Po daljšem času spet malo mojega javljanja.
Ta tekma je bila zame jubilejna:
1. tekaška tekma pri mojih 37-ih letih.
1. tekaška tekma v letu 2013.
1. tekaška tekma 30 km razdalje.
Lepo je bilo videti staro družbo, čeprav sem še nekaj prijavljenih akterjev pogrešal. Prehitro smo se veselili idealnega vremena na prihodu v Medeo, a vsemogočni je kmalu pokazal svojo moč in nad nas spustil obilo dežja, kateri nas je pral od začetka do konca.
Kljub 7°C me je zaradi premočenosti zeblo kot cucka. Noge sem imel čisto mokre, progo pa končal blaten kot na najhujšem krosu.
"Borbe" med tekom. Vrhunc je očitno saniral poškodbo in se vrača na tirnice. Ujel sem ga šele na 20. km, ga tudi prehitel, a veselje ni trajalo prav dolgo, saj me je cca 2 km pred ciljem spet ujel in prehitel. Na koncu me je pustil za sabo 47 sekund. Se vidi, da je izkušen maratonec in da zna iztisniti v zadnjih trenutkih, ko sem jaz že pošteno omagoval. Tudi Peter Jesenovec mi je dal vetra (očitno je pozimi dobro treniral in bo letos po mojem pri njem padel maraton). Lani sva si bila precej blizu (2x v Domžalah sem bil jaz pred njim, on pa je bil 2x v Ljubljani pred mano).
Statistika številk (vem, da ene tudi to zanima, čeprav so suhoparni podatki)

: Tempo plan pred začetkom teka: povprečje 4:15 min./km, kar je približno tempo za 3h maratona, če se bom slučajno odločil. Dejansko izmerjena razdalja po moji uri 29,77 km. Izračunan tempo po moji uri 4:16 min./km (1 sek./km počasneje od plana, se pravi sem bil pol minute prepočasen glede na plan). V uradnih rezultatih imam povpečni tempo 4:14 min./km, ker so vzeli celo 30 km razdaljo. Prvih 22 km vsi pod 4:15, do tu moram priznati, da mi je šlo lahkotno. Potem pa je začel do cilja tempo padati, se vidi da še nisem vajen teh razdalij. Vseeno pa prvih 29 km skupno povprečje še vedno do 4:15, v zadnjem pa je šlo čez. Vseeno sem lahko zadovoljen. Si pa trenutno ne predstavljam, da bi moral še 12 km preteči v takšnem tempu, da bi končal maraton.
Hrana je bila dobra kot ponavadi.
Hvala Nana in Bojan.
Se vidimo v naslednji vojni.
PS: Priznam, da me bolijo noge.