ... ves-765132

Na Gorenjskem jih najbližje (če se ne motim) dobiš v Kranju - Sport 2000, cena je ugodna in poznam vsaj dva, ki jih uporabljata na Kranjski zimski tekaški ligi (tudi pri zelo nizkih temperaturah) in ju ne zebe.

Sam bom sicer tekel v Adidasovih tankih tekaških rokavicah (kupil v Intersportu), ampak grem letos samo 1 krog. Lansko leto me je v drugem krogu (bilo je sicer malo topleje kot napovedujejo letos) pošteno zeblo v prste.

Dober, predvsem hiter tek želim!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA