Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

lenči napisal/-a:Uživajte in imejte se lepo :wink:
Prišla sem v cilj v limitu 5 ur, prvi krog pa malo nad 2.20...za kakšno hujše matranje pa mi ni :oops:

Edino pravilno. Ne vem, zakaj bi se morala skurit že v prvem krogu :wink:
marčni zajec napisal/-a:pa kaj zapora ceste je res tako draga, da je to glavni problem?
vprašam samo, ker res ne vem kaj pri tem toliko stane.

marčni zajec , da je to zelo drago sem slišal iz druge roke v zvezi z triatlonsko prireditvijo na Bledu.

Ko sem sam malo pogledal predpis, se mi zdi, da to ni res.
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki ... 38&sid=601

Sedaj mi ni nič več jasno.
Ne vem, kaki smisel ima sploh limit za prvi krog, saj lahko nekdo pride še pred dvemi urami skozi prvi krog, pa potem odpove in ne more več tako hitro v drugem krogu.....to se je že zgodilo, pa ne enkrat, pa tudi ne samo enemu tekaču....Bomo pač šli tja, kjer je ta prireditev iz drugih razlogov, za široko množico ljudi in je limit tudi za tiste, ki bi ga radi z nasmehom pretekli, pa uživali ! LP
Jola napisal/-a:Bomo pač šli tja, kjer je ta prireditev iz drugih razlogov, za široko množico ljudi in je limit tudi za tiste, ki bi ga radi z nasmehom pretekli, pa uživali ! LP

Npr.?
Poleg Radencev in Ljubljane drugih maratonov v Sloveniji žal ni.
Spoštovane in spoštovani (ne)prijatelji maratonske prireditve v Radencih!
Prebiram vaše prispevke in vedno bolj se mi zdi, da Slovenci ne moremo in ne želimo, po domače povedano, iz svoje kože.
Res, da je tudi mene lani zmotilo to, da so se desetkarji drenjali pred (pol)maratonci. Toda na to sem v parih dneh pozabil. Spomnil sem se sedaj, ko sem prebral post.
Menim ,da bi bilo bolje razglabljati o tem, kaj je bilo lani lepšega kot prejšnja leta. Vsaj jaz na to prireditev in obenem na moj "tekaški dopust v Radencih" tako gledam.
Res pa je, da imam jaz "to srečo", da se mi ni potrebno ozirati na to, ali bom prvi krog odtekel v limitu ali ne :wink:
Če ne prej, se vidimo v Radencih. Sem že lani ob odhodu rezerviral apartma za letošnjo prireditev 8)
Nekaj ne razumem. Govorite o limitu prvega kroga, tako je tudi napisano v razpisu, sekretar MTS pa govori o limitu drugega kroga.

Sekretarja MTS bi vseeno vprašal, kako je lahko nekdo odrezan od sveta, če se lahko celo leto pripravlja na ta dan.

Mene moti pri MTS, da so otroški teki tako pozno. Če tečeš zjutraj moraš potem ves dan, šest ali sedem ur čakati na otroški tek, tako da raje peljem samo otroke na tek.

Za vzpodbujanje rekreativnih tekov, pa se mi takšni limiti ne zdijo primerni.

Lep pozdrav!
Radolca napisal/-a:Res pa je, da imam jaz "to srečo", da se mi ni potrebno ozirati na to, ali bom prvi krog odtekel v limitu ali ne :wink:

Kar pomeni, da te novosti (pridobitve :roll: ) sploh ne moreš ocenjevat :wink:
Pozdrav!

raziskovalec napisal/-a:marčni zajec , da je to zelo drago sem slišal iz druge roke v zvezi z triatlonsko prireditvijo na Bledu.

Dragi Razy, hudič se skriva v podrobnostih, ki so naštete. :twisted: Elaborat, postavitev zapor, itd..., in tukaj vsi lepo služijo. Sama vloga ni nič posebnega. :)

Lp, oranzni slon
oranzni_slon napisal/-a:Pozdrav!

raziskovalec napisal/-a:marčni zajec , da je to zelo drago sem slišal iz druge roke v zvezi z triatlonsko prireditvijo na Bledu.

Dragi Razy, hudič se skriva v podrobnostih, ki so naštete. :twisted: Elaborat, postavitev zapor, itd..., in tukaj vsi lepo služijo. Sama vloga ni nič posebnega. :)

Lp, oranzni slon

Elaborat najbrž stane enako, ne glede na to, ali zapora traja 5 ali 6 ur.
Postavitev zapor tudi stane enako - ker jih je v vsakem primeru treba postaviti, je čas trajanja zapore povsem nepomemben.
Edino razliko vidim v tem, koliko časa morajo biti na progi redarji (a menda gre za prostovoljce) in zdravniška služba. Toda spet: ker gre za tako množično prireditev, sklepam, da mora biti zdravniška služba prisotna do konca, to je do razglasitve rezultatov, saj se lahko tudi v cilju kaj zgodi. Do takrat pa tudi najpočasnejši maratonci pridejo v cilj.
Hvala vsem, ki razumete (tisti, ki nekaj na državnih, občinskih itd cestah organizirate) bom pa poskušal odgovoriti tudi tistim, ki so vam stvari manj poznane.

boatjan napisal/-a:Sekretarja MTS bi vseeno vprašal, kako je lahko nekdo odrezan od sveta, če se lahko celo leto pripravlja na ta dan.

Žal je v današnjih časih tako, da predvsem pravni subjekti (gostilne, restavracije, saloni itd) razumejo zaporo ceste kot izgubo prometa, ne vidijo pa možnosti, da bi s tem kake stranke pridobili. Za dovoljenje za zaporo cest je potrebno toliko: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater dovoljenj, soglasij itd, pa na sliki ni zraven še varnostnega načrta. (Oranzni slon hvala)

raziskovalec napisal/-a: V praksi to deluje tako, da so po določenem času cesta odpre, varnostniki pa ostanejo na progi in jo izmenično odpirajo za avtomobiliste in tekače v križiščih, tekači pa tečejo po robu ceste.

To ni čisto tako, za izvedbo državnega prvenstva je zahteva po popolni zapori ceste. T.i. pretočne ovire, ki so značilne za kolesarstvo se pri tekih (dobro organiziranih) ne uporabljajo predvsem zaradi varnosti tekačev. Ne bi radi videli, da se kak avtomobil sreča na progi s tekači. Pred vsemi užitki med tekom je nam organizatorjem na 1. mestu varnost. V tem duhu smo tudi prestavili štart na zgodnejšo uro, da bi tekači lažje in varneje odtekli svoje kilometre. Pa še uživali bi bolj. :)

Tako, epilog vsega je, da je limit 2. kroga podaljšan na 2:15. Če imate še kaka vprašanja, vam rade volje odgovorim tukaj, na info@maraton-radenci.si, ali na https://www.facebook.com/MaratonTrehSrc . Upam, da ne bodo vsa "sovražno" nastrojena proti organizatorjem, ki, kakorkoli že kdo vidi, poskušamo delati v dobro predvsem tekačem. Še vedno pa ostajata enaki gesli Maratona treh src: "Tekmuj sam s seboj." in "Vsak je zmagovalec." Neredko je zmagovalec tudi tisti, ki pravilno oceni svoje moči in se pravilno odloča na progi. Če tudi je to prostovoljno krajšanje proge iz 42 na 21 km. Pri nas načeloma ni diskvalifikacije, če odtečeš "krajšo" progo od prijavljene, kot je ponekod stalna praksa.
Športni pozdrav
Marko
PintaricM napisal/-a:Za dovoljenje za zaporo cest je potrebno toliko: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater dovoljenj, soglasij itd, pa na sliki ni zraven še varnostnega načrta. (Oranzni slon hvala)

Ampak ti papirji so potrebni ne glede na to, ali zapora traja 5 ali 5 ur in pol?

Tako, epilog vsega je, da je limit 2. kroga podaljšan na 2:15.

Limit drugega kroga? A ne govorimo o limitu prvega kroga?
PintaricM napisal/-a:Upam, da ne bodo vsa "sovražno" nastrojena proti organizatorjem, ki, kakorkoli že kdo vidi, poskušamo delati v dobro predvsem tekačem. Še vedno pa ostajata enaki gesli Maratona treh src: "Tekmuj sam s seboj." in "Vsak je zmagovalec." Neredko je zmagovalec tudi tisti, ki pravilno oceni svoje moči in se pravilno odloča na progi. Če tudi je to prostovoljno krajšanje proge iz 42 na 21 km. Pri nas načeloma ni diskvalifikacije, če odtečeš "krajšo" progo od prijavljene, kot je ponekod stalna praksa.

Zanimivo je, kako vsaka kritika, tudi če je dobronamerna, predstavlja "sovražno" nastrojenost.

Pravilno bo ocenil svoje moči vsak, ki bo maraton pretekel v limitu t.j. v 5ih urah. Ali bo porabil za polovičko 2:10, 2:15 ali 2:20, kot gospodična, ki sem jo že omenila, pa je stvar vsakega posameznika. No, v tem primeru to ne bo tako, tu se bodo odločali drugi! In postavljen limit po prvem krogu ni prostovoljno krajšanje proge, da ne bo pomote.

Zadnji del, glede stalne prakse, pa ne razumem. Če v Berlinu nehaš na 21 km je to seveda diskvalifikacija, ker polmaratona tam pač ne moreč tečt. Če pa npr. na Dunaju po 21 km zaviješ v cilj, pa prav tako nisi diskvalificiran. In kaj smo s tem zdaj dokazali?

Še malo v razmislek...
...ups, zakaj ni na sredi nehal? A se mu je šlo toliko za to, da preteče maraton? A ne bi bilo bolje, da bi pravilno ocenil svoje moči in na 21 km nehal? Pa kaj potem, če je do 30 km tekel enakomerno, do 21 km bi se moral skurit! To bi bilo potem tapravo.
Bib number
5 km 32:44 (32:44)
10 km 1:04:50 (32:06)
15 km 1:37:09 (32:19)
20 km 2:09:40 (32:31)
21,1 km 2:17:37
25 km 2:42:13 (32:33)
30 km 3:15:45 (33:32)
35 km 3:52:18 (36:33)
40 km 4:28:48 (36:30)
Net time 4:43:58
Gros time 4:53:22
Place 167 / M60

No, upam, da bodo s takšnimi bolnimi argumenti nehali.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA