ZdravkoC napisal/-a:Če ne gre podnevi, pa ponoči, če ne, te pač ne 
Tako je, tečem ko me je volja, ko nekaj zagrabi tiste celice in gremo čez drn in strn….podnevi, ponoči, megla…..
@Mitch83 nič se ne boj teči skozi gozd ponoči. Človek se vsega navadi. Vsi strahovi od kje in kaj bo skočilo ven izza grmovja so odveč. Bolj pozoren bodi na ljudi, kaj počno v hosti ob taki ur-temi, kaj je njihov namen. Sam sem naletel že na marsikaj

.
Odklopi, počuti se najmočnejšega na tej zemeljski obli in bo šlo.
Ni lepšega teči ponoči skozi gozd, ko skozi redko vejevje utira pot lunina svetloba. Tudi ob polni luni ni nič narobe

.
Moram tudi sam priznati , ko sem delal prve nočne tekaške korake skozi gozd (brez lučke) me je bilo kar malce strah, pulz pa… Dolgo časa sem potreboval, da sem se privadil tudi na počasni tek po gozdu. Stalno je nekaj šumelo, pokalo, ob poti v grmovju so bili neki svetleči se krogci, verjetno oči kakšne lisičke ali kakšne druge zveri, bog si ga vedi… jaz pa v dir

.
Danes me praktično ne zmoti in preseneti nič od vsega povedanega. Utiram svojo pot skozi temačni gozd, bodisi z ali brez lučke, ob svetlikajoči luni ali ne.
Včasih se zalotim z vprašanjem o nočnem teku po kočevskih gozdovih…..
Mitch 83 naglavna lučka da, zgolj za lastno varnost, da se ne spotakneš.