področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Uporabniški avatar
 klaudi
Mal sem brala tole, ker je tak novoletni dolgcajt v službi. Priznam, da pojma nimam za kaj sploh gre? Kakšen hlevček, kakšna štala?
Uporabniški avatar
 pegaz
klaudi napisal/-a:Mal sem brala tole, ker je tak novoletni dolgcajt v službi. Priznam, da pojma nimam za kaj sploh gre? Kakšen hlevček, kakšna štala?

Ja Klaudi, koko ne štekaš???? :roll: Ja sej je čist jasn!!! :shock: :P 8)

Tole je prostorček, kjer konji in ostali liho+sodoprsti kopitarji malo nakladamo. Odprl sem ga zato, da se mamo kam umaknit, ko se s kom nekje na forumu zapletem v debato pa nočem smetit po tisti "resni" temi.

Potem so mi pa začeli vsi ovsa pa sena nosit... pa za torte sprašvat... ko da sem un osel, ki cekine kaka... ;)
Tako da dobrodošla, še posebej, če maš kak jabuček (al pa dva) zame! :)

LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 klaudi
Pegaz, ti si konju jedan :roll: Ampak naj ti bo, ti še jaz dodam malo ovsa.
:)
Uporabniški avatar
 lunca
pegaz napisal/-a:pa nočem smetit po tisti "resni" temi...

Ups, jest sem pa s tsunamiji smetila po resni Natašini temi! :ignore: :bum:
 dpop
My dearest WingyHorsy!

Kako kaj na "tihoj vatrici"? (Ražanj PRESS)

Saj morda čez kakšno leto ali dve... ti bova pa povedala... :wink:

Runner-u, mi smo pravi "zli dječaci" :wink: :wink:

1399 Darko

P.S. Pegaz... sam tolk v pomoč... fotka (žal) ni moja... :wink: :lol:
Uporabniški avatar
 pegaz
dpop napisal/-a:My dearest WingyHorsy!
Kako kaj na "tihoj vatrici"? (Ražanj PRESS)
Saj morda čez kakšno leto ali dve... ti bova pa povedala... :wink:
Runner-u, mi smo pravi "zli dječaci" :wink: :wink:
1399 Darko
P.S. Pegaz... sam tolk v pomoč... fotka (žal) ni moja... :wink: :lol:

Ja, sej je prov, da mi mal pomagaš...
Pa bogemu runnerju tud, da se skupaj obrukata... :twisted:

Za vaju imam le eno besedo: Madison.
Nid aj sej mor?
Al vaju mogoče zanima, kako da slika nima copyright vodnega tiska gor? ;)

(za vse moje ostale, ki :roll: in :shock: ob tem prepucavanju: na koncu obljubljam objavo pojasnila!)

Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
klaudi napisal/-a:Pegaz, ti si konju jedan :roll: Ampak naj ti bo, ti še jaz dodam malo ovsa.

Ta je pa kratka pa močna.Se vidi, da imamo med nami opet neko woooomen.My dir Pegazus, alora počaki malo, da ti donesem malce sveže slame.
Ker štala brez slame pa brez KLAUDI-jinih KRMIL to sploh ni nobena štala.To je lahko samo navaden luksuzen hotel METROPOL, kjer je gospodar en običan VOL.
Samo Pegaz ali bomo mi to po domače z dežele.Da namo mi klele nekaj umetnega futral pa tako naprej :lol: :o .
A veš kva, bom jes enga prasca privleku, da se bo zredu, kaneda.
Pol bo pa ene 243,75747478 kg težak ga damo pa na kraško burjo sušit njegov najbolj rejen stegen.Dijo mijo pol pa mamo en de best pršut :lol: .
Dpop nam ga bo pa pol ovekoveču, da se bojo še drugim cedile sline.
Ja najprej štalca pol pa kravc pravjo :wink: :lol: :o
MUUUUUUUUUUMUUUUUUUUUU evo en bik že prihaja,
sedaj bom poslal še eno becko BEEEEEEBBEEEEEEEEEEBBBEEEEEEEEE.
Sedaj bo pa počasi že konc, aja pa še enga kona nam je Fotr podaru.
Mislim, da je pa ta kon mal redbula ruknu 100%.
A ste vidli kako so mu gvišen krila zrastva, madona.
Grem stilo prštimat, da bodo žvali meve kam se uležt, madona.
Čeprav je tma bom pa čelno gor dal.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Vlajko
klaudi napisal/-a:Pegaz, ti si konju jedan :roll: Ampak naj ti bo, ti še jaz dodam malo ovsa.

Klaudi :wink: , ti si blond :!: , pa to je neverjetno, kakšen inteligenten, predvsem pa duhovit dovtip. :wink:
Uporabniški avatar
 runner
Leteče kljuse napisal/-a:Za vaju imam le eno besedo: Madison.
Nid aj sej mor?

Hah... dpop ali vidiš ti ta amaterski poskus.
Vemo mi dobro kdo je posnel in kdo je uporabil to sliko kot naslovnico.
TO PA NI TISTO zakaj te rotiramo na ražnju.

mislim da boš šele naslednje leto zvedel ...
 dpop
No, tole je pa slika "našega" Pegaza... ponoči...

Slika

:wink: :wink: :lol: :lol:

1401 Darko

P.S. Vsaj tako piše na Guglu :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
Še nekaj o Pegazu za njegov hlevček. Zgodovina je malo pomešana, pa saj zato je tole hlevček.

Leteči konj Pegaz je bil sin Pozejdona in Gorgone Meduze. Dolgo časa je prebival v drobovju svoje matere, dokler je Perzej ni ubil.
Meduza je bila ena od treh Gorgon, krilatih pošasti, imela je kače namesto las, srhljivo naguban obraz in zobe kot merjaščeve. Edina med njimi je bila umrljiva, njen pogled je spreminjal v kamen. Njeni sestri sta bili Steno in Evriale. Atena je svetovala Perzeju, naj ne gleda Meduze v naravnost v obraz, ampak samo preko odseva svojega ščita. Tako je Perzej Meduzo lahko ubil, ker ga njen pogled ni mogel spremeniti v kamen. Ubil jo je tako, da ji je s srpom odsekel glavo, iz njenega grla je skočil krilati konj Pegaz. V helenskom gaju, posvečenim muzam, se je nekoč spotaknil in zaradi udarca Pegaza s kopitom ob tla je nastal studenec, izvir Muz imenovan Konjski udarec ali Hipokrena, ki je navdihoval pesnike. Zato je Pegaz simbol pesniškega navdiha.

Perzej je starogrški junak, sin Zevsa in Danae, ki se ji je približal v podobi zlatega dežja in rodil se je Perzej. Meduzi je odsekal glavo, rešil Andromedo ter se poročil z njo. S pomočjo Meduzine glave je v gorovje spremenil velikana Atlasa.

Pegaz je letel s hitrostjo vetra, a živel je v visokih gorah, na Parnasu v Fokidi in na Helikonu v Beotiji. Pegaza je ukrotil Belerofont, ker mu je Atena med spanjem podarila zlato uzdo, da je lahko Pegaza obvladal. Kadar je bil Pegaz žejen, se je spuščal iz oblakov na izvir Pirenu na Akrokorintu. Tam ga je ujel junak Belerofont in z njegovo pomočjo je ubil pošast Himero, ki je živela u Likiji, v globoki votlini, kamor se je dalo priti samo iz zraka. Po Himerini smrti je Pegaz ostal v Belerofontovi službi.

Zaradi velikih uspehov, ki jih je dosegel s Pegazom, si je Belerofont zaželel, da se vzpne na Olimp. Zevsu se je to zdelo zelo predrzno, poslal je obada, ki je pičil Pegaza. Konj je trznil in vrgel Belerofonta s sebe, ta pa je udaril z glavo ob tla in izgubil razum. Verjetno je odšel med tekače.

Pegaz je odletel v nebo in nikoli več ga niso videli, v resnici pa je Pegaz ostal na Olimpu, kjer je Zevsu pomagal raznašati bliske in strele.

Pegaz in Belerofont.
Slika

Muze negujejo Pegaza
Slika
Nazadnje spremenil Fotr, dne 20 Mar 2007, 14:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 pegaz
RunnyNose napisal/-a:Hah... dpop ali vidiš ti ta amaterski poskus.
Vemo mi dobro kdo je posnel in kdo je uporabil to sliko kot naslovnico.
TO PA NI TISTO zakaj te rotiramo na ražnju.
mislim da boš šele naslednje leto zvedel ...

No, prav. Ko se boš spomnil, kaj si že hotel naložiti, se oglasi. :twisted:
Obračal pa mene na ražju ne boš - najprej me bo treba ujeti! ;)
V glavnem, uživaj v Badu (pa da ne boš falil in (se) šel (v) Baden, Baden!
(pa nisam ja gluv! PRESS)

Uporabniški avatar
 pegaz
Fotr napisal/-a:Še nekaj o Pegazu za njegov hlevček. Zgodovina je malo pomešana, pa saj zato je tole hlevček.
...

Dragi Fotr,

Tole si pa res lepo napisal! Krasno novoletno darilo! :) :clap:
Za razsvetljevanje moje mitološke preteklosti se ti lepo zahvaljujem! (mitološka prihodnost je pa še pred nami.)

Želim ti lep dan, in še posebej lep večer, ko boš nas počasne vodil proti Peričniku.

Pegaz :)
Uporabniški avatar
 runner
Obračal pa mene na ražju ne boš - najprej me bo treba ujeti! Wink

Bom te že ujel ... bom tvoj Belerofont ... (razum nikoli nisem niti imel tako, da nimam kaj izgubiti)
in skupaj bova šla na Olimp (beri Peričnik) danes zvečer. In bova ob osvetljenem slapu iskala navdih za nove zajebancije v 2005.

V glavnem, uživaj v Badu (pa da ne boš falil in (se) šel (v) Baden, Baden!
(pa nisam ja gluv! PRESS)

Bad? ARGHHHH ... Bad je propadel!! Cela družina bolana. Dedič tudi. Nikamor nismo šli!!! Runnersland je v karanteni
:-((((

Upam da se bo dedič pocajtal, ker se mu jutri začne šola v naravi (smučanje na Pohorju) drugače bo še to odpadlo ...
 dpop
pegaz napisal/-a:(tko je to, Dpop, sic transit gloria mundi!)

Pegaz, festina lente! 8)

1404 Darko

P.S. Hodie mihi, cras tibi :P

P.S.S. Nihče ni nezamenljiv, hvala bogu! :--
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA