teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 dpop
Ja, najbolje da ustanovimo kakšen "band aid" za lačne (blondinke) :twisted:

1408 Darko

P.S. Feed the blonde! :lol: ( or just fill her :wink: 8) )
Uporabniški avatar
 pegaz
Nataša napisal/-a:No zdej ko ste se vsi tko obilno najedl...bo kaj ostankov za v moj devžej, kakšna drobtinica za v strgan rokav ponošene suknje, kakšna kapljica, da se mi vrne barva v bledo obličje??? kje ste, dobri ljudje???!!!!

PrežihovVorancPRESS

Ček diz aut - she's back!!!
Si predstavljate, kaj je ubogo dekle dalo skoz? Smučanje brez mrvice kruha, brez kapljice vode...? (potica in kuhanc PRESS)

He he, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Včeraj sem se lotil priprave "pasulja". Ker pravi rek: "Prosto ko pasulj!", tudi priprava ne sme biti zakomplicirana.
Pol kile čebule na drobno sesekljaš, lahko tudi naribaš, ter jo pol ure dušiš na deci olivnega olja ob stalnem prilivanju malih količin vode . Nato dodaš skuhano prekajeno kračo (v bistvu samo meso, ki ga odrežeš od kosti in razkosaš na manjše kose), lovor, timijan, sol in dva feferona brez semen. Dušiš naslednje pol ure. Nato dodaš dve etini kilski konzervi (pol kile ploda v eni) kuhanega fižola, ki si ga samo odcedil. Lepo previdno premešaš in dodaš zaprško (tri žlice moke prepražiš na treh žlicah olja in dodaš tri žlice paradižnikove mezge). Še enkrat previdno premešaš in zaliješ s pol litra mlačne vode. Dodaš še tri čajne žličke sladke horgoške paprike. Kakih 15 minut še na blagem ognju kuhaš tako, da zelo na rahlo brbota. Odstaviš za 24 ur.
Serviraš pogreto do tik pred vrenjem z žličko kisle smetane. Zraven pa zelo svež bel kruh in pivo.

To sicer ni pravi recept za pasulj. Je moj način priprave skoraj pasulja.
Da me ne bi kdo za jajca vlekel! :twisted:
Uporabniški avatar
 Vlajko
Bajsi :wink: , mislim, da bi znal biti ta pasulj zelo gud. Bom sprintal ta recept in ga dal ženi v izvedbo. Dejansko oceno izveš takrat. :D
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Vlajko, kaj pa če bi ga ti izvedel!
Ali pa naj to naredi žena, jo boš lahko vsaj za ušesa vlekel, če ne bo uspelo. "Ziher si kej zajebala, zakva je pa Bajsiju ratal!?" :D :twisted:
Uporabniški avatar
 Vlajko
Bajsi napisal/-a:Helou!
Vlajko, kaj pa če bi ga ti izvedel!
Ali pa naj to naredi žena, jo boš lahko vsaj za ušesa vlekel, če ne bo uspelo. "Ziher si kej zajebala, zakva je pa Bajsiju ratal!?" :D :twisted:

Midva imava točno razdeljeno glede kuhanja; moj del:
- roštiljade. :D
- jajca na tisoč in en način
- kuhanje hrenovk, klobas,...
- kava
- pogrevanje kuhanih dobrot.

Žena: ostalo 8)
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Dijo mijo Nataša izgleda, da se te ne bo nobeden usmilil in ti dal vsaj drobtino kaj za pod zob.Evo ob prvi priliki dobiš od mene lično najbolj seksi sadež BRESKVICO v piškotni izvedbi. :lol: :lol:
Alora garancija je 100%
ČAO!
 dpop
marathon napisal/-a:Evo ob prvi priliki dobiš od mene lično najbolj seksi sadež BRESKVICO v piškotni izvedbi. :lol: :lol:

In kaj bo ona z dvema BRESKVICAMA? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

1418 Darko

P.S. Ti ji raje kakšen francoski "rogljič" ponudi...
pa čeprav brez SADNE marmelade :wink: 8) 8)
Uporabniški avatar
 runner
dpop, zakletvo!
Koji ti je moj? Kdaj si ti nazadnje ... khm, khm ... v kino sel?
Tam bi filal, pol pa avatar "zabranjenjo pusenje", sedaj rogljicki.

A bi nam kaj rad povedal? No povej ti svom frendu kaj te muci... (treba mi rame tvoje PRESS)

BTW Nikon rulz ... kako sam vesel ... eh hvala ti ker si svetoval Dedku Mrazu.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
dpop napisal/-a:
marathon napisal/-a:Evo ob prvi priliki dobiš od mene lično najbolj seksi sadež BRESKVICO v piškotni izvedbi. :lol: :lol:

In kaj bo ona z dvema BRESKVICAMA? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja, ji bom povedal, da jo čaka notri fantastična sredica ob kateri se ji bojo sledile sline.Samo to mora pa sama poskusiti jaz ji ne morem nič nekaj v naprej trobezljati.
Mimo grede DPOP sam ne okol govort, če postaviš breskvici pod pravi kot in da je še primerno osvetljen s pravo svetlobo nočni zooom PRESS.
Alora potem lahko domišljija dela svoje slike.
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Aja sem pozabil še dodati nekaj v zvezi z rogljićki.
Nevem rogljički se preveč spogledujejo z ovinkasitmi oblikami.In ni nevem kako od mene spodobno, da ji ponujam take brezpredmetne oblike ob katerih ne ve kaj naj dela.
Rogljički so ji pomojem všeč po okusu samo po obliki ne vem :( .
Kaj pa če ima rajši francosko štruco seveda ravno prav še toplo, hladno tako ali tako nobena ne mara. :o :lol: :oops: :wink: .
Nekatere imajo rade pol še puter zraven.Sam to je pa spet višek za nekatere.
Ma sto žena, sto čuda.
Nikad se ne zna kaj je dobro in kaj ne.
Najboljše je, da jo vsakič človek posebej vpraša, da ne bi bilo kake napakce.
Mislim, kar je zihr je zihr.
ČAO!
Uporabniški avatar
 pegaz
Dragi moji,

Eno furo fižola smo že spedenali. Imenitni kuharski mojster Bajsi nam je razkril, kako uživati v pasulju. Sam sem pravkar dobil v roke originalni recept za znameniti Prebranac, kot ga pripravlja sam mojster Miloš Crni. Nisem ga še pripravil, ga pa nameravam v najkrajšem času. Iz prve roke pa lahko potrdim, da je bomba! Pa začnimo:
---
Najboljši prebranac na Balkanu.
(Pri Čadu delajo podobnega).

Če želiš manjšo količino, vse zmanjšaj v pravem razmerju. Recept velja za dva velika pekača, torej za 12 ljudi najmanj, če jejo brez kruha J

- 5 do 6 konzerv fižola (1 konzerva ima 850 g), ali pa sam skuhaš toliko fižola (še boljše). Najboljši je beli fižol.
- 2 kg čebule.

Pripravi toliko čebule, kolikor je fižola. Glej prostornino in ne težo. 2 kg čebule je približno 5 konzerv fižola. Razmerje V(čebula)=V(fižol) je ključnega pomena.

V posodo daj 3/4 litre olja in sesekljano čebulo (2 kg), torej je čebule več kot 2-krat več kot olja. Vse skupaj daj na štedilnik in praži toliko časa, da se volumen zmanjša na polovico. Večkrat premešaj. Posoda naj ne bo plitka kot za praženje čebule pri pripravi ostalih jedi, uporabi kar normalno, visoko. Čebula med praženjem spusti vodo, a potem se začne prostornina zmanjševati. Nasvet: odpri okna in plavalna očala na glavo.

Ko končaš s praženjem, odmakni posodo in takoj dodaj 2 veliki zvrhani žlici mlete rdeče paprike (ne pekoče) in premešaj. Lahko dodaš še malo paprike za boljšo barvo. Paziti moraš, da papriko dodaš, ko posodo odmakneš s štedilnika, ker bo drugače prebranac grenak. Vseeno pa dodaj papriko v vročo čebulo, ki se ne sme ohladiti.

Ko maso premešaš, dodaj fižol in po mešanju dodaj peteršilj (po okusu, kar cel šop ali stekleničko, če imaš posušeni peteršilj), 2 zvrhani žlici vegete (kot rdečo papriko), poper, sol (malo, ker je že vegeta slana). Nato stisni v maso česen (recimo 1,5 do 2 glavici) in ponovno premešaš, da dobiš homogeno maso. Poskusi, če je okusno, če kaj manjka, je sedaj pravi trenutek za dodajanje.

Maso zlij v pekač (v 2 pekača) in v vsakega zlij še približno 2 dl vode. Ponovno premešaj, da se voda razporedi. Namesto pekača lahko uporabiš glinene posode, če jih imaš. Tako se streže po gostilnah. Pekač gre nato v vročo pečico za 20 minut pri 200, 250 st. C. Po navadi je treba pustiti malo dlje, da se lepo zapeče. Če pečeš pri nižji temperaturi (220 st. C), je nadzor lažji. ;) Po 30 minutah je gotovo.

To je osnovni, kao pristni recept, obstajajo pa različice. Nekateri položijo na vrh pekoče paprike preden dajo maso v pečico, nekateri položijo metine liste proti napenjanju, nekateri porinejo v maso meso...

Ko je pripravljeno, pa potrebuješ nekoga, da to poje. :)
Nasvet: plavalna očala niso več potrebna, okna pa naj bodo kar odprta, če nisi dodal metinih listov. ;)
---
Dober tek (pri hrani) in kasneje na progi!
Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja kaj bo pa đenerale Lučko rekel, ko bom začeli streljati ko na ruski fronti.
A veste folk, da bo moral mobilizirati vse razpoložljive enote, ker bo mislil da Ljubljano napadajo, ker bo tako ropotalo povsod. :o :lol:
Ma jim nobena plinska maska ne bo pomagala.Jim bojo morali ameriške specialne enote Delta force ponuditi kako vesoljsko varianto :lol: 8)
Mi pa tako kot smo navajeni še iz časov JNA.
Bajsi atomski z desna.
Vau krasna ajdija, kaj če bi mi to probali en dan pred tekom po PST-ju.
A mislite, da bi blo kaj manj policajev naokoli.
Vam povem, da ne rabimo nobenega varnostnika.
Se bomo sami toliko obvarovali, da bo vse naokoli nas letelo kot ptiči.
Na žalah ko bomo šli mimo bojo ljudje mislili, da padajo okoli zaradi žalosti.
Bom probal to izvesti, sam ne okol govort.
Že dost da se bo slišalo na ta pomemben dan.
Evo pa bojo mislili:
"ŠE POMNITE TOVARIŠI, KO OKUSILI SMO PREBRANAC!"
ČAO!
 Lučko
marathon napisal/-a:Ja kaj bo pa đenerale Lučko rekel, ko bom začeli streljati ko na ruski fronti.

Prvo zdravje, pol pa kultura...to bi reku. :twisted:
Ne se mi iz zdravja norca delat. :wink:
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Včerajšnji pasulj smo potamanili "za tren muda". Čez kaki dve uri sem mislil, da me bo razfukalo. Še danes se sodelavke in rože odmikajo v stran.
Kar se tiče fižola v konzervi, 850 gramska ima 480 g ploda!!
Dober prebranac je tudi od Ete. Vse kar je potrebno je, da ga butneš v pekač in pečeš po navodilih.
Tko prdi zlo ne misli press

runner napisal/-a:BTW Nikon rulz ... kako sam vesel ...

Kva pa ti je to svetoval?!?
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA