Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

TONEK napisal/-a:Milk, očitno te blato ni niti najmanj motilo - čestitam za zmago v kategoriji. Jaz sem bil šele tretji (z drugega konca). Še nekaj mi povej. A sem pozabil vzeti majico ali jih sploh ni bilo?

Hvala!
Očitno je ni bilo. V vrečki sem dobil stropni nosilec za dva kolesa in zastarel katalog koles in kolesarske opreme.
TONEK napisal/-a:Kar 15 eurov. Bogato.
Pa saj Mehačk ima fasado že obnovljeno.

do kje seže človeška domišljija, ko preračunava o višini štartnine. ta tek na grmado se mi res dopade, tudi z veseljem se ga bi udeležil, toda 15 eur ni upravičena štartnina. pa verjetno ne samo zame. lani naprimer je bilo na tem teku 300 % več udeležencev. pa ne mi rečt, da je bilo krivo vreme :)
Za vse tiste, ki še niso nikoli organizirali kake prireditve, med katere sigurno sodita Milk - Milovoj Papič in mirko1, da ne nasedate zgornjim provokacijam:

Vsi nastopajoči so prejeli na vrhu čaj, najbolj žejni še ˝ta kratkega˝. Na prireditvenem prostoru je bilo sadje, piškoti in energetski napitek. Vsak nastopajoč je dobil praktično nagrado, nekaj nagrad pa je bilo podeljenih tudi med najhitrejše v kategorijah.

In še izračun:
Štartnine odrasli 53x15 =795€
Štartnine otroci 7x8=56€
Skupaj: 851€
od tega enemu članu, ki je pomagal, enemu sponzorju, ki je dal nagrade in dvema otrokoma, katerih očeta sta pomagala nismo računali štartnine)
Skupaj pobrane štartnine: 800€

Stroški:
Pacient: 200€
Pokali in medalje: 280€
Topli obrok (jota s klobaso ali obara) 60x4,5€=270€
Skupaj = 750€

Dobiček: 50€

Za teh 50€ pa je vodja tekmovanja Dolinar Andrej pred tekom skakal za dovoljenji, skakal okoli sponzorjev, jaz sem zabijal čas z vabili in ostalo organizacijo, da ne omenjam časomerilcev, 20. fantov in deklet, ki so pomagali in ki so si od teh zasluženih 50€ zaslužili vsaj joto.

Ob takih komentarjih te mine organizirati bilo kaj .......

Dejan Bokavšek, 030-362-153, bokavsek.dejan@gmail.com
vem, da smetim tu, bi bilo bolje odpret novo debato o štartninah, pa si ne morem kaj, da ti ne odgovorim, kolesarček. seveda se ti opravcičujem, ker vem da če gledaš vse skupaj skozi dobiček, te mine, da bi organiziral kako prireditev. moram te pa popravit, ko navajaš, da nisem nikoli organiziral nobene prireditve. že nekaj let je minilo od prvega vegteka, http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=8152, katerega sem organiziral s pomočjo družine, in še vedno nisem odnehal. zanimivo, moja računica pa je na koncu teka vedno pozitivna :)
še enkrat, sorry, se ne javim več v tej temi :clap:
kolesarček napisal/-a:Za vse tiste, ki še niso nikoli organizirali kake prireditve, med katere sigurno sodita Milk - Milovoj Papič in mirko1, da ne nasedate zgornjim provokacijam:...

To niso provokacije, gre za osnovno etiko in odnos do udeležencev tekme. Vsi razumemo, da je s pripravo take tekme kar nekaj stroškov in dela, zato tudi razumemo, če so na kaki manjši tekmi, kjer ne morejo pridobiti veliko radodarnih sponzorjev, z obdaritvijo nekoliko bolj skromni. Kar mene moti je to, da niso vsi udeleženci enako obravnavani. Pred leti tega niti niste skrivali, sedaj to ni več tako očitno. Tudi, če bi bila darila zelo skromna, bi bilo pošteno da bi bila približno po enakovrednem ključu razdeljena med udeležence. Zmagovalci v absolutni kategoriji si verjetno zaslužijo nakoliko bogatejše nagrade, če pa se daje praktična darila prvim trem v kategoriji, se to napravi v vseh kategorijah, ne pa da se določeno kategorijo ignorira - to je etični, pošten odnos do udeležencev! Jaz sem kot zmagovalec v kategoriji svojo nagrado dobil, zato ne razumite tega, kot da se pritožujem zaradi sebe, nepošteno se mi zdi, da edino v naši kategoriji drugi in tretji nista dobila nič. Izgovor, da niste imeli dovolj nagrad je za lase privlečen. Prav gotovo ste pričakovali kakega udeleženca več in je nekaj darilnih vrečk ostalo, če bi res imeli zadrego s praktičnimi darili, bi lahko naprimer združili vsebino dveh darilnih vrečk in to podelili kot praktično nagrado za uvrstitev, mislim pa da razlog ni bil v tem ampak je tu bolj vprašljiv enak odnos do vseh tekmovalcev. Zaradi tega bo verjetno teh vsako leto manj, ne glede na vreme, ki je bilo letos skoraj idealno za ta letni čas. Upam da mi moje neposrednosti ne boste zamerili in boste vzeli moje pisanje dobronamerno. To je lepa tekma in gotovo se je bom še udeležil, bi mi bilo pa v veselje videti, da bi bili naslednjič na te reči nekoliko bolj pozorni. Vsekakor dopuščam, nekaj možnosti, da se to ni dogajalo načrtno, toda to bo mogoče zanesljivo ugotoviti šele naslednje leto.
Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
 vencelj
Organizirati nizkoproračunske tekme v stilu "prvič, zadnjič in nikoli več" oz. "danes tu, jutri tam": več tekov na različnih progah brez prijavnine in brez nagrad, s ciljem druženja ter spoznavanja novih terenov.
Kranjska zimska tekaška liga je že nekako v tem stilu, a je še preveč predvidljiva: vnaprej so znani datumi za posamezno progo in vnaprej so predvideni udeleženci + vrstni red v cilju za posamezno turo.

LP, vencelj
 milk
vencelj napisal/-a:Organizirati nizkoproračunske tekme v stilu "prvič, zadnjič in nikoli več" oz. "danes tu, jutri tam": več tekov na različnih progah brez prijavnine in brez nagrad, s ciljem druženja ter spoznavanja novih terenov.
Kranjska zimska tekaška liga je že nekako v tem stilu, a je še preveč predvidljiva: vnaprej so znani datumi za posamezno progo in vnaprej so predvideni udeleženci + vrstni red v cilju za posamezno turo.

LP, vencelj

Mislim, da to nebi funkcioniralo v resnejšem smislu. To se lahko izvede naprimer, le kot dogovor, recimo udeležencev foruma. Nekdo da pobudo za določen dan in uro, potem pa kdor se pridruži, je dobrodošel, toda to ne more biti tekma, to je lahko le skupni trening, tekme pa imajo še neko svojo dodano vrednost in mislim, da jih nebi bilo modro ukijnati, raje nasprotno. Rešitev je le v tem, da če se že nekdo loti organizacije odprte tekme, da to izvede odgovorno in korektno, če ni tako pa se ni čuditi, negativnemu odzivu udeležencev.
Uporabniški avatar
 vencelj
milk napisal/-a:
vencelj napisal/-a:Organizirati nizkoproračunske tekme v stilu "prvič, zadnjič in nikoli več" oz. "danes tu, jutri tam": več tekov na različnih progah brez prijavnine in brez nagrad, s ciljem druženja ter spoznavanja novih terenov.

LP, vencelj

Mislim, da to nebi funkcioniralo v resnejšem smislu. To se lahko izvede naprimer, le kot dogovor, recimo udeležencev foruma. Nekdo da pobudo za določen dan in uro, potem pa kdor se pridruži, je dobrodošel, toda to ne more biti tekma, to je lahko le skupni trening, tekme pa imajo še neko svojo dodano vrednost in mislim, da jih nebi bilo modro ukijnati, raje nasprotno. Rešitev je le v tem, da če se že nekdo loti organizacije odprte tekme, da to izvede odgovorno in korektno, če ni tako pa se ni čuditi, negativnemu odzivu udeležencev.

:arrow: mislim, da smo vsi skupaj preveč resni in preveč zapenjamo na "ništrcih", zato sem zagovornik neresnih tekov po dogovoru v stilu, kot sem zgoraj napisal: ""prvič, zadnjič in nikoli več" oz. "danes tu, jutri tam"...Itak, da ni za pričakovati množice, tista peščica udeležencev gre potem na pir :toast: in to je to...prijetno s koristnim...;
:arrow: s tem nisem za ukinjanje tekem, čeprav jih je res veliko in kdor se jih redno udeležuje, ga to res veliko "košta"...za organizacijo tekme se itaq odločajo organizatorji sami in tam se dela selekcija, ali se jim zdi vredno ali pa tudi ne. Ravno toliko sem udeležen pri organizaciji, da vem, da v resnici v večini gre zgolj za intuziazem brez kovanja dobičkov...;
:arrow: ali "raje nasprotno" pomeni še več tekem :?:
:arrow: In...ja itak, "svoje modrosti" spet pišemo v temo, v katero ne sodijo :!:

Ko bom svoje "neresne nizkoproračunske teke" dorekel sam pri sebi, jih bom sproti obelodanil, a verjemite mi, da bodo pisani na kožo gorskim tekačem in "vertikalcem".

LP, vencelj
Nekaj o štartninah,časi kot so bili v času ex yuge,ko je bilo prostovoljcev skoraj neomejeno za klobaso in pir so že zdavnaj mimo.Ko organiziraš prvo tekmo si običajno poln zanosa ob prvi ponovitvi se še nekako da, izvleči tekmo, običajno z veliko vnemo parih prijateljev.Štartnina med 10 in 15e je poštena.Kdor je kdaj organiziral tekmo ve,da bo mogoče pozitivna nula,kdor jo pa ni,pa verjetno misli,da je organizator pokasiral ogromen dobiček.Sicer,če se zdi nekomu oderuška štartnina naj se ne udeleži tekme in pika.
Čestitam vsem organizatorjem,ki kljub majhnemu proračunu v teh časih uspejo izpeljati tekmo v večini primerov na dostojnem nivoju.Na tistih nekaj nergačev se pa ne ozirajte.
Lp vsem rekreativcem just for fun
NI dolgo tega, ko sem se spravil organizirat tekaško-pohodniško druženje, ki mu ne morem reči tekma (ni bilo uradnih časomerilcev, ni bilo medicincev in vsega, kar naj bi tekma imela).
Zadeva se je speljala predvsem in čisto na prostovoljni bazi in s pomočjo nesebičnih sponzorjev in donatorjev, ki so bili sami tudi udeleženci dogodka.
Spravit se v današnjih časih, organizirat kakršni koli (napol javni) dogodek, vzame človeku kar nekaj časa, pa čeprav je njegov namen neprofit in le zbrati ljudi k druženju in dejavnosti. Če bi šel računat ali obračunat ure, ki jih vožiš v to delo (delal sem več ali manj sam, če pa v to potegneš še več ljudi, se ure namnožijo..), lahko sam sebi rečeš cepec, ker bi lahko v tistem času naredil kaj zaslužka z 'zaresnim' delom...ampak pustmo to, ker nima veze..
Vsi, ki se udeležujemo nekih tekmovalnih dogodkov (v rekreativnem smislu mogoče prednjačita tek in kolo), pričakujemo vsaj eno praktično nagrado in za prva mesta neko zadoščenje - ali v € ali v dobri praktični nagradi. Tega se pač ljudje hitro navadimo in nakako v pričakujemo za svoj vložen trud in švic na tekmi. Ne rečem..če daš za prijavo 30, 50, 70, 100+ eur je pošteno, da za ta denar dobiš vsaj nekaj več, kot črne nohte na nogah.
Tudi s temi mislimi sem se poigraval, ko sem pripravljal zadevo in sem si rekel....če imajo vsi, pa naj bo še pri tem dogodku. Veste najbrž vsi, da danes velja neko pravilo, da brez nič ni nič...in za zbiranje nagrad je potrebno veliko narediti, da lahko vsaj nekaj daš...kje je tukaj meja za pošteno nagrado za vse in za najboljše ne vem in jo je težko določit. In tako spet začaran krog...koliko bo prijavljenih, koliko jih bo prišlo, koliko hrane, pijače...dons vse košta ko sto mater...treba je nardit računico in ta tako, da te ne srbi žep še par mesecev...
Ljudje smo si različni in prav je tako. Vencelj je za moj okus povedal, tako, kot tudi sam mislim...morajo biti tudi nenadni in spontani dogodki...kaj na tem svetu pa sploh je še za ''đabe'' in kontra...ali drugače...kaj sami sploh naredimo še za ''đabe''...
Moje mnenje je, da se sam odločiš, za kaj boš zapravljal svoj denar in kaj boš za ta denar probal dobit. Če je to slaba praktična nagrada na teku, je to mogoče slaba investicija ali pa slabo zapravljen denar...vsak naj si presodi sam...(sam sebe sem se že prakrat okradel denarja za kak športen dogodek, vendar sem iz tega poskušal vedeno potegnitik, kar se je dalo dobrega, pa tudi, če je to pomenilo, da sem slišal dva huda vica od Sukarja ali koga drugega).

Tekme so ble, tekme so in tekme bojo. Naj jih bo zadosti in čim več. Naj bodo v zdravem duhu, tako tekmovalnem, kot družabnem...ker to šport naj bi bil...dokazovanje sememu sebi, da zmoreš in zravn še uživaš in se postavljaš nad sebe, ne nad druge. Je pa seveda vedno na koncu nek rezultat, mimo tega žal ne moremo...nekdo bo vedno prvi in nekdo zadnji in nekdo vmes (se pravi morjo tekmovat vsaj trije :wink: ). Če je na koncu tekme/druženja iskreno dana roka drug drugemu in pohvala drug drugemu, je v določeni točki to vse, kar rabmo.
...tolk o moji filozoblefiji...
Ne vem, če je bilo dovolj jasno, kaj sem hotel povedati. Kar se tiče samih nagrad, so bile na tej tekmi, za ta rang tekme, zelo lepe (vsaj večji del). Tudi jaz sem s svojo nagrado povsem zadovoljen in moram reči, da nisem pričakoval toliko. Kar mene moti, je to, da smo nekateri nagrade dobili, nekateri pa je niso. Če so lahko priskrbeli toliko lepih praktičnih nagrad, bi bilo prav, da bi še tiste tri ali štiri, če ne drugače, tako kot sem napisal: pripravili bi jih iz nerazdeljenih darilnih vrečk.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA