MARJANZUP napisal/-a:http://connect.garmin.com/activity/258593755
Proga : Stražišče- Mohor
(na koncu sva 2. in 3. šla ene 300m naokoli hriba po daljšnici
)
Bilo je le 200m, moj garmin 910 je nameril 8,9 km. Sem pa precej sekal ovinke, prejšni Garmin mi je ponavadi nameril 9 km. Očitno pa je s tem Garminom nekaj narobe. Tudi meni je zelo podobno, kot pri tebi, prvih 5 minut teka pokazal najvišji utrip, potem pa se ustali na približno enaki ravni (pri meni nekaj utripov nižje). Temu jaz absolutno ne verjamem, saj sem imel pri vseh dosedanjih merjenjih v zadnjih letih, ravno na začetku nižji utip, ki je po 5' šele dosegel povprečno raven. Pri današnjem grafu (mojem in tvojem) se mi zdijo sumljiva tudi zelo majhna odstopanja utripa pri teku navzgor napram navzdol. Tak skok utripa je bil že pri Krvavcu, kjer je bilo še bolj neverjetno, saj mi je že po dveh minutah počasnega začetka teka Garmin pokazal utrip 193, kar je zame že "smrtna doza". Upam, da se to ne bo večkrat ponavljalo.
Pa še nekaj. Če se je še komu zoprno vračati po asfaltu do starta, mu predlagam, da se posluži poti, ki jo jaz ob povratku iz Mohorja redno uporabljam. Vračam se po grebenu po poti, ki vodi na Jošt, potem pa pod Joštom po markirani gozdni poti približno do sredine začetnega klanca na trasi. Po tej poti je do startne črte popolnoma enaka razdalja, kot je dolžina proge, razlike je mogoče za nekaj 10m, le časa ti vzame nekoliko več, toda ob takem vremenu je to le dobro.