področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

KAJ JEMO

Mesojedci
1
1%
Vsejedi - pretežno meso
7
10%
Vsejedi - raznovrsno
24
36%
Vsejedi - slaščicoljubci
7
10%
Vsejedi - pretežno rastlinska hrana
15
22%
Vegetarijanci - zdravstveni razlogi
2
3%
Vegetarijanci - iz prepričanja
11
16%
Uporabniški avatar
 mirko1
jaz sem pa točno tiste vrste vegetarjanec,katerim se nekateri posmehujejo.pa prav nič mi ni nerodno.
Nazadnje spremenil mirko1, dne 08 Jan 2006, 19:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Veggie
marathon napisal/-a: Gledam nekatere, ki pravijo da so vegeterijanci pa jejo ribe, jajca in še kaj podobnega, seveda oni ne jedo piščanca in ostalo.
Smešno se mi zdi, ampak ne mi zamerit, ko pravijo da so vegeterijanci pa dobiš v njihovem jedilniku zgoraj omenjene stvari.

Hja, zaradi takih se nas drzi slab sloves... :roll: Poznam take, ja... ( "Ja, jaz sem vegetarijanec, obcasno pa jem ribe" in "Midva sva vegetarijanca"-prsutu pa se ne moreta upreti... Halo?!) Potem pa nas vsi lepo popredalckajo skupaj... Mogoce bi morali poleg vseh razlicic vegijev (lakto, lakto-ovo, vegani...) imeti se "kvazi vegetarijance" (veggie-wannabe) :D

Sicer pa ljudje tako ali tako nimajo razciscenih pojmov, kar se vegetarijanstva tice... ("Imate kaksen vegetarijanski meni?" -"Ja, ribe." :roll: Pa one fore: "Sem vegetarijanec, 3x na teden pa jem perutnino.") :roll:

tomaz ny napisal/-a: maslo in kislo smetano jem z žlico. Živalske maščobe pa videt ne morem

To jes rastlinsko maslo in rastlinsko smetano? Ker drugace je trditev malo paradoksalna, se ti ne zdi...? :lol:
Uporabniški avatar
 Veggie
Malo za info: (za psevdo vegetarijance):

Definicija iz elektronskega SSKJ:

vegetarijanec: kdor je samo rastlinsko hrano

Po tej definiciji tudi tisti, ki jemo se mlecne izdelke, naj ne bi spadali med vegetarijance!

Tako da... Ne vem, zakaj se imate za v., ce jeste meso... Se vam to zdi kul ali kaj...? :roll: Ali pa ste naceloma KAO vegiji, pa se pac ne morete upreti "skusnjavi" (kar v bistvu za PRAVE vegije NI skusnjava)

Pa brez zamere
 dpop
Veggie napisal/-a:vegetarijanec: kdor je samo rastlinsko hrano

Uuu... jaz sem pa mislil da je to "tisti ki pri kuhi uporablja Vegeto" :wink:
(Male tajne velikih majstora PRESS)

1396 Darko

P.S. Pa brez zamere... ampak tako ste "hecni" ko tukaj razpredate
kaj in kako definirati vegetarijance... pač... "ko šta voli, nek izvoli".. a ne? :wink:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Dijo porko jedi sto te teži, a ne što te steži.
Ma Dpop kaj hoces, nekatere imajo rade :lol: bolj korenčkastega :wink: :lol: .Pri tistem se ni treba nič matrat in oluščiti :o .
Ker če pa primeš v roke klobaso ali pa vornk savamo pol moraš pa lupt.
Ja brez muje se še čevelj ne obuje.
Tko da vsak naj je tisto kar mu telo prenese in mu ne pusti kakih posledic na zdravju.Razen seveda če ne gre zavestno v to da mu je vseeno kaj zbaše vase in svoje telo.
Od sadja in zelenjave so mi najbolj všeč najbolj seksi sadež breskve, ki imajo tako lepo barvo :oops: :lol: seveda če niso pokosmatene :wink: .Ker tiste pa nimajo dobrega okusa.Tiste z gladko kožo to so zakon.In da je ravno prav napeta in nič ožeta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
ČAO!
Uporabniški avatar
 runner

marathon, Muje si napisal z malim!

LP Haso
Uporabniški avatar
 Vlajko
runner napisal/-a:

marathon, Muje si napisal z malim!

LP Haso

V peskovniku je to napačno, slovnično pa skoraj pravilno. Edina napaka; manjka "vejica" za besedico ja.:wink:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Dobil sem eno zanimivo definicijo, ki sem jo prebral v strokovni publikaciji VRHUNSKI DOSEŽKI.
In sledi takole
NEVEGETERIJANEC ALI VSEJED:
- uživa hrano rastlinskega ali živalskega izvora vključuno z mesom , perutnino, jajci, mlekom in mlečnimi izdelki in ribe.
LAKTO-OVOVEGETARIJANEC:
- uživa v glavnem rastlinsko hrano in mleko, mlečne izdelke ter jajca in kot edino hrano živalskega izvora.
VEGA.
- uživa samo hrano rastlinskega izvora.
Se pravi da je definicija, ki jo je prej navedel Vegie pravilna.
ČAO!
Uporabniški avatar
 runner
Vlajko napisal/-a:V peskovniku je to napačno...

:-)
Uporabniški avatar
 mare
Veggie napisal/-a:
marathon napisal/-a: Gledam nekatere, ki pravijo da so vegeterijanci pa jejo ribe, jajca in še kaj podobnega, seveda oni ne jedo piščanca in ostalo.
Smešno se mi zdi, ampak ne mi zamerit, ko pravijo da so vegeterijanci pa dobiš v njihovem jedilniku zgoraj omenjene stvari.

Hja, zaradi takih se nas drzi slab sloves... :roll: Poznam take, ja... ( "Ja, jaz sem vegetarijanec, obcasno pa jem ribe" in "Midva sva vegetarijanca"-prsutu pa se ne moreta upreti... Halo?!) Potem pa nas vsi lepo popredalckajo skupaj... Mogoce bi morali poleg vseh razlicic vegijev (lakto, lakto-ovo, vegani...) imeti se "kvazi vegetarijance" (veggie-wannabe) :D

Sicer pa ljudje tako ali tako nimajo razciscenih pojmov, kar se vegetarijanstva tice... ("Imate kaksen vegetarijanski meni?" -"Ja, ribe." :roll: Pa one fore: "Sem vegetarijanec, 3x na teden pa jem perutnino.") :roll:

tomaz ny napisal/-a: maslo in kislo smetano jem z žlico. Živalske maščobe pa videt ne morem

To jes rastlinsko maslo in rastlinsko smetano? Ker drugace je trditev malo paradoksalna, se ti ne zdi...? :lol:

Hej veggie, ali ne bi bilo dobro biti malo bolj strpen do drugače jedočih. Mislim, da je slab sloves bolj rezultat nestrpnosti. Glej, tebi se zdijo čudaki tisti "vegeterijanci", ki jedo jajca, ne pa tudi tisti, ki uživajo mleko, ker ga pač uživaš ti. "Vegeterijanci", ki uživajo mlečne izdelke, jajca in ribe so zelo številčni. Tako pojmovanje vegeterijanstva izhaja iz enačenja vegeterijanstva s postom, ki naj bi izključeval uživanje mesa in živalskih maščob (masti), ne pa tudi rib. Sicer pa spoštujmo drugačnost. Človek je po definiciji vsejed, vendar so se že v prazgodovini nekateri praljudje bolj usmerili v nabiralništvo (prvi vegeterijanci), nekateri pa v lov. Ali bo lev kaj boljši, če ga navadimo jesti solato in ovca kaj boljša, če jo navadimo jesti meso?
 Nataša
tale post je bil, pa ga ni več.
Nazadnje spremenil Nataša, dne 03 Jan 2005, 14:12, skupaj popravljeno 1 krat.
 Nataša
jest pa jem:
- kar dajo dobri ljudje
- kar mi skuha Barb ali Matejka ali kakšna druga mehka dušca
- kar mi kupi Simon
- kar ukradem sodelavcem iz hladilnika
- kar se doma znajde na šporgetu in fotr še ni uniču
- kar leži pod mizo (drobtince)
- kar kupm v šparu k dobim plačo (mizerija)
- kar pr sosed stran vržejo
- kar dobim na avijonu, če kam grem (ryanair je brezveze k nimajo rifrešments)
- kar ni od krave inu od svinje inu od konjota (pileče okej, puran ouki douki če ni drucga, ribe jes sr, jajčka za velko noč in ko je kriza, sirčka mcn mcn, kikirikijevo maslo sam sanjam ponoč, podnev ma preveč kalorij, sladkarije vse od A do Ž (kdo prau da majo preveč kalorij????), sladoljed ja seveda hvala, drgač pa špageti dan na dan, če je dober dan, z omako, če ni dober dan, brez omake)

Torej sem - drobtinčarka!!
Uporabniški avatar
 Binch
Mislim, da je vsakrsno predalckanje in zavijanje z ocmi glede tega kam se kdo uvrsca glede na to kaj je, kam ga drugi uvrscajo, kaj so vegeterijanci, kaj smejo ali kaj ne, kaj je dovoljeno in vsi ostali kriteriji...popolnoma nesmiselno.

Ljudje smo sicer res da nagnjeni, da mamo stvari vedno lepo poslihtane in pospravljene v predalcke, samo to se ne pomeni, da imajo drugi enake predalcke. Za nekoga je vegeterijanec tisti, ki ne je mesa. BOlje pouceni bodo vedeli, da obstaja vec vrst vegeterijanstva. Spet tretjim bo vseeno v kateri predal jih drugi pospravljajo. Eni pa se bodo ukvarjali s slovesom, ki jim ga (spet) drugi (ki tako ali tako ne razumejo) pripisovali. Vse je relativno....

In kar je najbolj vazno je to, da se vsi dobro pocutimo in da jemo tisto, kar nam ustreza. Da poslusamo svoje telo in svoje srce...in to je to...
Uporabniški avatar
 runner
Binch napisal/-a:Spet tretjim bo vseeno v kateri predal jih drugi pospravljajo.

Pol pa jaz sodim v ta ... ta tretji predal? ;-))

hej al me boli K... kdo je vegi ali orto'vegi. (Robert Pešut PRESS)

Binch imas v dobrem en vegiburger... goveji
Uporabniški avatar
 Veggie
Ste se pa razpisali.... :lol:

mare napisal/-a: Glej, tebi se zdijo čudaki tisti "vegeterijanci", ki jedo jajca, ne pa tudi tisti, ki uživajo mleko, ker ga pač uživaš ti.

Ahh......... Noben ni cudak! Od kod ti to...

Nacin prehrane ti se ne pove veliko o cloveku :!: Da recimo ne jem jajc, ne pomeni, da so mi vsi ostali, ki jih jedo, cudaki! Spostujmo drugacnost, kot si rekel, ja!

Se strinjam z Binch (a bova delili goveji vegiburger :lol: ? :D ) Tak da - kakrsnokoli predalckanje ze je....eno prosnjo pa vseeno imam: ne me dat v tistega z zokni :!: :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA