prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Runner94
Nameravam kupiti tekaški copat za asvalt , ampak ne vem kateri model kupiti.Do zdaj se najbolj nagibam za model Nike luneglide+4 ali ima gdo izkušnje s tem copatom.Na teden naredim okoli 100 km tako da rabim kr vredu copat lp :) Tako da vsak komentar je zaželjen :D
 Gregc
Živjo! Moje mnenje je, če si tekač z nevtralnim stopalom ali pronator, da nabaviš Kayano 19 od Asicsa. Jih imam in so super, zares odličen copat. In imam ogromno izkušenj s tekaškimi copati, saj sem tekmoval v teku na 5 in 10 km na stezi in sem imel dnevno težke treninge, kjer sicer niso bili izključno bistvo enormno nabrani km, ampak tudi hitrost, pospeševanje med tekom, zaključni finiš itd. Ti res svetujem ta tekaški copat. Vsaj poizkusit ga pejt. Jaz sem ga nabavil preko ebay-a, je pa res, da sem imel Kayano 18 že lani in sem vedel, kolikšno št. rabim. Ne vem, če imajo 19 že v naših trgovinah. V glavnem, če ti bojo kul, probaj 18-ko in potem preko ebay-a naroč 19-ko pa boš čist zadel. Sicer pa nekaj o samem copatu. Je precej lažji kot 18-ka, dovolj stabilen, super se obnese tako na asfaltu kot tudi na makadamu ali kaki gozdni poti. Tudi po kamenju se da čist super zlaufat. Je tudi precej hitrejši copat kot 18-ka. V glavnem, poizkusi, pa boš videl. Lp
Uporabniški avatar
 pajo
Runner94 napisal/-a:Nameravam kupiti tekaški copat za asvalt , ampak ne vem kateri model kupiti.Do zdaj se najbolj nagibam za model Nike luneglide+4 ali ima gdo izkušnje s tem copatom.Na teden naredim okoli 100 km tako da rabim kr vredu copat lp :) Tako da vsak komentar je zaželjen :D

Sprobajv trgovini več parov. Tisto kar ti bo najbolj sedlo po občutku na nogo pač kupi.Malo večje, da bo sigurno. Pri meni je to pač Asics. Probal že z Nike pa to ni to.
Uporabniški avatar
 pajo
Runner94 napisal/-a:Nameravam kupiti tekaški copat za asvalt , ampak ne vem kateri model kupiti.Do zdaj se najbolj nagibam za model Nike luneglide+4 ali ima gdo izkušnje s tem copatom.Na teden naredim okoli 100 km tako da rabim kr vredu copat lp :) Tako da vsak komentar je zaželjen :D

Lahko ti damo nasvet. Ni problema. Je pa podobno vprašanje bilo približno enako temu: kaj jesti pred tekmo? Kar komu paše. Vidim kolege tik pred tekom kako veselo še pijejo kavico... Lahko ni panike :D . Samo tisti dan tečem samo na WC, da se razumemo. Bo namreč mogoče tudi nakup, ki ne najbolj posrečen. Ne boš prvi ne zadnji. V praksi se najbolj pokaže ali je bil nakup v redu. Lahko po 200 - 300 km ugotoviš, da vse skupaj ne špila tako kot si se zamislil. Dobro kupuj in v redu.
 Runner94
Gregc napisal/-a:Živjo! Moje mnenje je, če si tekač z nevtralnim stopalom ali pronator, da nabaviš Kayano 19 od Asicsa. Jih imam in so super, zares odličen copat. In imam ogromno izkušenj s tekaškimi copati, saj sem tekmoval v teku na 5 in 10 km na stezi in sem imel dnevno težke treninge, kjer sicer niso bili izključno bistvo enormno nabrani km, ampak tudi hitrost, pospeševanje med tekom, zaključni finiš itd. Ti res svetujem ta tekaški copat. Vsaj poizkusit ga pejt. Jaz sem ga nabavil preko ebay-a, je pa res, da sem imel Kayano 18 že lani in sem vedel, kolikšno št. rabim. Ne vem, če imajo 19 že v naših trgovinah. V glavnem, če ti bojo kul, probaj 18-ko in potem preko ebay-a naroč 19-ko pa boš čist zadel. Sicer pa nekaj o samem copatu. Je precej lažji kot 18-ka, dovolj stabilen, super se obnese tako na asfaltu kot tudi na makadamu ali kaki gozdni poti. Tudi po kamenju se da čist super zlaufat. Je tudi precej hitrejši copat kot 18-ka. V glavnem, poizkusi, pa boš videl. Lp

Aha hvala ti za tole bom preveril ta model copata :)
 vroom
Morda bi pomagali tudi kakšni ostali podatki poleg kilometrine. Recimo, kako hitro običajno tečeš ali pa koliko kilogramov imaš. Če imaš manj kilogramov, si ponavadi lahko privoščiš nošenje manj blaženih/lažjih copat, ker obremenitve niso tako hude kot pri nekom, ki ima 20 kil več. Če že naravno tečeš hitreje, ti bo tudi ustrezal lažji copat.

Ker delaš relativno veliko kilometrino, je tu velikokrat prisotno 'parceliranje' tekov - nekatere tečeš u izi, druge s srednjim ali hitrim tempom, potem tečeš dolge teke - morda ne bi škodilo, če imaš dva para copat, ene mehkejše in ene malo trše, za različne tipe vaj.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA