Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Fotr
Tek k zimskemu slapu Peričniku je res ideja, ki je vredna posnemanja, če bo le še kdaj priložnost.
Vedra noč s številnimi zvezdami na nebu, dobra družba tekačev s svetilkami na čelu, bela tekaška steza, sicer malo ledena, a v temnem večeru kot bel trak, ki se vije do prekrasnega cilja, do osvetljenega slapa Peričnika.
Zbralo se nas je kakih 20 tekačev in čeprav je bil večer hladen, nas ni zadržalo, da ne bi tekli v prekrasnem zimskem ambientu. Razdelili smo se v dve skupini, v počasnejšo in še bolj počasno in se podali na pot. Med pogovornim tekom je hitro minil čas tja in nazaj, vredno se je bilo udeležiti se teka že zaradi pogleda na osvetljeni slap, ki ga obkrožajo velike ledene sveče, tanek curek pa dostojanstveno pada med njimi. Vse to lepotičje popestri še osvetljenost, ki je bila danes žal zadnja. Tudi veliko drugih obiskovalcev je prišlo občudovat slap in tudi nas tekače so z odobravanjem bodrili. Tudi družba je bila enkratna, kot se pač TF spodobi, vreme lepo, zrak rezek in čist, nebo polno zvezd, tekači pa zadovoljni.
Seveda je sledila analiza, polna idej, pogovorov obujanja spominov in obljub, da se bomo še srečavali na takih in podobnih tekih. To pa je pomembno, še posebno, ker smo bili vsi istega mnenja, da je bilo krasno.
Uporabniški avatar
 lojzeP
Meni je bil današnji tek nekaj posebnega - vztrajno se spuščam po temperaturni skali, kar se teka tiče. :D
Ker sem se že pred časom okarakteriziral kot zelo "babji" - vsaj kar se zime tiče, se zna zgoditi, da bom še iskal hladne razmere, in takrat z veseljem tekel. Sicer sem imel občutek, da je bilo pri Mercatorju v Mojstrani hladneje, kot pa pri Peričniku. :?:
Spet smo doživeli lepe trenutke skupnega druženja, uživali v zimski idili, in.... a je kdo rekel analiza.
Od tu naprej pa že vse veste - nejeverni Tomaži naj se pa sami prepričajo - za nagrado dobijo pico, ki jo naročijo :roll:

Kdaj je pa nasledni tek po planu ? :wink:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja moja predhodnika sta kar nekaj omenila.Bilo je enkratno, zopet nekaj neponovljivega, nekaj posebnega.
Resda smo že tekli k slapu peričnik, a takrat je bilo drugače, polna luna, ki je pa danes ni bilo :wink: iz kakih vremenskih razlogov mogoče.
No zbralo se nas je seveda veliko več, kot je bilo nekako formalno prijavljenih obelodanjenih v tej temi tek k slapu Peričnik.
Srečevali smo mnogo ljudi, ki so si ogledali slap peričnik v osoju žarometov izpod slapa.
Kar se tiče same temperature pa je LojzP že veliko povedal in nimam kaj dodati.
Upam, da bo takih srečanj kar se da veliko.Saj na tak način se nekateri motivirajo še bolj za nadaljna tekaška srečanja.
Katerega pa ni bilo danes pa je vljudno vabljen na prihodnje srečanje, ko bomo zopet tekli proti slapu Peričnik.
No, še to sem pozabil omeniti seveda smo si nekako zopet voščili novo leto, čeprav smo si ga virtualno prek foruma.
Ampak mislim, da ga ni čez topel stisk rok in prijazna beseda, ki jo izrečemo ob voščilu za srečno in uspešno novo leto.
Kljub vsej tehniki, ki nas obkroža vsepovsod, je topel stisk rok še zmeraj nenadomestljiv.
Lepo se imejte še naprej, ta preostanek večera, ki je pred vami.
Upam, da boste jutrišnji dan začeli z novimi zmagami, ki si jih želite v novem letu, ki je pred vami.
Dragi moji,

Ko me je Runner popoldne pobral v LJ, in smo s Sprinterjem400 dali v plan še Obija, smo se nekateri že po tihem, Runner pa na glas pridušali, zakaj da ni vzel raje mercedesa. Še dobro, da ga ni, eni ujedi na avtocesti je rešil življenje (zgrešila je naš vetrobran za par cm). Hvala, Runner!

Pred jankotom v Mojstrani nas je bilo za celo parkirišče. Samo hop v superge, lučke na on in že smo tekli! Tahitri naprej, počasni pa v klepet.

Bilo je temno, hladno in zasneženo. Sploh nisem opazil, daj smo pretekli tistih par km do slapa, s Simi sva tako vročo debato vrgla navkreber, da za nama gotovo ni več drselo. :) Ves čas smo prehitevali sprehajalce - madona, tale slap je ko Cekinov grad v Tivoliju, Mojstranci pa se malo šetkajo gor in dol v temi. ;)

Slap je bil osvetljen in ravno prav vodnat, da je z okvirjem teme deloval božansko. Do njega nismo mogli, saj je bila steza zaledenela. Pred slapom smo naredili obvezno 1001 sliko, runner je slikal vse mogoče in se važil s svojim novim fotoaparatom, še sreča, da je bil zraven tudi MatjažV in naredil nekaj uradnih slik (tko je to, Dpop, sic transit gloria mundi!). ;)

Potem pa pot pod noge, gravitacija pa je opravila svoje in kot bi trenil, smo bili v dolini. LojzeP me je dobro na finto - da bi si "pomagal" pri sestopu, mi je posodil eno pohodno palico. Zloženo! Gotovo je tam, od koder prihaja, vsaj 1m snega, ki se ves čas predira do riti in človek nujno rabi tak pripomoček. Pri slapu bi lahko z njim kvečjemu šminkiral (če nimaš novega Nikona kot nekateri), pa še to le podnevi. Mogoče pa dobim mišice. Hvala, LojzeP! ;)
lojzeP napisal/-a:.... a je kdo rekel analiza.
Od tu naprej pa že vse veste - nejeverni Tomaži naj se pa sami prepričajo - za nagrado dobijo pico, ki jo naročijo :roll:

Kdaj je pa nasledni tek po planu ? :wink:

Ja, pica pa urne natakarce so pa posebnost te oštarije. Z LojzetomP sva naročila prva, dobila zadnja in še napačno pico. Jcerni je dobil dve, napačni. V glavnem, nismo dobil makaronov in to štejem za uspeh. Tud pivo je blo čisto v redu, ne kot gorenjski šnopc, čeprav sem skoz gledal, kje je kdo z lupato. ;)

Tek je bil izvrsten, hvala Mirotu za organizacijo, Runnerju in Klaudi za prevoz in dostavo od vrat do vrat (je treba bit kr džek, da pri večih naenkrat za isto relacijo prevoz sfehtaš :oops: 8) :P ). Hvala vam, zares!

Komaj čakam, da se spet dobimo in kaj odtečemo. LojzeP in ostali, uletite 16.1. na PST tek, to je zgleda prvo organizirano tekačenje!

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 runner
Ej kaj sem si želel ogledati ta slap! Že od takrat, ko se je Luna (pa ne Staša) sramežljivo skrivala. Danes pa nam je uspelo videti to prekrasno igro vode, barv in ledu. Osvetljen, v daljavi in mogočen. Vleče te, ko si tako daleč od njega, da greš naprej k njemu ... da se ga dotakneš. Barve in zvok... ah ... tam bomo še šli. To moram dediču pokazati.
Miro, hvala ti...

Tudi sama pot do Peričnika je bila posebna. Poglejte to nebo ...
Slikaodpri

leteče kljuse napisal/-a:Še dobro, da ga ni, eni ujedi na avtocesti je rešil življenje (zgrešila je naš vetrobran za par cm). Hvala, Runner!

Res je kaj pravi Pegasus ... ena ptičurina je skoraj izgubila svojo pilotsko licenco (near air-citroen collision) ... ampak smo se točno v minutko pripeljali pred najdražjega_soseda v Mojstrani. In seveda tam je že čakala raja.

Slikaodpri

Potem pa tek (ki ga je Fotr tako lepo opisal, k sreči ni videl kako sem se enkrat pošteno zložil na ledeni ploskvi) in mogočni slap.
Slikaodpri

dpop , zakletvo, ne biti jezen na svojega fotografsko_neukega prijatelja... Slika je bila slikana po noči... pa full zoooooom, pa ena sekunda a meni se ruke tresle <dodaj_še_kakšen_izgovor_tukaj>.

He-he kakor vidiš mi je stari, dobri Dedek Mraz prinesel Nikon 5200. E sad - dokler se jaz naučim (full gumbov je majke mi).

"Grupnjak" pod slapom:
Slikaodpri
Slikaodpri
Slikaodpri
Slikaodpri
Slikaodpri
Slikaodpri

Po teku sem se poslikal ene prekrasne jaslice.
Slikaodpri

In hitro na AnaLizo.
Slikaodpri
Slikaodpri
Slikaodpri
Slikaodpri
Slikaodpri
Slikaodpri
Slikaodpri
Slikaodpri

Poglejte ta TF pozdrav ali vidite odločnost v očeh?
Slikaodpri

Okrog napolitank smo se skoraj stepli:
Slikaodpri

Zadnjo pa sta si lojzeP in Pegaz takole razdelila:
Slikaodpri

Pravijo, da slika pove več kot 1000 besed. No upam da vam je bila všeč moja slikovna reportaža.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Živio. :wink:

O podrobnostih ste se že ostali kar nekaj razpisali, gotovo še kdo pripravlja svoj "esej". :wink: Tudi jaz sem se imel ponovno zelo lepo v vaši družbi :wink: ... in nenazadnje... svoj prehlad sem s tem tekom že skoraj saniral. Še šnopček me ne bi tako hitro postavil nazaj na noge. :wink:
Uporabniški avatar
 pegaz
Runo napisal/-a:Zadnjo pa sta si lojzeP in Pegaz takole razdelila:
Slikaodpri

Pravijo, da slika pove več kot 1000 besed. No upam da vam je bila všeč moja slikovna reportaža.

Runer moj, dobiš 5 iz SND-ja! Slikce so krasne!

Gornja slika pa nam pove, zakaj tokrat nisem imel s sabo fotoaparata in sem bil pri nažiranju z napolitankami objekt (poželenja), fotografu pa so se samo cedile sline... ;)

LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 MatjazV
Za nami je lep izlet, pa še nekaj novih kilometrčkov sem vknjižil, sicer v rubriko - zelo počasen tek. Tokrat sem se držal začelja, pa še nesramno težak ruzak sem trogal s seboj. Čeprav smo na poti k slapu in nazaj srečali veliko ljudi, smo bili edini, ki smo to pot v obe smeri pretekli. So se mimoidoči na glas spraševali če je kakšna tekma, da tko norimo. Pot je bila na posameznih mestih tudi poledenela, tako da so nam lučke prišle zlo prav.

Na koncu smo celo zadevo še pošteno analizirali. V oštariji so imeli kar nekaj problemov s prostorom. Se nas je toliko nabralo, da nas niso mogli posesti za skupno mizo.

Pa še par fotk
L.P.

MatjažV
Uporabniški avatar
 simi
Včeraj je bil spet en poln dan! Najprej vzpon na Jerebikovec s Tuaregom, gazenje po snegu med drevesi, prekrasen dan, na vrhu pogled daleč naokrog na bližnje hribe in Triglav, pa topel sonček, enih par zdrsov pri spustu, je še kaj lepšega?
Je!
Tek do Peričnika po zaledeneli cesti še isti dan, v taki družbi, obvezno fotkanje, zdaj že zame skoraj obvezen padec, ki se je večkrat nakazal potem pa le zgodil..ja, spet sem padla. Pobrala pa tudi :wink:
AnaLiza lačnih in žejnih...
...poln prtljažnik mokrih cunj in čevljev..skratka super dan! :lol:
Uporabniški avatar
 Lena
Bilo je res prijetno - dobra družba, čist zrak, lep pogled na slap ...

Hvala Fotru, Miru in Vlajku za spremstvo najpočasnejši.

Uspešen delovni začetek leta!

Lp,
Lena
Uporabniški avatar
 Fotr
Tukaj moram obvezno omeniti, ker me je že malo sram da sem pozabil, enkratne, super okusne, že iz Logarske doline poznane Lenine politanke, ki smo jih pojedli v trenutku, ko se je odprla škatla z Leninimi dobrotami. Komaj so zaokrožile po mizi, že je bila škatla prazna. LojzeP in Pegaz sta zadnjo politanko celo razdelila na pol, ker se nista mogla dogovoriti, kdo jo bo pojedel (glej Runnerjeve slike). Opozoriti moram, da so nekateri napačno imenovali Aleševe politanke, v resnici so Lenina mojstrovina, Aleš je šel samo v trgovino po nekatere sestavne dele. Saj v resnici ne vem, če se imenujejo politanke, vem samo, da so Lenino delo in da imajo božanski okus. Hvala Lena, za sladko piko na i na analizi v Pizzeriji Kot v Mojstrani! :D :D
Uporabniški avatar
 miro
Me prav veseli , da ste bili zadoviljni s slapom , glede analize , to je pa tako vaška gostilna in tako veliko obiskovalcev na enkrat niso navajeni , vendar pa upam , da je ostalo odtehtalo postrežbo.
Drugače pa nas je bilo točno dvajset.
Iz analize pa sem moral takoj oditi , kajti imel sem polno hišo obiskov, res samo žlahta , pa se z njo vidim zelo poredko- preveč športam, tako , da sem se moral odtrgati pač od vas , saj se večkrat snidemo.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Vlajko
miro napisal/-a: ......vendar pa upam , da je ostalo odtehtalo postrežbo........

Pa, saj tudi postrežba ni bila slaba....moje mnenje. :wink:
Uporabniški avatar
 jcerni
Bilo je ža kar temno, ko smo se odpravili proti slapu Peričnik. Izoblikovala se je kolona tekačev, eni malo bolj hitri, drugi pa kmalu za njimi. Pot smo osvetljevali s čelnimi svetilkami. Najprej smo tekli po vlažnem asfaltu mimo množice mimoidočih v obeh smereh. Čez nekaj časa se je pojavila zasnežena cesta, z značilnimi odtisi stopal, kolesninami in ledom. Vsak naš korak je bil strogo premišljeno postavljen, da ne bi prišlo do poškodb. Proti Peričniku se je proga bolj ali manj vzpenjala. Zdelo se mi je, da že kar dolgo tečemo, koče in slapu pa še nikjer. Končno se je pokazala luč in ko smo se povsem približali koči še ljudje. Opaziti je bilo, kar pestro gostinsko ponudbo. Ljudje smo radovedno hodili opazovat osvetlen slap Peričnik in žuboreč slap, ki je bruhal izpod skal prav pod vrhom hriba.

Kmalu smo se odpravili proti Mojstrani. Tek navzdol je bil manj naporen kot v obratni smeri, ko smo premagovali silo težnosti. Dospeli smo v Mojstrano, kjer je sledilo druženje v gostilni. Hrane je bilo malo več v mojem primeru, ker nenamerno vzameš porcijo, ki je namenjena nekomu drugemu in ko jo poješ, najavijo še tvojo porcijo. Dobrote pa ne smejo ostajati.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
E tako se govori JCerni.Če si lačen je treba malčat, kar ti duša da.
Moram reči, da si bil včeraj prava faca, ko si naknadno dejal pa dejte še to.Se vidi, da nisi človek kateri bi se prerekal ali odvračal, kar je bilo naročeno.Bilo je res prijetno biti z vami.Vsako tako druženje nas napolni z novo energijo za nove delovne dni, ki so pred nami.Za nove dni, ko se borimo z vsakimi stvarmi, ki nam pridejo naproti tako kot na teku.
Hja, če sem pozabil pohvaliti Lenine polnjene politanke ali kako bi se temu reklo.Ja kar nekako lahke so bli in prav nič sivne.
Je pa zagotovo delo od obeh, Aleš je šel po plate, Lena jih je pa filala :wink: :lol: .Skratka, ker ostalih sugar wooomen ni, je pa Lena poskrbela za dvig sladkorja v krvi.
Ja še enkrat ti bom ponovil Aleš imaš zlato ženo, ki jo čuvaj ko oči sokolove :wink: .
Vidi da so taki teki prav dobrodošli za sprostitev vseh stvari in da si odpočiješ dušo ob pogledu na slap Peričnik.
Runeru moj ma ti si ko Leonardo Ga Piči(to je njegovo pravo umetniško ime).Tisto sliko obsijano z žarometi pa je bila fantastična narejena.Se vidi, da imaš izrednega mentorja DPOP-a.
Toliko dobrega se je zgodilo, da človek težko opiše v enem članku kakor bi se temu dejalo.
Skratka, želim da bo letošnje leto resnično plodno, najplodnejše od vseh.
Naj bo vsako leto veselo in zdravo.
Ja se vidi, da sem še pod vplivom novega leta :lol: :o .
Saj konec leta 2005 bo pa sigurno minilo.Hja pol je pa zopet novo leto.
Ma naj bo kar celo leto tako praznično, kot je bilo ta vikend.
ČAO!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA