Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Ko sem lani začel tečt, si nisem predstavljal, da je to možno tudi 6 ur nepretrgoma in sem si šel ogledat tekmo. Takooo malega sem se počutil, resnični velikani so se mi zdeli vsi, ki so se »mučili« 6 ur v krogu. To je to, kar si želim, naslednjič moram biti zraven, sem si mislil.

In leto je bilo naokoli. Kot mali otrok sem se veselil tega teka. Kot mali otrok sem pa žal tudi pri neumnostih, ki jih počnem, čeprav dobro vem, da jih ne bi smel. In tako sem staknil manjšo počkodbo le 4 dni pred tekom. Nič zato, gemo tečt…

Pred tekom nisem imel posebnih ciljev, le biti del te zgodbe, te pravljične zgodbe in uživati. No ja, skrita želja je bila pretečt 60km. Po 10km pa ugotovim, da poškodba mišice desne noge le ni tako nedolžna, bolečine so se stopnjevale. Po 20km je bila bolečina nevzdržna, pločniki so postajali višji in višji, sestopi z njih prav tako. Mislil sem odnehati. A nisem smel, nisem mogel. Celo leto sem sanjal o Sladkih 6! Pa še ime, ki ga nosim na hrbtu moram opravičiti! In tako sem vztrajal do konca, napol tekel, krevsal, hodil. Pri tem so mi zelo pomagali Zdravkecovi motivacijski vzkliki ala HA-HU (hvala ZdravkoC, res pomaga!). Na koncu sem pretekel čez 50km in sem zelo zadovoljen.
Mimogrede, ko sem pred dvema tednoma pretekel svoj prvi maraton in to celo z dobrim rezultatom, sploh nisem čutil zadovoljstva. Ni bilo neke zgodbe, trpljenja. Ne vem, nekaj je manjkalo. Čutil sem praznino. Pa pravijo prvega ne pozabiš nikoli. Po Sladkih 6 te praznine ni bilo. Srečen sem, resnično sem srečen.

Čeprav sem pri teku zelo trpel, ne morem reči, da nisem užival. Bila je neprecenljiva izkušnja. Neverjetno kaj človek zmore in res, vse je v glavi, čuj :D .

Danes, desna noga ne boli. Poškodovana je (bivša) zdrava leva, ker sem jo preobremenjeval. Pa nič zato. Sedaj imam nekaj mesecev časa za sanacijo poškodb, saj grem na operacijo pruha. In tako se je moje prvo tekaško leto zaključilo sladko, zelo sladko s Sladkih 6.

Hvala sotekačicam in sotekačem za vzpodbudne besede, hvala navijačem in posebna hvala družini Koražija za odlično organizacijo ter nepozabno izkušnjo. Rajko tebi pa itak hvala za vse! Sladkih 6 je res Srčna prireditev. Upam, da se vidimo na 7. Sladkih 6.

Aja, da ne pozabim :pivo: ups, ne to :TF) je zakon :clap: .
Najprej vse čestitke družini Koražija za odlično organizacijo !No pa je res, ko so mi govorili, da ne smem manjkati ! Na začetku je sicer bolj slabo kazalo (guma je puščala in smo se zato morali večkrat ustaviti( danes sem ugotovil, da sem nekje povozil žebelj ). Za povrhu pa pozabil na Scoobya ! Že nekaj časa imam tudi težave z nogo, ampak sem upal ,da bo šlo in je tudi šlo . Pija za svoj uspeh ,pa se lahko zahvalim tudi tebi in pa seveda dobri družbi na progi in ob progi. Sam sem upal na malo več ,pa naj ostane za drugič kot pravi Loni . Scoobyjeva spremljevalka je lepo skrbela za nas in ugotovila ,kašna so lahko nihanja v razpoloženju udeležencev .Lepo smo se imeli :)juhuhu:) !
Najprej - hvala Marjetka, hvala Rajko, hvala Ana in vsi ki ste pomagali pri izvedbi 6. Sladkih 6 - izjemni ste!

Danes sem velikokrat pomislil - to je najlepši vikend v letu: v soboto Sladkih6 in v nedeljo Pohorje. Kar žal mi je, da ni jutri še ena sobota ali nedelja :)

Včeraj je bil res en tak lep dan, poln majhnih in velikih radosti, dobre volje, glasnih vzpodbud in tihih želja. Čestitke vsem vam za vsak vaš korak, pretečen in prehojen.

Moji 5. Sladkih6 (manjkal sem le eno leto zaradi bolezni) so bili klasični. Do zdaj mi še ni uspleo, da bi šest ur enakomerno tekel, saj vedno kaj vmes pride. Letos so bile to bolečine v mečih (prvič v življenju so me na ravninskem teku bolela meča) in pa zelo prijetne igralne pavze z Nikcem in Pio. Pa še par krogov sem odtekel z našo polletno kužiko Pumo. Malo je ona vlekla mene naprej, malo jaz njo nazaj. Se mi zdi, da je z Inotom tekla bolj enakomerno :)

Na koncu mi je uspelo stisniti 50 krogov in zadnji krog je bil še najhitrejši. A pomembno je, da sem bil zraven, da sem vas (spet) srečal, se imel neizmerno dobro med tekom, na večerji in na podelitvi. Hja, saj sem bil precej bolj utrujen po večerji in po vseh dobrotah kot po teku :)

Zdaj noge sicer čutim a ni hudega. Daleč najboj me boli koleno, s katerim sem popoldne, že po sestopu s Pohorja, na polno počil v omaro :(

Nič, jutri začnemo priprave na 7. Sladkih6. Komaj čakam!
Mojih prvih Sladkih šest za mano,cukra še danes dovolj,zastavljeni cilj za štiri kroge presežen(kaj pa za naslednje leto :?: ),noge so se sicer malo pritoževale nad asfaltom,Donačka kljub temu včeraj ni odpadla-2x racala na vrh in mislila na tiste na Pohorju.
Hvala družini Koražija za več kot 6 ur sladkega druženja :laola in čestitke vsem za vsak krog
ne glede na obliko gibanja :wink: .
Lp
Lepo je bilo, kot vedno pri družini Koražija, vreme po naročilu, sladkega za celo zimo... Čestitke vsem za odtečene kilometre, posebej našemu Edotu, ki je presegel pričakovanja in končno odtekel tako kot se šika in Špelci, ki se vrača. Čestitke Petru za neverjeten rekord, katerega dooolgo ne bo ujel nihče, Zajcu za vztrajnost, ob vseh tekmah in km, dober si in Mucu, Mariu, Petru..., ki ste mi dali voljo, da odtečem 1 krog več kot zadnjič, puncam, ki so vedno boljše in nam kar pošteno mešajo štrene pri vrhu in hvala Medvedku in Baldiju za odličen suport.
Petič sem se vrnila na kraj zločina :wink:
Vsakič je nepozabno, pocukrano, divje, noro, boleče, nasmejano :hehe: , lumpasto :-- Vreme...hvala tebi in tvojim dragim, da se trudite za nas :cast1: :cast1:
Čestitke vsem , ki ste tekli ,hodili, skrbeli za nas....... :laola
Super je bilo :wink: zmagali pa smo itak vsi :clap: :clap: :clap:
Da se na kratko oglasim še jaz.

Tretjič zapored na najslajši tekaški prireditvi (ko se enkrat navadiš na cuker je težko nehat...)! :lol:

Najprej pohvale družini Koražija in njenim pomočnikom za še eno nepozabno prireditev, ki je bila kot vedno fantastično organizirana!! :laola

Čestitke vsem tekačem in navijačem, ki ste pripravili super vzdušje!! :laola

Tokrat je bil moj namen manj pavzirati kot lani, oz se boriti do konca (tako kot prvič). Na srečo sem tokrat tahitre že na začetku spustil naprej in praktično vseh 6 ur tekel v svojem tempu. Kljub nekaterim krizam (na Logarski jih je bilo manj) mi je uspelo izboljšati PB (tako na 6 ur kot dolžinski nasploh). 8)

Za to sezono bo dovolj! ;)
Kairos napisal/-a:Gremo na Sladki Vrh! :lauf:

Malo prej sem bila - ob ugotavljanju, kako se reče prebivalcem Sladkega Vrha (Sladkovršani - naglas na drugem "a" -, lokalno tudi Sladkogorčani), presenečena ob odkritju, da je pravilno "v Sladkem Vrhu" (ne "na Sladkem Vrhu"). Vir: Leksikon slovenskih krajevnih imen.

In moram tudi reči, da je Kairos najprej čisto prav napisal "Gremo v Sladki Vrh", pa sem se jaz delala pametno in ga popravila. Motila sem se jaz. :oops: :bum:
čestitke vsem za pretečene razdalje :clap: :clap:

še posebej pa organizatorju :laola

če bo naval naslednje leto (kar itak bo :) , se lahko naredi tek v dveh tranšah - v soboto eni in v nedeljo drugi....vmes pa feštaaa :D :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA