Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
julijana napisal/-a:Je kaj novic? Štefan, Dragica, Boštjan, kje ste obtičali?
Želim vse dobro :) :?

mi2 sva še vedno v muenchnu. (ravnokar se odpravljava na krajši tek.) jutri zjutraj letiva v berlin, z berlina v new york. dobra novica je, da se danes ob 13:00 po našem času odpreta jfk in newark. slabša pa ta, da sem prejle na cnn-u ujel drobno zapisano novičko v dnu ekrana, ki pravi: "new york city marathon in doubt."

lp, štefan
štefan64 napisal/-a: mi2 sva še vedno v muenchnu. (ravnokar se odpravljava na krajši tek.) jutri zjutraj letiva v berlin, z berlina v new york. dobra novica je, da se danes ob 13:00 po našem času odpreta jfk in newark. slabša pa ta, da sem prejle na cnn-u ujel drobno zapisano novičko v dnu ekrana, ki pravi: "new york city marathon in doubt."

lp, štefan

Vidva bosta maraton naredila že pred New Yorkom v čakanju :( SREČNO :D
ROSI64 napisal/-a:
štefan64 napisal/-a: mi2 sva še vedno v muenchnu. (ravnokar se odpravljava na krajši tek.) jutri zjutraj letiva v berlin, z berlina v new york. dobra novica je, da se danes ob 13:00 po našem času odpreta jfk in newark. slabša pa ta, da sem prejle na cnn-u ujel drobno zapisano novičko v dnu ekrana, ki pravi: "new york city marathon in doubt."

lp, štefan

bo kar mala ultra 8) . še ena sveža novica. newark se odpre, kot je bilo predvideno, jfk pet ur kasneje. s tekom sva opravila, sedaj pa v mesto v kako pivnico. na :drink in klobaso.

lp, štefan
štefan64 napisal/-a:
ROSI64 napisal/-a:

lp, štefan

bo kar mala ultra 8) . še ena sveža novica. newark se odpre, kot je bilo predvideno, jfk pet ur kasneje. s tekom sva opravila, sedaj pa v mesto v kako pivnico. na :drink in klobaso.

lp, štefan

:) :) :clap: , poročajta, jaz grem malo tečt. :)
Srecno smo pristali, se nacakali na preobremenjenem JFK, tudi z mnogimi drugimi tekaci in spremljevalci. Zjutraj smo se zbudili v mrzlo jutro, mesto funcionira na malo nizjih obratih. Iz taksija, ki je najboljsa resotev za nocni transport, dispecerji na letaliscu zdruzujejo potnike, ride na Manhatan je okroglo 60 usd, se splaca za 3 je malovec kot shuttle. Ko smo se peljali delno po streki, sem kot tekac drugace gledal na tele manhattanske ceste, so res bolj gori doli. Sicer pa je baje originalno ime manahatan indijansko in pomeni gricevnati polotok....

Je pa kljucna novica, da maraton govoto bo, dvome je presekal tudi zupan Bloomberg. Zaradi stanja po Sandy pa odpade opening ceremony v petek in dash to the line 5k tek v soboto. Tudi nacrta, kako nas bodo sparvili na start, se niso objavili, tube je sicer zdajle zacel delati, liited, ampka bo tezka v predelu pod 34 ulico, kamor bi motali na trajekt.

Po frustku gremo do Javits centra po stevilko, potem pa tect, v Central Park ta zadnji firtlc.

Srecno pot vsem!

Runcajz
Runcajz napisal/-a:Srecno smo pristali, se nacakali na preobremenjenem JFK, tudi z mnogimi drugimi tekaci in spremljevalci. Zjutraj smo se zbudili v mrzlo jutro, mesto funcionira na malo nizjih obratih. Iz taksija, ki je najboljsa resotev za nocni transport, dispecerji na letaliscu zdruzujejo potnike, ride na Manhatan je okroglo 60 usd, se splaca za 3 je malovec kot shuttle. Ko smo se peljali delno po streki, sem kot tekac drugace gledal na tele manhattanske ceste, so res bolj gori doli. Sicer pa je baje originalno ime manahatan indijansko in pomeni gricevnati polotok....

Je pa kljucna novica, da maraton govoto bo, dvome je presekal tudi zupan Bloomberg. Zaradi stanja po Sandy pa odpade opening ceremony v petek in dash to the line 5k tek v soboto. Tudi nacrta, kako nas bodo sparvili na start, se niso objavili, tube je sicer zdajle zacel delati, liited, ampka bo tezka v predelu pod 34 ulico, kamor bi motali na trajekt.

Po frustku gremo do Javits centra po stevilko, potem pa tect, v Central Park ta zadnji firtlc.

Hvala za dobre novice, lepo se imejte, jutri se vam pridružimo. :)

Pozdrav vsem
Srecno pot vsem!

Runcajz
Jaz sem prišel že v nedeljo, tako da sem preživel Sandy. Bilo je kar divje, v 21. nadstropju se je hotel že lepo pozabaval in spuščal zvoke kot kaka potapljajoča se barkača. Hotel je bil na 34. ulici, tako da smo ostali brez elektrike, a sem se na srečo včeraj uspel preseliti nazaj v civilizacijo. Po številko grem jutri, namesto na trajekt bom šel z avtobusom - sem v tretjem valu, tako da štartam ob 6:30 izpred Public Library na 42. ulici. V drugi temni noči mi je zbolela še hči, tako da sva jo z ženo peljala na urgenco. Skratka, dolgčas nam ni bilo. Me je bilo pa že kar malo strah, da bo vse skupaj odpovedano in sem bil včeraj zelo zadovoljen, ko je postalo jasno, da maraton bo.

Po številko grem jutri, zdajle grem pa tudi jaz še pogledati v Central Park - v nedeljo in kasneje je bil namreč zaprt zaradi Sandy.

Veliko sreče vsem prihajajočim!
Zivjo, malo za vzpodbudo: zdajle sem se vrnil iz Javitsa, dvignil stevilko v eni minuti, majico v naslednji, nakupil power gele, napasel malo firbca na robi. Skratka, vse je ok, normalno navzven, ker ta del mesta ni vec problematicen. Sem pa videl malo pred centrom se en avto, z listjem in vejicami na karoseriji in crto, do kam je segala voda, gulp... Pod 14 cesto je se vedno vse brez elektrike, tudi offlimits. Vsi gremo z busi izpred Metropolitan Library na 42ti ulici, vse so zelo ucinkovito organizirali, ker pa startam v prvem valu, so me razveselili z odhodom 4:15.... Zna pa imeti probleme marsikdo, ki je motda namestitev iskal ven iz midtown Manhattna.

Ker smo kot sem ze napisal lucky looserji in nismo imeli izkusnje s samim viharjem in urgenco itd, se zdijo zadeve ze normalne. V samem mestu se ne cuti tezav, je manj guzve, ce pa sklepam po javnih nastopih, zupana Bloomberga in direktorice dirke, veliko energije in motivacije crpajo iz odlocnosti spet postaviti stvari na svoje mesto. Fajterji pac. Prireditev je posvecena zrtvam in recoveryju, razumljivo. Preprican sem, da bomo del tega entuziazma in pozitivne nergije delezni tudi ob progi. Pa se eno lekcijo bi si lahko nekdo zapomnil: posebej pozivajo prostovoljce za organizacijo in izvedbo, s poudarjeno zahvalo povsod, kjer se da povedati, zapisati. Zelo sem bil zalosten, ko sem prejsnji teden v intervjuju v Dnevniku prebral odgovor ljublanskega direktorja maratona na vprasanje o dodatnih prostovoljcih, ces da jih parvzaprav niti ne zelijo, saj je z njimi kot prevec dela, ne vedo kaj delajo itd... Brez vrednostnih ocen: od newyorcanov in se koga bi se lahko marsikaj naucili. Saj zato pa je tudi fino letati po svetu in videti zadeve se z drugega zornega kota.

Zdaj grem pa preverit, ce so klanci v Centralnem parku strmejsi, kot so bili!

Srecno vsem do starta, na progi in v cilju, pa na poti domov.

Runcaz
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA