Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

štenga napisal/-a:
StaraKost napisal/-a:Bolj zanimiva bi bila analiza, ki bi bila narajena na skupni WMA lestvici in bi pri vsakem udeležencu dala oznako iz katere skupine je.
Tedaj bi se videlo ali je to, da spadaš v skupino moški I, sploh kakšna prednost. Saj so tudi ženske in ne samo starejši moški, lahko pred teboj :) .

M1 ni nobena prednost, saj so faktorji, ki poskrbijo za to, da se izničijo razlike zaradi starosti in spola (če bi bila prednost - potem faktorji niso pravilno nastavljeni). WMA točkovanje je na tem mestu vsekakor odlično (in najbolj fer) a meni je vseeno najbolj zanimiv realen čas do vrha in ne hipotetičen, zato WMA niti ne gledam. Če pa bo povpraševanje po WMA lestvici jo pa lahko zvečer tudi naredim (vendar brez prikaza sprememb uvrstitve glede na prejšnji teden).

Vem, da M1 ni nobena prednost, ker jih je veliko iz M2, ki so tudi po realnem času boljši, od tistih iz M1. Prav zaradi tega, če čeliš vedeti kje si, to posebej velja za tiste iz M1, je potrebno upoštevati vse kategorije po realnem času in ne samo M1.
Za primerjanje vseh, neoziraje na starost in spol, pa je WMA uvrstitev, kar dober pokazatelj.

Ne verjamem, da bilo kdo, ki pride gor s dobrim časom, goljufa tako, da prej starta.
zaradi starta ob 8:30 in pol ure dodatka bo potrebno vstati ob 6.uri, bom ze nekako :? za vse, ki ne pritecete do starta: ker se vozim iz MS, obicajno za zlato lisico pustim avto na avtobusni postaji ali pa nekje ob progi avtobusa vzpenjaca ... avtobus je zastonj pa ne zgubljam casa z iskanjem parkirnega prostora ...
štenga napisal/-a:Starakost - hvala za kritiko :) . Narejeni lestvici za absolutno konkurenco in tudi za WMA.
Povezavi:
- ABS: http://www.mediafire.com/file/7y7xk8tde ... 08_ABS.pdf
- WMA: http://www.mediafire.com/file/zoaffn9uv ... 08_WMA.pdf

Priden. Lepo, da si dodal še WMA. :D
Če kdo goljufa tako, da gre prej v hrib in si beleži čas, kot bi
bil soudeležen pri skupnem startu, še vedno zanesljivo ni med
hitrejšimi. To bi zelo izstopalo in bi se hitro uredilo samo po sebi. :D
StaraKost napisal/-a: Ne verjamem, da bilo kdo, ki pride gor z dobrim časom, goljufa tako, da prej starta.

No, to sem nameraval zapisati, pa naj tisti, ki trdi drugače, pokaže s prstom na tistega nekoga. Pa ne tu zraven mešat pohodnikov, ki startajo par minut prej, da pridejo potem okrog ure gor.
Jaz kar verjamem v ljudi. Če pa si kdo želi, da ima napisan boljši čas, kot ga uspe doseči, mu jaz natisnem diplomo, če mu bo kaj pomenila.
Dober dan, že kar nekaj dni spremljam to debato o tistih, ki baje goljufajo. Kar nekaj izmed vas je sodelovalo v njej in zato sem se odločil, da vam v zvezi s tem napišem moje mnenje in vedenje. Res je, kar nekaj jih že tedne in tedne skoraj od vsega začetka letošnjega pokala (seveda ob nedeljah) prihaja na "tekme", startajo med 10 in 20 minut pred vsemi ostalimi, nato pa se na cilju registrirajo, kot da so startali istočasno kot vsi. Na ta način dosegajo rezultate, s katerimi se uvrščajo na lestvice rezultatov, ki pa niso doseženi pošteno, ampak z goljufijo. Pa ne gre za to, da ima kdo potem za 10 ali 20 minut boljši rezultat od koga drugega, ampak je bistvo tega početja, da niso fer do vseh tistih, ki se trudijo in "tekmujejo" pošteno. Pa zdaj ni važno a ti "pošteni" dosegajo vrhunske rezultate, ali pa so svoj cilj dosegli že z rezultatom pod uro, ali pod 50 minut,...vsi pač ne morejo biti tako vrhunski, da bi dosegali rezultate pod 40 ali celo 30 minut. To početje opažam že tam od tretje tekme, vendar do sedaj nisem hotel biti ravno tisti, ki bi načel to "neprijetno" razpravo. Ker pa vidim, da to opaža veliko sodelujočih, pa menim, da je nekaj potrebno storiti. Pa ne mi reči naj vam povem imena in priimke, ker veste kam bi to peljalo...Organizator, kateremu gre drugače vsa hvala, za to kar počne, mora najti neko rešitev in nekaj narediti, da se to ne bo več dogajalo. Če je edina rešitev mogoče tehnična, sem takoj pripravljen participirati pri morebitnem zbiranju sredstev. Meni nihče ne bo rabil "natisniti diplome" s kakšnim izmišljenim časom, vesel in ponosen bom na priznanje z mojim realnim in POŠTENIM rezultatom (pa čeprav za nekatere sodelujoče ne bo vrhunski, zame osebno pa bo to zagotovo velika zmaga!). Pa še nekaj, takšnega nepoštenega početja ne smemo relativizirati ali celo opravičevati in zanj iskati izgovore, potrebno ga je preprečiti v največji možni meri. Tudi jaz verjamem v ljudi, ampak na žalost sem pri tem kar pogosto razočaran. Lep preostanek dneva želim, pa se vidimo v nedeljo!
Nima smisla razpravljati, kdo pride nepošteno ali po nerodnosti do rezultata, to lahko stori samo enkrat.Da bi si še dodatne stroške organizator delal ,zaradi treh dveh ali celo enega posameznika nepotrebno .Kdor bo imel željo bo že našel pot do boljšega rezultata na nepošten način.Se pa po slikah lahko vidi da 150 kg "tekač " ne more teč " 33" min. Pustite jim kratkotrajni užitek.Se vidimo letos malo manjkrat pa toliko rajše, Pohorje je zakon ko prideš gor .
Taka dobra tema, pa ste začeli s takimi. Preden je Marjan uspel s to širokosrčno organizacijo, smo hodli gor peš in si sami merili čas. Danes ti organizator omogoča brezplačno izmeriti čas, objavo rezultatov, naknadne korekcije, na vrhu dobiš napolitanko in čaj, popust v Totta pizzi, žrebanje kapic, tofifejev, pizz in poleg vsega lahko gremo na Pohorje, kolikor nam da srce. To je to. Kolikor vem, so se včasih nekateri dogovorili, da lahko grejo prej in potem povejo svoj čas, uvrščeni so pa zadaj ... ne vem, če to še funkcionira. Vsega je in bistvo je samopreseganje. Jaz vsakokrat tekmujem s seboj, včasih pa si dam še kakšen podcilj, te pa če rata ali ne :wink:
boatjan napisal/-a:Bi bilo potrebno na njih pokazat in jih izločit.

BZ...taki (če so) najbolj goljufajo samega sebe.
Če se zaradi tega komu zdi vredno drugim po zobeh vlačit, pa naj...izločijo se itak sami.
ZdravkoC napisal/-a:Jaz vsakokrat tekmujem s seboj, včasih pa si dam še kakšen podcilj, te pa če rata ali ne :wink:

BRAVO ZdravkoC!

Tudi jaz bi rekel, VSEENO MI JE ZA NJIH! Naj delajo kar želijo ...

Vsak teden sem tam, štartam, ko nas Marjan "natuli" z megafonom, pridem v cilj, ko bi Jožek lahko že pojedel tri Knoperse in če bi v čaju bil rum, že vkriž gledal.

Vsak vikend preganjam "našo" MančaPomaranča. Včasi rata in sem v cilju pred njo, včasih jo gledam v ... hrbet, a na koncu se vsi smejimo, lepo imamo in gremo skupaj dol.

Bistvo je, da se fajn imamo, da presegamo sami sebe, za vse ostalo, pa so besede odveč. ;)
bobsaap napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:Jaz vsakokrat tekmujem s seboj, včasih pa si dam še kakšen podcilj, te pa če rata ali ne :wink:

BRAVO ZdravkoC!

Tudi jaz bi rekel, VSEENO MI JE ZA NJIH! Naj delajo kar želijo ...

Vsak teden sem tam, štartam, ko nas Marjan "natuli" z megafonom, pridem v cilj, ko bi Jožek lahko že pojedel tri Knoperse in če bi v čaju bil rum, že vkriž gledal.

Vsak vikend preganjam "našo" MančaPomaranča. Včasi rata in sem v cilju pred njo, včasih jo gledam v ... hrbet, a na koncu se vsi smejimo, lepo imamo in gremo skupaj dol.

Bistvo je, da se fajn imamo, da presegamo sami sebe, za vse ostalo, pa so besede odveč. ;)

:lol:
Se strinjam. Pohorje je zakon! :wink:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA