Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 miciM
Dobro jutro, zunaj sneži, danes bo lep zimski maraton :lol: . Veliko veselja na progi tekmovalcem in navijačem, da jih ne bo preveč zeblo :D :D :D

:wink:
Uporabniški avatar
 muc
Juhuhuuuuuuu lahko se bomo še kepal :lol: ...pa Srečno!!! :wink:
Uporabniški avatar
 Wega
Na, jebenti sedaj pa imam! NAša potka je čisto zares zasnežena in še ga nasiplje. Ne skrbi me maraton ampak če bom sploh prišel do Ljubljane!
Uporabniški avatar
 Loni
Navijača se zahvaljujeta za skrb :wink: .
Uporabniški avatar
 MatjazV
V snežnem pričakovanju na štart: Slika
Uporabniški avatar
 Wega
Kapituliral.

Jebi ga
Uporabniški avatar
 ZHAK
Pravkar odtekel 9km po zasneženi Škofji Loki. Na LM boste uživali, če ste le dobro pripravljeni! Ure pustite doma in se prepustite užitkom v snegu, ima svoj čar. Na poti sem srečal skupino približno desetih ljudi iz Pule, ki so prenočili v Loki in se zjutraj odpravili na LM. Ljudje iz obmorskega kraja, ki jim je sneg bolj kot ne tuj, temperatura okoli 0 stopinj, vsi dobre volje, nasmejani, ... Kar zavidam jim! Dober tek vsem na LM, sneg pa vzemite kot dodano vrednost in ne oviro!
Uporabniški avatar
 vencelj
Kolikor spremljam trenutne vremenske razmere, za maraton sploh ni slabo. Verjetno je veliko tekačev oblečenih preveč...Morda je največji problem, ker se je ohladilo na hitro in takih temperatur zaenkrat še nismo vajeni.
Moj "nadomestni tek" je bil čisto zimski: uro in 10 minut bezljanja po naravnih terenih s plazenjem skozi tunele iz s snegom obteženega vejevja, skupaj okrog 500 m višincev, na višini cca. 800 m sem na odprtem nameril 25 cm snega... :juhuhu: ...užival sem in mi ni žal za LM...

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
vencelj napisal/-a:Kolikor spremljam trenutne vremenske razmere, za maraton sploh ni slabo. Verjetno je veliko tekačev oblečenih preveč...

No ja, dve uri prej na štartu za 10- ko je bilo (po posnetku štarta sodeč) bolj neugodno.
 Poldy76
Ker je tema ravno sneg, prosim za nasvet. Kaksne copate kupit za tect? Sem iz hribov, sem zacetnik in prosim za info, kaj je potrebno paziti pri nakupu copat za cez zimo. In kje to kupiti?

Sicer je nekaj napisanega že v tej temi viewtopic.php?t=407, pa vseeno, morda kaka nova dognanja, izkušnje?
Nazadnje spremenil Poldy76, dne 31 Okt 2012, 18:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 pajo
Zelo preprosto. Goretex pa še kake gamaše pa imaš problen rešen. Kje? Malo poišči ali pa pokliči... Tam kjer so najcenejši. Pa malo večje ne pozabi kupiti.
Uporabniški avatar
 vencelj
Poldy76 napisal/-a:Ker je tema ravno sneg, prosim za nasvet. Kaksne copate kupit za tect? Sem iz hribov, sem zacetnik in prosim za info, kaj je potrebno paziti pri nakupu copat za cez zimo. In kje to kupiti?

Sicer je nekaj napisanega že v tej temi viewtopic.php?t=407, pa vseeno, morda kaka nova dognanja, izkušnje?

:arrow: kot prvo, Poldy, lep pozdrav na :TF) ;

:arrow: si iz hribov, a me vseeno zanima: tečeš po cesti ali v "naravnem okolju" po travnikih, gozdnih poteh...od tega je zelo odvisna izbira prave obutve;
:arrow: goretex priporočljiv za tek v snegu ali/in v mokrem :!: ;
:arrow: druga stvar je tek po cesti: ko jo splužijo, ko je kopna in suha, GTX nima smisla (moje mnenje!)
:arrow: :roll: :roll: pravzaprav gtx itaq nima smisla za krajše tek (recimo nekako do par ur): ko je enkrat mokro to sploh ni problem, ker boš itak kmalu zaključil, doma se preobuješ in greš pod tuš...;
:arrow: :? :roll: ...
Uporabniški avatar
 jernej555
Naj še jaz dopišem nekaj stvari :D
:arrow: Se strinjam z Vencljem za do nekaj ur trajajoče treninge je Gore-tex bedarija
:arrow: Sam delam zimske treninge na Pohorje. To pomeni 5 km asfalta+sneženo-leden vzpon z 750 višinci+sneženo leden spust(ob smučarski progi tako da sneg do kolen)+5 km asfalta. Uporabljam Salomon Speedcross, asfalt jim zaradi nizkih temperatur ne škodi, oprijema je dovolj, (če je ledeno pač padeš :lol: ), res pa je da se mi je v torek pri ekstremno hitrem spustu nagubal vložek v čevlju(še raziskujem če sem edini s tem problemom).
:arrow: Torej če imaš namen veliko teči po snegu išči copati z čimveč profila.
:arrow: Če boš tekel nižje v dolini kjer se sneg obdrži kvečjemu kakšen dan so dovolj navadni trail copati.

Pa še to zakaj ne Gore-tex. Copate boš najverjetneje uporabljal skozi celo leto. Poleti je Gore-tex prevroč. Vedeti morše tudi, da ko se gore tex namoči se za vraga noče posušiti :evil:
Če te pa še kaj zanima pa kar vprašaj :D
Uporabniški avatar
 pajo
Vprašal je za copate za v sneg.... In, da je iz hribov.Halo'? Valda, da jih ne bo uporabljal poleti. Če bo po celem tekel se pa itak ve kaj naj da na nogo. Ali pa kakor komu kaj paše. :D
 Poldy76
Hvala za dobrodošlico in hvala za predragocene odgovore.

Moji tekaški treningi zgledajo približno takole. Od ponedeljka do petka 2x ali 3x (odvisno kako pade dan), poskušam teči vsak drugi dan, som na precej zdelanem asfaltu. Štartam na cca 750 m višine, najvišja točka pa je (zaenkrat) 850 m. To je cca 40 min. Naredim pa cca 6 km. Sobota ali nedelja je večinoma makedam (zaenkrat) 11 km. To je večinoma ravnina (do 30 m rahli vzponi). To traja nekje uro in deset minut.

Bo pa nujno treba kupit še ene copate, ker sem bil danes spet moker :oops: . Te mokrote se bo očitno v tem času potrebno navadit.

Glede goretex copat pa se mi zdi utemeljitev dobra, saj se mi zdi nesmiselno kupovati copate za vsega skupaj 4 mesece.

Lp in hvala za enkrat

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA