Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Zdravo,

lepa tekma.. v dežju, ampak brez vetra in na prijetnih 7+. Sam sem užival celotno tekmo in svoj prvi maraton zaključil s časom 2:57. Proga ni ravno med lažjimi, zato sem še toliko bolj vesel, da nisem imel težav...zid ipd. :D

Lp, Miran
Crikveniški maraton je res lep :D Razgibana trasa ob morju, del poti v notranjost, nato pa ponovno v center, ko si že na polovički in vse skupaj ponoviš še enkrat. Kako preprosto in lepo, če ti seveda steče :roll:

Deževati je začelo NATANKO na štartu maratoncev (polmaratonci so tekli 30 min kasneje). Nič hudega sluteč, rahle dežne kaplje, ki so se po 400 m okrepile v pravcati naliv. Sprva sem se izogibala lužam (sem si pa res nabirala dodatno kilometrino :wink: ), kasneje ni bilo več smisla. Pretekla je cela večnost, preden sem se zares ogrela. Ko sem prišla na svoj tempo, sem uživala. Počutila sem se domače v svojem ritmu, v svojem gibanju. Takrat pa zaslišim mimoidočega, ki kriči, da bomo jutri vsi pristali na bolniški in v postelji, z antibiotiki. Ni kaj, sem se mogla namejati komentarju. Pri 16 km pa se je začelo :roll: Nič več nasmeha, le še razočaranje in dvom. Soleus me je začel trgati od bolečine, (kako, zakaj, saj sem vendar sanirala poškodbo tetive in Soleusa?!). Upočasnila sem, ni pomagalo :( Ustavila sem se, razmišljala, kaj narediti. Deževalo je kot iz škafa, počasi me je začelo mraziti. V takem nalivu teči počasen tempo ali hoditi, to bo res težko. Skoraj sem se odločila, da bom zaključila pri obratu, ker se nima smisla ohlajati, saj postajam čedalje bolj lesena. Ko je prišel odcep in zadnja možnost, da zavijem proti notranjosti in nadaljujem s tekom ali krenem izven proge proti centru in končam, sem zavila v smeri proti 30 km. Na desni nogi sem si želela nekoliko razlahljati vezalko, a sem imela prste na roki tako premražene, da sem opustila misel o kakršnemkoli poskusu po spremembi. Monologi, bolečina, mraz, dež, asfalt..vse to me je spremljalo natanko do konca, nič več in nič manj.

To je bil moj 10-i in hkrati drugi najdaaaaaaljši, najbolj moker, posledično precej mrzel in nenazadnje zmagovalni maraton, katerega bom vsekakor ponovila. Upam le, da bo Crikvenica v znamenju tempa, v katerem se bom počutila bolj domače, pri katerem znam stisniti, držati tempo in popustiti, ko je treba ter se zabavati ob bučenju valov, vzklikov navijačev in dobri tekaški družbi.

Hvala tekaški bandi, ki me je tako lepo pričakala na cilju, hvala Jana za masažo, hvala Bernarda za rokavice, Igorju za termofor, Andreju za potrpežljivost..
Danes ne ležim v postelji, ravno nasprotno, msilim, da sem kašljala intenzivnejše pred maratonom, kot sedaj :D Sem v polnem teku, seveda se za hip ustavim, da hladim soleus in tetivo.. s tem se počasi posljavljam od Crikveniške preizkušnje in kajpak, gremo naprej :wink:
Nazadnje spremenil Tilcara, dne 03 Dec 2012, 23:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Dekleta iz agencije Via Mea so tole letos odlično izpeljala. Niti ene pripombe nimam na organizacijo. Poleg odlično organiziranega maratona, so nam uredili še ugodno bivanje. Če bi še vreme malo sodelovalo, bi bilo pa sploh super.

Sama tekla nisem, nekaj sem se sicer poigravala z mislijo, da bi šla na 5 km, pa sem to idejo opustila, ko so na štartu polmaratoncev začele padati prav debele kaplje. Iz prve roke sem sicer zvedela, da tudi klanci niso več tako hudi, zdaj, ko vemo, kakšna je proga :wink:

Skratka, upam da bo maraton organiziran tudi naslednje leto :D
Vikend na morju je bila za nas prva misel ob razpisu tega maratona. Da bo vreme odlično sploh nismo dvomili... :mrgreen:

V petek zvečer nas je v Crikvenici pričakala burja, sobota pa je le bila, kot je bilo napovedano, sončna. In soboto smo mi maximalno izkoristili :D . Za nedeljo pa je bil tako ali tako napovedan dež...

In dež se je pričel točno ob štartu maratona, no tudi mi, ki smo se podali na polovičko in smo štartali pol ure kasneje nismo bili deležni nič manj namakanja. Praktično nas je pralo celotno pot. Kar se mene tiče mi je bilo vseskozi vroče, enkrat vmes sem se celo polival z vodo po glavi :D

Kar se teka tiče je bil zame več kot odličen. Prva dva km sem tekel v gruči sotekačev in tam nekje pred Selcami mi pogled na uro pove zakaj tečem v gruči. Ne da bi se zavedel sem tekel zame kar prehitro. Umirim se, ker vem, da tako ne bo šlo do konca, kljub temu držim tempo okrog 6:00. Si rečem, dokler bo šlo, bo pač šlo. Vseskozi čakam na tiste strašne klance, ki jih nikar ni in ni bilo. Očitno so jih od lani zravnali ali vsaj naredili blažje :lol: . Skratka vseskozi mi je šlo odlično, me pa je začelo pobirati tam nekje na 20 km, a se do konca nisem dal in dosegel enega mojih boljših časov na malih maratonih. V resnici čisto nepričakovano, ker zadnje čase nisem kaj dosti treniral dolgih tekov, kakšni intervali in podobne zadeve pa so zame tako ali tako tabu teme :wink:

Domov grede pa je padal sneg kot za stavo, čisto pričakovano. :mrgreen:

Pa še nekaj fotk, za lušte tistim, ki so se prestrašili vremena :-- KLIK

Aja skorajda pozabil, najbolj všečne pa so bili tiste bančne kartice, ki smo jih imeli pripete na copatih. :lol:

Slika
Vreme :clap: , bančna kartica za pol mojega copata :lol: , ma kaj ko je nisem mogla nikjer na poti vnovčiti, vsaj za kakšen bičirin kot pravimo primorci :wink:

Hvala za fotke in za moj tekaški glaž :drink
RoKo napisal/-a:Čestitam za vzdržljivost. Na začetku ni kazalo, da boš imela težave.

To pa je bila vzdržljivost, morm rečt. Na začetku je kazalo super, le da se nisem mogla prej segreti. Pri 30 km me je že vse bolelo od mraza, kot da bi tekla ultro :lol:

Čestitke tebi in Ugorju, lep tempo :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA