Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

RAZPIS 23. NOVOLETNEGA TEKA DOLSKO 2012

Organizator: ŠPORTNO DRUŠTVO PARTIZAN DOLSKO.

Naziv prireditve: 23. Novoletni tek - Dolsko 2012.

Panoga: Cestni tek.

Kraj in čas prireditve: 26. dec. 2012 v Dolskem. Start in cilj pred Kulturnim domom Dolsko.

Proga: iz Dolskega se usmerimo proti zahodu do Kleč, zavijemo severno proti Podgori (tu je obrat na najkrajši progi), kjer zavijemo desno in prispemo čez Petelinje v Kamnico, kjer je start srednje proge. Nadaljujemo severno proti Vinjam, ki jih obtečemo in se po isti poti vrnemo nazaj v Dolsko. Cesta je skoraj v celoti asfaltirana, višinska razlika znaša 150 m (dolga in srednja proga), najkrajša razdalja pa je ravninska. »Cici« proga poteka v jedru Dolskega in je namenjena predšolskim otrokom.

proga dolžina višin. razlika čas starta
dolga 14.5 km 150 m 11:00
srednja 10.5 km 150 m 11:15
kratka 4.5 km 15 m 11:05
cici 300 m 0 m 10:30

Tekmovalne kategorije:
DOLGA PROGA
M1 moški do 29 let (do vključno 1983)
M2 moški od 30 do 39 let (od 1982 do 1973)
M3 moški od 40 do 49 let (od 1972 do 1963)

SREDNJA PROGA
M4 moški od 50 do 59 let (od 1962 do 1953)
M5 moški od 60 do 69 let (od 1952 do 1943)
M6 moški nad 70 let (nad vključno 1942)
Ž1 ženske do 34 let (do vključno 1978)
Ž2 ženske od 35 do 44 let (od 1977 do 1968)
Ž3 ženske od 45 do 54 let (od 1967 do 1958)
Ž4 ženske nad 55 let (nad vključno 1957)

Netekmovalne kategorije*:
DOLGA PROGA Ž5* ženske*
SREDNJA PROGA M7* moški do 49 let (do vključno 1963)*
KRATKA PROGA K* mešano*
* za kategorije ni predvidenih praktičnih nagrad

Prijave: od 9:00 do 10:45 na dan prireditve v Kulturnem domu Dolsko.

Prijavnina: 12 €

Garderoba: V društvenih prostorih v Kulturnem domu Dolsko, kjer je možna uporaba tuša.

Nagrade/spominki: Za vsakega prijavljenega bomo pripravili spominsko darilo, čaj po prihodu na cilj ter topli obrok. Najboljšim v kategorijah (M1-M6, Ž1-Ž4) bomo podelili praktična darila.

Razglasitev rezultatov:
- začetek ob 13:45,
- podelitev nagrad po kategorijah,
- zaključek ob 14:00 uri.

Informacije:
- internet: www.dol.si/sddolsko, www.facebook.com/sddolsko
- E-pošta: sddolsko@gmail.com
- GSM: 031/65-78-41 Jernej Rebolj, 040/73-97-99 Marko Bokalič
- tel.: (01) 5647-560, Marko Bokalič

VREME NAS NE MORE PRESENETITI! NA TEKU SE DOBIMO!
Nazadnje spremenil sddolsko, dne 20 Dec 2012, 08:33, skupaj popravljeno 2 krat.
Špoštovane tekačice in tekači.

V sklopu priprav na 23. Novoletni tek - Dolsko 2012, vas vabimo na trening tekmo po progah teka okoli Ajdovščine (Dol pri Ljubljani).
Start bo v nedeljo 9. dec. 2012 ob 10. uri na RC Korant. Potrenirali bomo na progah dolgih 11 in 6 km, tudi 2.5 km.

Trasa proge je očiščena podrtih vej in dreves, razmočena, a nadvse prijetna za tek.
Poskrbeli bomo tudi za nove oznake na razcepih prog.
Poskrbeli bomo tudi za topel čaj na cilju.

Vabljeni.
Lp!

Zakaj,res nekaj osebnega?

Prireditev je rekreativno(tekmovalnega) značaja in ne spada v kakšno povezavo,kjer bi se morali držati določenih pravil.
Organizator se je odločil za svoje kriterije po katerih vodi to svojo prireditev in to kar uspešno saj je že 23. po vrsti (bolj malo je takšnih prireditev z tako dolgo tradicijo) to leto. Zakaj bi jo organiziral po željah določenega posameznika ali kriterijih koga drugega. O tem odloča sam, postavi svoje kriterije in komur to odgovarja ali se z tem strinja se prireditve udeleži.
Tudi drugod so prireditve, kjer so različne kategorije.Ponekod so različne razdalje za moške in ženske oz.najstarejše kategorije. Pa kaj zato! Jaz bi tudi rad videl, da bi bil DM tek v Ljubljani tudi za moške in ne samo za ženske (bi dobili kakšen kozmetičen izdelek!), tudi jaz bi včasih rajši videl, da ne bi bil v kategoriji z 15 let mlajšo konkurenco ali pa ni mi všeč, da včasih 15-20 let starejši "očaki" tekmujejo z nami "starimi".

Na ta tek v Dolsko sem prvič šel zato, ker je "novoletni" (čeprav se mi hecno zdi, da je en teden prej in ne v novem letu) in zaradi ambienta v tistem času. In potem še velikokrat,neglede na "kategorije" oz. kriterije. Če greš na prireditev zaradi nje ni pomembno ostalo, če pa je "pomembno" kaj drugega pač izbiraš in greš tja kjer ti ustreza.
V teku in sodelovanju na prireditvi je ogromno vrednot, ki pa jih mora vsak posameznik sam spoznati in jih tudi upoštevati. Potem je to,to!
edo-brko napisal/-a:V teku in sodelovanju na prireditvi je ogromno vrednot, ki pa jih mora vsak posameznik sam spoznati in jih tudi upoštevati. Potem je to,to!

Ravno zato, ker se mi zdi, da med vrednote tekačev ne sodi vrednota 'mar mi je za stare babe', se iz leta v leto čudim tej dovški zarobljenosti.
ton napisal/-a:
edo-brko napisal/-a:V teku in sodelovanju na prireditvi je ogromno vrednot, ki pa jih mora vsak posameznik sam spoznati in jih tudi upoštevati. Potem je to,to!

Ravno zato, ker se mi zdi, da med vrednote tekačev ne sodi vrednota 'mar mi je za stare babe', se iz leta v leto čudim tej dovški zarobljenosti.

Hja, se popolnoma strinjam in mene tudi zato ne bo. Najbrž bom že tudi sama prej v kategoriji starih bab, predno bo organizatorju pocingljalo v glavi.

Pa srečno !
Pozdravljeni tekačice in tekači.

V Dolskem prirejamo tek v prvi vrsti za popestritev tekaškega dogajanja v bližnji in širši okolici. Tako kot so naši tekaški pionirji v Dolskem orali ledino pred 22 leti, skušamo to prireditev nasledniki po najboljših močeh nadaljevati tudi danes. In to v zadovoljstvo tistih, ki prireditev organiziramo, in tistih ki se boste prireditve udeležili.

V vseh teh letih smo imeli širok posluh za želje tekačev:
- uvedli smo nove kategorije:
* dodali starostne kategorije, ko je udeležba na teku presegla udeležbo 200 tekačev,
* dodali kategorije za ženske na 15 km (in to na dan prireditve, ker so bile take podane želje),
- za moške mlajše od 50 let dodali možnost teka na 10 km, še prej skrajšali progo za starejše, ker so bile take pobude sodelujočih,
- dodali nove dolžine prog (5 km),
- dodali cici tek za najmlajše,
- organizirali za sodelujoče skeč v kulturni dvorani
- in še kaj bi se našlo.

Kot organizatorji smo pri določanju starostnih kategorij upoštevali število sodelujočih glede na starost v zadnjih letih teka. Tako smo na podlagi te analize letos dodali tudi dve novi kategoriji. Na podlagi statistike udeležbe v prihodnosti, bomo z gotovostjo uvedli še kakšno kategorijo, le če bo za to dovolj tekačev oz. tekačic.

Bi jih sicer dodali še več, a smo omejeni prvič s številom in vrednostjo zbranih sponzorskih nagrad in drugič s samo dolžino podeljevanja zasluženih nagrad najhitrejšim.

Hkrati se zavedamo, da kakorkoli obrnemo, ne bomo mogli ustreči vsem željam ljubiteljev tekaških rekreativnih tekmovanj.

V upanju, da delujemo kar se da objektivno, vas vljudno vabimo na tekaški praznik v Dolsko.

Organizacijski odbor 23. Novoletnega teka – Dolsko 2012

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA