prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Ursa
En lep pozdrav vsem :D

Sem tekačica zacetnica s povsem novimi tekaskimi copati Mizuno, ki se še blescijo in dišijo po novem. Komaj čakam, da jih bom "zgulila" po asfaltu in drugih poteh, sedaj se trudim zaenkrat le na tekaču v fitnesu.

Zanima me, kako vi skrbite za svojo tekasko obutev in ali jo perete v pralnem stroju. Na navodilih za moje namrec pise: "prepovedano prati v pralnem stroju", češ da se bodo določene stvari na supergi uničile :? Do sedaj sem superge kar v stroj vrgla in je bilo... res pa še nikoli nisem imela tekaških.. oz. nisem bila pozorna na te stvari.

Lep začetniški pozdrav od

Urše
Uporabniški avatar
 Tjaša
Hojla, Urša!
Še ena taka avša kot jaz. Ko sem kupila prve TEKAŠKE copate, sem šla skoraj spat z njimi, tako se mi je zdelo imenitno. Tako kot ti, sem jih drajsala le v fitnesu, dokler nisem ugotovila, da takih oblazinjenih za na tekaško stezo na fitnesu ne potrebujem, ker je steza že sama mehka in blaži udarce.
Zato sem moje tekaške čeveljce peljala ven. Sprva samo po suhem asfaltu, nato po peščenih in mokrih bankinah in glej vraga, domov sem prišla bolj čista, kot pridem iz avta do domačih vrat v navadnih čevljih.
Za sebe vem, da nisem še tekačica tiste vrste, ki bi tekla po blatu, saj me zmoti vsak večji kamen ali luknja, zato imam še vedno lepe copate (eno leto).
Ko bom šla na prvo tekmo, jih bom namenoma zapackala, da ne bom videti kot šminkerica!

Kar veselo jih pelji ven v naravo, hvaležne ti bodo!!!
Uporabniški avatar
 Z*
Ne ne ne, avša pa ni, že zato ne, ker razmišlja o tem, ali naj jih poči v pralni stroj ali ne. :) Tekaču (ali v našem primeru tekačici) so tekaški čevlji svetinja v Tjašinem stilu
sem šla skoraj spat z njimi
- z nujno odstranitvijo "skoraj". Dokler so povsem novi, so z nami tudi 24 ur na dan. Šele po prvem čimkasnejšem bognedaj (u)mazanju spet prepustijo primat, torej mesto najbližjega, možu (ali druge vrste priležniku). Iz zgoraj navedenega razloga v tekaške čevlje VEDNO vtaknemo le noge v popolnoma svežih, po možnosti novih nogavicah. Ko se bognedaj vendarle zgodi, jih pa v nobenem primeru in niti pod razno nikoli ne peremo v pralnem stroju :!: , ki bi utegnil ogroziti kako vrhunsko lastnost vrhunskega in tako tudi ovrednotenega tekaškega čevlja. Zanje imamo posebno, najfinejšo, mehko krtačko in najbolj blago tekoče pralno sredstvo za najfinejše materiale pa seveda spreten par rok, ki z vso potrebno ljubeznijo nežno odstranijo morebitne nečistoče. 8)
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D hja, z vzdrzevanjem superg se nisem nikoli obremenjeval. razen ce je bila na njih kaksna kilca blata, pa se takrat sem malo pobrcal, v zid, po moznosti sosedovem sveze prebarvanim seveda. S TEKASKIMI nogavicami pa ena bolj nagravzna varianta. Doma me sicer po vsakem teku draga preganja, da morajo nogavice v pranje, ampak se ne dam. Ne vem sicer od kje mi to, ampak v pranje gredo sele po parih tekih. Ce se le da izogniti domaci kontroli, se tega drzim, predvsem pa na pomembne teke zagotovo ne grem s sveze opranimi. Nogavice morajo biti ze malo ufurane, pa letijo. Na dirkah potem obicajno nimam problemov, da me bo kdo pohodil, saj gredo vsi naprej. Tisti, ki pa jim to ne uspe, in ostanejo zadaj, pa jim tudi bog ne more pomagat. :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 nada
Ja, jaz se tudi zaljubljena v tekaške copate, imam jih en kup,ampak pazim pa čisto nič nanje. Imam podoben način vzdrževanja kot Matjaž in sem na vse kar malo čustveno navezana (sploh na tiste, s katerimi sem pretekla prvo 21-tko, čeprav sem dobila žulj čez cel podplat).
 Ursa
Ok ok, priznam :lol: Nekaj tistega ženskega duha, ki mu rečemo avšavost in ki se ga vse otepamo, se drži tudi mene :) Pa čeprav se ga otepam in otepam... samo kaj morem, ko imam še kar v nosu tisti vonj po novih tekaških copatih... čeprav po drugi strani komaj čakam, da začnem zunaj. In kot se poznam, bom kmalu imela na njih kar celo kico blata, kot prave Matjaž :) , ker me že prav mikajo potke po tukajšni črnuški gmajni... Hja, tudi prve nogavice že imam, Coolmax od Nike... sej sem hotela vprašat a jih vržete v pralni stroj ali uporabite nežne ročice, pa me je bilo sram :oops: :oops:

Po ene 2 letih poštene pavze se spet vračam v šport in kar groza me je, kako počasi nabiram kondicijo in kako počasi gredo kile dol in sploh gre vse počasi... tudi tek je počasen :? No, pa se pripravljam, zaenkrat še psihično, da bi se prijavila na svoj prvi tek... mogoče na 8km v Sežani. Samo se resno bojim, da bom s svojim tempom na cilj prisopihala zadnja :roll: :roll:

Hvala vsem za odgovore, ki so name delovali zelo spodbudno... se mi že kar mudi tečt :D
Lp, Urša
Uporabniški avatar
 Tjaša
Joj, Urša, kako sem te vesela! Bova pa dve, oz. z mojcej77 kar 3 počasne. To bo lušno!
Ker pa imaš za seboj že eno športno kariero, ti ne verjamem povsem tisto o počasnosti.

Pozdravček,
 Ursa
Tjaša, zaenkrat niti slučajno ne zmorem 8km v kosu, pa še tisto kar zmorem je reeees počasi :oops: Ampak se trudim. Če mi bo uspelo iti v Sezano in do cilja, bo to zame ena velka zmaga za zacetek :)

Dobro tecite jutri na Socerbu in naj vam vreme lepo sluzi!

Lp, Ursa[/quote]
Uporabniški avatar
 Tjaša
Urša, kar brez strahu se odloči za Sežano. Tudi jaz bom po vsej verjetnosti vmes hodila, vse klance zagotovo. Se pa zato toliko bolj veselim družbe enakih!
Kar pogumno, kilometre v Sežani bomo naredile s tekom ali pa s hojo, vmes pa malce poklepetale in se nasmejale! :lol: :oops:
Pozdravček,
 Ursa
No, pa je Sežana za nami in tudi jaz sem bila del tega. Hvala vsem (se posebej Tjasi), ki me je spodbujala, da grem :D !!

Imam pa en nov problem, in sicer z nogavicami (ne se smejat :oops: ). Moje, še nedavno lepe, bele, nove coolmax nogavice so sedaj rjavkaste! Upoštevam sicer Matjažev nasvet (glede tega, da naj se ne bi prale vsakič sproti), pa vendar me zanima - kako vi spravite umazanijo ven? A naj jih vržem kar v stroj in navaden prašek ali naj se trudim z njimi na roke in vsakič sproti ugotovim, da bom morala nekoga za nasvet vprašat :oops: :oops: :roll:

Ja, tale tehnologija me mal prehiteva. Pa goretekx, pa coolmax, pa drytex pa podobne variante. Še posebej mi ni jasno, a se tudi coolmax pri pranju lahko uniči ali ne...

Vesela bom kakršnega koli nasveta.
Hvala!

Urša
Uporabniški avatar
 5rca
matjaz napisal/-a: Tisti, ki pa jim to ne uspe, in ostanejo zadaj, pa jim tudi bog ne more pomagat. :oops: :oops: :oops:

nisem jih vohala v Sežani, čeprav sem bila ves čas za tabo :oops: :lol: :oops: :lol:
pomoje si imel sveže, za tako pomembno dirko :!: :wink:
 t
Moje, še nedavno lepe, bele, nove coolmax nogavice so sedaj rjavkaste!

Zato pa ima Coolmax poleg belo-sive še črno-sivo barvo varianto za take tičke, ki se sekiramo, če imamo dovolj oprane tekaške štumfe obute.
In seveda, k črnim pajkam in črni majci pašejo samo črni štumfi.
Uporabniški avatar
 matjaz
5rca napisal/-a:
matjaz napisal/-a: Tisti, ki pa jim to ne uspe, in ostanejo zadaj, pa jim tudi bog ne more pomagat. :oops: :oops: :oops:

nisem jih vohala v Sežani, čeprav sem bila ves čas za tabo :oops: :lol: :oops: :lol:
pomoje si imel sveže, za tako pomembno dirko :!: :wink:

:D :D :D a ves, da sem imel res sveze, SAJ ZA PRVO VELIKO SRECANJE S FORUMOVCI SE SPODOBI BITI CIST. No ampak zdaj so ze varno skrite, kjer cakajo naslednjo dirko, saj ce jih Sasa odkrije, adijo TAPRAVE nogavice.
Uporabniški avatar
 matjaz
t napisal/-a:
Moje, še nedavno lepe, bele, nove coolmax nogavice so sedaj rjavkaste!

Zato pa ima Coolmax poleg belo-sive še črno-sivo barvo varianto za take tičke, ki se sekiramo, če imamo dovolj oprane tekaške štumfe obute.
In seveda, k črnim pajkam in črni majci pašejo samo črni štumfi.

yato moski radi nosimo crne gate, da se ...................... in to nima nobene veze z erotiko. :D :D :D
Uporabniški avatar
 Matevz
Še moje izkušnje in obredi :D

Nove superge je najbolje čimprej v enem hudem deževju peljat na sprehod po možnosti po hudo blatnih poteh. Prvih nekaj korakov sicer ne veš ali ti po licih polzijo dežne kaplje ali solze, potem se pa vdaš v usodo. Šok terapija. Pri meni deluje, ker se potem nič več ne sekiram.

Vzdrževanje copat: Jaz jih pustim pred vrati hiše, če so blatne, ko pa se posušijo, jih potolčem enega ob drugega in to je to. V primeru večjih količin blata, ki noče odpasti uporabim še krtačo.

V pralni stroj grejo pa copati šele po upokojitvi, to je po cca. 1200 km, ko se iz dirkalnih sprmenijo v casual model, pri prehodu v naslednjo fazo pa vzdrževanje ni več potrebno (model za na njivo :D ).

Nogavice: Vzdrževanje: pralni stroj - nobenih problemov
Jaz pa nikoli ne obujem nogavic, ki niso sveže. Razlog je v tem, da se oprane nogavice nekoliko skrčijo in se zato, ko jih obuješ veliko bolje prilegajo nogi.
Pa še apetitlih ni :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA