Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

milk
vencelj napisal/-a:Večina podrobnosti je objavljenih v tej temi, datum pa tukaj: http://www.planinska-zveza.si/koledar.php?pid=10195
Če bo ugodno vreme, grem, ob primernih razmerah imam pa željo in idejo, da se ne bi več (tako kot prejšna leta) 100% kot pijanec plota držal začrtane trase PD Železniki, v izogib večjega dela ceste bi jo v prvem delu do Prtovča "mahnil po svoje"...

Ali so Dražgoše letos res 13. 1., kar pomeni, da tokrat niso na isti dan kot zimska liga na Mohor, ki je en teden prej, torej varjanta podaljšanja zimske lige ne pride v poštev. V tem primeru bi se mogoče odločil za varjanto čez Ratitovec. Ker poti ne poznam dobro, bi mi prišlo prav, če se bo zbralo več interesentov in se jim pridružim. Če bom šel, bom imel s seboj po vsej verjetnosti "zavoro" (sina), tako da upam na ne prehud tempo. Vsekakor nebi šel po cesti. Lahko se gre po trasi teka na Ratitovec ali po kaki drugi poti (ki je ne poznam). Verjetno se bo o tem še govorilo in ko bo znano kaj več, bomo sprejemali konkretnejše odločitve.
Uporabniški avatar
 vencelj
milk napisal/-a:
vencelj napisal/-a:Večina podrobnosti je objavljenih v tej temi, datum pa tukaj: http://www.planinska-zveza.si/koledar.php?pid=10195
Če bo ugodno vreme, grem, ob primernih razmerah imam pa željo in idejo, da se ne bi več (tako kot prejšna leta) 100% kot pijanec plota držal začrtane trase PD Železniki, v izogib večjega dela ceste bi jo v prvem delu do Prtovča "mahnil po svoje"...

Ali so Dražgoše letos res 13. 1., kar pomeni, da tokrat niso na isti dan kot zimska liga na Mohor, ki je en teden prej, torej varjanta podaljšanja zimske lige ne pride v poštev. V tem primeru bi se mogoče odločil za varjanto čez Ratitovec. Ker poti ne poznam dobro, bi mi prišlo prav, če se bo zbralo več interesentov in se jim pridružim. Če bom šel, bom imel s seboj po vsej verjetnosti "zavoro" (sina), tako da upam na ne prehud tempo. Vsekakor nebi šel po cesti. Lahko se gre po trasi teka na Ratitovec ali po kaki drugi poti (ki je ne poznam). Verjetno se bo o tem še govorilo in ko bo znano kaj več, bomo sprejemali konkretnejše odločitve.

1) Veliko je odvisno od vremena! Eno leto sem že izpustil, ker je dež spral sneg, ostal je led in blato, pa še moča cel dan. V takih pogojih je BZ!
2) Do sedaj sem (smo) vsa leta rajžali po isti trasi kot je potekal nočni pohod, torej po cesti do Prtovča, naprej pa klasika...Če bodo pravi pogoji (beri: da ne bo treba gaziti sneg), kar bo jasno šele v zadnjih dneh, bi letos za spremembo raje izbral nekaj drugega...imam variante, odločal se bom, ko bodo razmere bolj jasne!
3) "ko bo znano kaj več, bomo sprejemali konkretnejše odločitve."
Točno tako. Moja odločitev je, da grem, če ne bodo vremenske razmere res slabe. Ob določeni uri na določenem mestu, potem grem...sam ali pa s skupino.

LP, vencelj
Včeraj sem opravil krožno turo po dveh od možnih variant iz Železnikov na Prtovč: po eni gor, po drugi dol. Predvsem me je zanimalo, če so v zadnjem času pospravili podrta drevesa, ki so ponekod ležala čez pot. Prva je OK., na drugi pa je v enem delu stanje enako kot pred mesecem dni, ampak peš se seveda da narediti manjši ovinek.
:juhuhu:

LP
vencelj napisal/-a:Včeraj sem opravil krožno turo po dveh od možnih variant iz Železnikov na Prtovč: po eni gor, po drugi dol. Predvsem me je zanimalo, če so v zadnjem času pospravili podrta drevesa, ki so ponekod ležala čez pot. Prva je OK., na drugi pa je v enem delu stanje enako kot pred mesecem dni, ampak peš se seveda da narediti manjši ovinek.

LP

To Vencelj!

Čestitam!

lp. in lepe praznike! zvone
Danes še enkrat na (levi)trail povezavi Železniki- Prtovč...najhujše klance sem dal skozi, a ker me je lovila noč, sem na dobri polovici poti obrnil...
Malce sem še v dvomih glede prvega dela poti do Prtovča. Najlažja (in najbolj duhomorna) je cestna 7 kilometrska klasika. Ostalo bi nekdo rekel, da so bližnjice, kar pa ne drži: morda je katera res krajša, a le po dolžini, to pa ne pomeni, da tudi časovno. Moja današnja je lepa, a slabo obiskana, v prvem delu nemarkirana, zasuta z odpadlim listjem, downhillerji jo uporabljajo za svoje podvige...toda prav zaradi naštetega je zame dobra alternativa dolgočasni cesti. Če pa zapade sneg... :roll: ...
Recimo takole: na traso grem v nedeljo, 13. 1. ob 6. uri zjutraj (razen v primeru katastrofalno slabega vremena), trasa s Prtovča naprej je znana, na tisto do Prtovča pa lahko vplivajo spremenljivke, ki bodo postale bolj jasne v drugi polovici naslednjega tedna.
:laola

LP, vencelj
vencelj napisal/-a:Včeraj sem opravil krožno turo po dveh od možnih variant iz Železnikov na Prtovč: po eni gor, po drugi dol. Predvsem me je zanimalo, če so v zadnjem času pospravili podrta drevesa, ki so ponekod ležala čez pot. Prva je OK., na drugi pa je v enem delu stanje enako kot pred mesecem dni, ampak peš se seveda da narediti manjši ovinek.

Včeraj sem to turo ponovil: do Prtovča sem rabil 1:10 min. V tem delu ni sedaj nič snega, upam, da bo tako tudi ostalo...Višje je sneg, a na Ratitovcu sem bil zadnjič prejšni petek in ne vem... :mrgreen: , po drugi strani pa se lahko do konca tedna tudi še kaj spremeni.
Hojla,
...a lahko malo opišeš kako poteka ta organizirani pohod? S fantom so naju povabili na ta pohod, ne veva pa kako ta zadeva sploh izgleda.
Pina napisal/-a:Hojla,
...a lahko malo opišeš kako poteka ta organizirani pohod? S fantom so naju povabili na ta pohod, ne veva pa kako ta zadeva sploh izgleda.

O "uradnem pohodu", ki ga organizira PD Železniki s štartom ob polnoči v Železnikih, je vse napisano tule: http://www.pd-zelezniki.com/ . Število udeležencev niha glede na vremenske razmere, običajno jih je preko 200 (lani mislim, da so presegli število 250).
Tole, kar se grem jaz že več let, pa poteka po isti trasi kot nočni planinski, a štartam (o) zjutraj z malce hitrejšim tempom, vendar je to le kot "daljši trening" (zadnjih par let lahko dodam besedo "skupni", prej sem bil običajno sam) in ne kot uradna prireditev.

LP, vencelj
podgora napisal/-a:Kaj pa če bi šli z Jesenovca na Prtovč? Ta pot ni tako dolgočasna, pa tudi Železniki so blizu.

Poznam pot, večkrat sem že šel. Problem je cesta s Češnjice do izhodišča na Jesenovcu, pa kamor jo že damo, na začetek ali konec poti. S Češnjice do izhodišča je 4 km ravnine in asfalta. Zato se raje odločam za varianto, ki nas popelje cca 300m po cesti proti Prtovču, na prvem ovinku pa se odcepi in gremo po nemarkirani stezi v klanec, se za Draboslovico priključimo na sicer markirano, a malokrat uporabljeno pot, ki pride s Škovin (naselje Železnikov nad cerkvijo), po tej nadaljujemo in v zadnjem delu pred Prtovčem pridemo na to, ki jo omenjaš- z Jesenovca na Prtovč. Po tej sem zadnje čase šel večkrat in mi je res všečna razgibana kombinacija vzponov in (relativno) ravninskih delov, avto pa nas počaka točno tam, kamor se čez xy ur vrnemo.

LP, vencelj
Živjo Vencelj!

Hehe, nisem nikjer videl, če se "predprijave" že pobirajo, pa naj to šteje, kot ena od njih.
Lansko leto smo se imeli super, tako da, z veseljem se pridružim tudi to leto, torej, v nedeljo ob šestih zjutraj, točno tam kot prejšnje leto!

Komaj čakam, se vidimo!
Mislim, da je opisana varianta najboljša možnost. Gledal sem po zemljevidu in mislim, da sem si omislil prav to smer (mogoče s kakim odstopanjem). Ker v živo ne poznam tega terena, se bom poskusil pridružiti, če mi bo uspelo priti tako zgodaj do Železnikov. Če bi bilo vsaj kake pol ure kasneje, bi bilo precej lažje.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA