Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 mojchka
Na Goriškem smo se po včerajšnjih povodnjih zbudili v jutro, ki nam je bolj pogodu; burja in razmeroma topel zrak.
A že na Rebrnicah se je vse obrnilo; še sreča, da me je v LJ peljal mož, sama bi verjetno vozila 20 km/h in bi bila tako napeta, da bi se mi vse mišice zavozlale v krče.
Brrr, samo ob pogledu na sneg me je zeblo!!!
Vendar pa.. saj sem minulo zimo ničkolikokrat tekla, ko je bilo še hladneje, tudi v burji!!! Kaj nam bo teh par snežink :--
Vseeno smo s kolegicami na štartu jamrale in jamrale, kako je mraz, pa mokro, pa...
Smo letos štartali v krajših časovnih razmakih? Se mi zdi, da smo kar hitro začeli...
Potem pa... kaj čem rečt? Sem tekla..
po treh km odvrgla palerinco in celo vroče mi je bilo.
Navijači so bili krasni, sem mislila, da jih bo vreme odgnalo, pa jih je bilo mogoče le malenkost manj kot lani...
Tempo sem držala kar lepo konstanten, pojedla sem oba gela, povsod pridno pila in je šlo po planu. Sploh ne vem več, kaj se mi je motalo po glavi...
V cilj sem kar precej pospešila (zaradi fotografov, seve :lol: ), pa so me hitro začeli grabiti krči :cry:
So pomagale borovničke na enem štantu (ne smem povedat, kje :wink: ), potem pa obara pri "sponzorju"...
Pohvaliti moram moja dva fanta, sta se brez mene lepo zabavala, potem pa potrpežljivo čakala blizu cilja in segrevala avto za mamo-zmrzljivko :-)
 janzi
Če pogledam samo maraton kot tek - odlično. Dosegel najboljši čas svoje maratonske kariere, kljub dokaj zahtevnim vremenskim razmera. Zakaj? Razpiz... me je organizacija dogodkov tik pred samim maratonom. No, sem pa potem zaradi tega toliko hitreje podal v lov za zajci 3:15. :D :D :D
Način prevzema prtljage totalni poden. Organizator si zasluži res zlato medaljo, kako zakomplicirati zadeve, ki so v preteklih letih bile že dokaj dobro vpeljane. Komentarji v vrsti za oddajo prtljage so povedali svoje, zlasti tekačev iz tujine. :-- :-- :-- Tukaj organizator nima nobenega opravičila. Samo ne mi sedaj govoriti, pa bi preje prišel. Ob 9. 50 sem stal v vrsti. Na kakršno koli ogrevanje nisem smel več pomisliti. Vsi vemo kdaj so bile prijave zaključene. Očitno jim je interes zmanjšati število udeležencev, zlasti iz tujine.
Zaradi organizacijskega kiksa zamudil 6 min na start :--( .
Kaj več o tem pa, ko bo še kdo kaj pripomnil čez org...
Nekaj je že povedanega v zadnjih dveh postih na http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?p=292422#p292422
Uporabniški avatar
 ROSI64
golfdelta74 napisal/-a:
zajc napisal/-a:Danes sem razmišljal, da sploh ne bi šel. Ne zaradi vremena ampak zaradi dejstva da sem en teden nazaj komaj pretekel 3 km (v tempu 6:30 min/km :oops: ). Začel sem rezervirano, prvi krog končal v solidnem času, v drugem pa je prišla do izraza utrujenost, ki me je spremljala cel teden pred maratonom. Kljub težavam sem izpolnil cilj in sem z današnjim nastopom zelo, zelo zadovoljen. Veseli me, da še vedno nisem za odpis 8)

Ob poti sem srečal veliko znanih obrazov, prav tako med tekom, ko so šibali mimo mene kot antilope. Vsem čestitam za opravljeno pot, ker danes le ni bilo tako lahko kot je izgledalo.

kaj pa je narobe? kaj te matra?

Pred enim tednom je odtekel tole
novice/485
Veliko vzdrži :clap: :clap: ni pa stroj :lol: :lol:
Pogledam ponoči čez okno. Sneži! Ne mogoče, ravno sem šel spat pa je še malo prej kazalo 12 stopinj, pogledam še enkrat...vse belo, nazaj v posteljo, premišljujem in padem v spanec...sanjam...tečem...zjutraj se zbudim, nenavadno bleščeče se mi zdi...pogledam, vse belo...kaj zdaj, pogledam radarsko sliko padavin...in jasno odločitev...Gremo!. Sedem na kolo, zunaj močno sneži, superge že malo mokre, vlaga vse naokoli...podrta drevesa. Na prizorišču zimsko stanje, večina v "snežni opremi", v očeh vidim odločenost, pozitivna energija vsepovsod...tek se začne...sneži...paše občutek, ko ti snežinke padajo na obraz, uživam, neverjeten občutek...prvega kroga konec, drugi krog...vrste so razredčene, sledimo drug drugemu, občasno bolečine v mečih, stiskam, notranji dialog...pogovarjam se s samim sabo, se bodrim...zadnji kilometer, pospešim in sem že na cilju prvega maratona...čas nekaj pod 3:25...mal težje gre hoja naprej...smeh...to je to...drugo leto zopet...

Čestike vsem maratonkam in maratoncem za današnjo udeležbo in za odlično navijanje ob progi.
Sama gotovo nebi danes tekla ,a ko sem prišla v Ljubljano,vreme sploh ni bilo več pomembno,tedaj sem čutila v sebi in od vseh okoli sebe energijo,moč voljo,ko smo štartali nisem mogla premagati solz od sreče ,med tekom sem premišljevala zakaj ne čutimo to enerjijo jutri ,pojutrišnjem,saj zmoremo ,stopimo skupaj ,pomagajmo drug drugemu , saj zdaj je pravi čas,saj smo dokazali ,da smo skupaj močni,povejmo na glas našim veljakom kaj je prav in kaj ni ne dovolimo si da smo samo nemi opazovalci dokler nam drugi krojijo usodo, bodimo pošteni in solidarni
srečno
Ob bok vsem kritikam, ki so večinoma na mestu, naj dodam še eno. Ob pol milijonskem biznisu si organizator ni mogel privoščiti enega ali dveg plugov, da bi pred tekmo odstranil snežno brozgo s tekaške proge.
Uporabniški avatar
 samostojni
vencelj napisal/-a:Napisal/-a vencelj » 28. 10. 2012, 11:52
:laola
Moj "nadomestni tek" je bil čisto zimski: uro in 10 minut bezljanja po naravnih terenih s plazenjem skozi tunele iz s snegom obteženega vejevja, skupaj okrog 500 m višincev, na višini cca. 800 m sem na odprtem nameril 25 cm snega... :juhuhu: ...užival sem in mi ni žal za LM...

LP, vencelj
:clap: :clap:

:laola
Pametna odločitev Vencelj :juhuhu:
Skoz okno gledam sneži, lep dan je bil, sem se že zjutraj veseliu :juhuhu: poberem še ostale z našga konca pa jo mahnemo prot Ljubljan. Ker je belina vsenaokrog bila, me je mal na Winter trans Slovenija http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?f=2&t=14371&start=180 spominjala tale vožnja, de bi pa še Venceljeva se namerila :rol: :juhuhu: bombastično bi bilo, saj v vseh teh 17tih tekih takega še nismo imel. :clap: :clap:
Škoda :-(( :( mi je za vse tiste ki so zaradi kateregakoli vzroka izpustili letošnjega, če pa sam zarad gum :driver: smo pa opozarjal na napovedih da bo sneg :hello: zato da je bilo dost cajta za menjat z zimskimi :nono: .

Po parkiranju gremo v klet Maximarketa kjer se napravmo in mal ogrejemo :clap: :juhuhu: še lepše je blo pa spet znane :TF) srečat po enmu cajtu, čist užitek mal podebatirat :argue: seveda tudi druge znance in znanke.

Na štart gremo z Uršo pa Andrejko u zadnjih minutah u 2 cono pa smo štartal....fenomenalni občutki tale The STROJ nardi http://soundcloud.com/the-strojpa župan ob strani roko poda kdor če mu jo lahka da :cast:
Tud vreme je bilo kar naklonjeno celo pot, še sonce je na trenutke se videlo. No bejbe sta mi kar naprej ušle :--( :cast: :--( sam pa sem jo rajžal svoj tempo mal s katerimi :TF) podebatiral s Tekačičo sva kar en cajt vkop šibala, je djala de ga pa u Celju majo več k tule u Lublan...... :D cajt je bil stabilen celo pot, sej je lepše kaj več dožvet na progi k pa gasa do cilja :lauf: kolk se je spet trenutkov nardil zapisanih za naše spomine prijetnega značaja seveda.
Lepo je bilo videti toliko :laola :TF) :Feng :Fger :Fita :Fslo vzpodbujevalcev ob progi :nono: no kakšne smo moral malce razgreti pobodriti :clap: :hello: da so se zbudil pa dal nam energije spet, kolk cajta so pa pol še naprej pa ne morem rečt :ignore: oklol nas se je slišalo :juhuhu: :laola :juhuhu:
Dohtim Andrejko k jo mal gležen baše :oops: pa sva jo u korak pretekla 2 tretjini do cilja :rol: :piti: vmes spodbujanje pa se je ravnina zadnja Dunajska nardila :lauf: tam še našo ekipo z :TF) zastavo lepo vas je blo videt :cast: :cast1: Ciljni ovinek pa u korak skozi CILJ :clap: ZOKIJU še drugič roko podamo :clap: lepo da se vsako leto postavi na štart pa na cilj pa se rokuje :clap:
Mal razteznih vaj pa nazaj u Maximarket se preoblečt sej je kar hladno blo sploh zadnji del k je pihal u ksiht :lol:
Na koncu še po torbo za cunje smo šli, ker je blo pred štartom full gužva :hello: je blo malce zapletov zarad tega :-(( sam se je pol zadeva uredila :clap: :hello: če smo že dobil zapestnice z cifro za torbo oz oddati garderobo, pol jih je dovolj blo na voljo za vse :nono: je blo pa mal jeznih pogledov :roll: :lol: :roll:

Tko cajt je bil še mal pod mišljenim :juhuhu: :juhuhu: :juhuhu: pa seveda vsem čestitke za svoje dosežke :laola tudi muskontarjem :juhuhu: :clap: :clap: :clap: :juhuhu: na vseh koncih naše proge k so kljub mrazu držal svoja glasbila u rokah pa dajali dober filling nam za energijo ter ostalim ob cesti, kakor tudi za organizacijo :laola ni to več mačji kašelj izpred 17 let ko nas je blo nekej čez 600 gibajočih :hello:
Aja laškega :beer: pa še ni zadobit škoda :-(( tam prot Logarsk ga že majo :toast: sempake. :laola
Hvala lepa tudi policiji in varnostnikom :juhuhu: :cast1: k so zmrzoval ob nevarnih koncih poti, pa vsem prostovoljcem in prostovoljkam :clap: :clap: :clap: ki so pomagali pri pijači :heart :beer: :piti:
Dober se spočijte pa uživetje u radostih gibanja :rol: :lauf:
Tole :hack: je tud že kar dolgo za brat
Moj prvi uradni maraton si bom pa zapomnil za vse čase! :lol: Ponoči vlivanje vode, zjutraj sneg, ampak vseeno je bilo fenomenalno. :D

Najprej hvala delodajalcu, da nam je omogočil parkiranje 5 min peš do štarta. Pa še pod streho nam je uspelo dobiti parkirno mesto. :laola Sledile še zadnje priprave, še največ problemov sem imel z izbiro zgornjih oblačil. Še WC in gas do štartne cone. Tukaj se zelo zahvaljujem mojima spremljevalkama za vso logistiko in podporo. Plezanje čez ograjo, stiskanje, odštevanje in gas. Pa smo šli. Prvi krog malo prehitro tako da je v drugem malo zmanjkalo za čas pod 3h navkljub glasnemu TF navijanju pred ciljem. Hvala! :clap:

Čestike vsem za pretečene snežne kilometre! :clap: :clap: :clap:

Aja...kar se organizacije tiče nimam pripomb (vsaj jaz nisem doživel nič takega). Je pa res, da mi ni bilo potrebno oddajati in prevzemati garderobe. Mi je pa všeč nova razporeditev cilja in garderob.
Scooby napisal/-a:Aja...kar se organizacije tiče nimam pripomb (vsaj jaz nisem doživel nič takega). Je pa res, da mi ni bilo potrebno oddajati in prevzemati garderobe. Mi je pa všeč nova razporeditev cilja in garderob.

Mene je motila edino garderoba, ker smo vsi, ki smo stali v vrsti nestrpno pogledovali na uro. Ko sem startala, nobenega ni bilo več v boksih, razen tistih, ki smo capljali po oddani garderobi. No, morda je pa tud ena prednost tega, ker ste ostali tekači dobro splužili sneg in ni bilo več veliko plundre :-)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA