Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

večno mlad
Je bilo v soboto res dobro na tem trekingu. Kot prva dobra novica je bila, da mi je boljša polovica dala proste roke in noge. In kaj sem hotel kot poskušal to čimbolje izkoristiti. Ob 9.uri najprej štartajo ultraši, pol ure kasneje pa še mi. Se poženem od štarta res kot odvezan in mi gre res dobro. Najprej malo začetnega spusta in potem vzpona, da se kolona raztegne. Že kmalu zatem res adrenalinski spust po soteski do prve KT. Še sreča, da sem bil spredaj, da mi ni bilo treba čakati v koloni. Šlo je malo levo od potoka malo desno od potoka pa malo gor pa malo dol pa nekaj skokov na spodnjo ploščad in vse to do prve točke. Pridem do tja , že se odločim, za prvo bližnjico. Izkazalo se je, da je bila kar na mestu, čeprav sem bil že na samem začetkuves krvav. Takoj na vrhu sledi po pravi poti do vasi in že je druga KT. Od tam naprej optimalna trasa vodi pod daljnovodom, ki mu seveda sledim. Sredi poti nekje iščem naslednjo točko, ki jo seveda najdem spet v soteski kake 4 metre od zgoraj navzdol. Kaj hočemo spet skok navzdol,rata brez padca, se poštemplam in teramo dalje pod daljnovodom do naslednje vasi. Tam se odločim za bližnjico, ki me pripelje do glavne ceste, domačinka mi pove za kraj spodaj, juhu si mislim, čisto prav sem. Se spustim dol, naprej po poti, v glavi pa pravi sedaj pa iščeš slap. Samo bližje ko sem bil iskani točki manj je bilo slišati kakšen slap. Ampak slap je nekje nad potokom, potok pa v dolini. Se spustim kakik 30 višinskih metrov dol in evo potok in še lepše slišim kot da je slap. Res je. Se štemplam potem pa po hribčku v Grožnjan, Je pisalo v inštrukcijah,da so to oljčni nasadi. Vse kar je ostalo od teh nasadov so terase in veliko, veliko trnja. Ampak na to že zdavnaj ne gledam več. Vem samo to, da moram čimprej na vrh, kjer je naslednja KT. In dokler gre hrib gor je vse OK. Pridem ven iz vsega tega točno tam kjer si človek želi. Pod vhodom v mesto. Še skok skozi prvo ulico proti vrhu. In že najdem kontrolo. Samo vprašam, kateri pa sem, pa pravi tretji v kategoriji in sedmi skupno. Se mi kar fajn zdelo. ampak potem pa grozno... Vprašam domačina, kje je ta Parenzzana, pa pravi samo sledi tole spodnjo cesto naprej. In seveda grem naprej v desno pravilno je bilo pa levo. Tukaj pošteno oddelam še dobrih 5 km v eno smer in še ravno toliko v drugo nazaj. In pridem spet do Grožnjana. Pokličem mojo boljšo polovico, kajti sanj o rezultatu je konec. Se iščeva kakkšne pol ure, ampak ona je že tudi naprej. Sledi lov za njo, steza je popolnoma enostavna prav tako preostanek poti do cilja. Jo najdem takoj po predzadnji kontrolni točki in sledi eleganten sprehod v dvoje še do cilja. Drugače je blo pa prov fletno in in lep trening pred Škrapingom. Aja glede na to, da sem zgrešil na najlažjem delu se mi zdi, da sem imel odvezano tudi glavo. :lol:
 Rok_E
Zelo lep treking po Istri, vreme temu primerno sonček in idealnih 12°C.
Pri del trase dokaj tehnično zahteven do KT 10 Oprtalj (slabše prehoden teren poleg tega veliko blata in močvare).
Drugi del pravi balzam za tekače po duši,...
Skupaj se je nabralo slabih 53km in 1700v.m.
Organizacija super, sploh tisti drugi del, jedača in pijača (koliko si hotel) vse brezplačno. :clap:
Istra še pridemo 8)
 AinE
Hotela sem preverit, če napisano (http://pustolovecrajd.blogspot.com/2010 ... vence.html ) drži. BAT sem izbrala za moj prvi treking na hraškem. Vabilo sem zasledila na TF (http://www.trickeri.org).
Pričakovala sem en tak izi treking, »zanimivo tekaško igrico, sproščeno zabavo in izvirno rekreacijo«. :D Še posebej zato, ker ta tekma ni štela za točke HTL. V razpisu piše (tudi v slovenščini 8) ): »Pohodniška kategorija je namenjena vsem ljubiteljem narave, rekreativcem, pohodnikom ali naprednejšim tekmovalcem. Traja 3-5 ur, odvisno od fizične pripravljenosti tekmovalca, primerna za nekoga, ki se enkrat tedensko ali čez vikend sprejaha za nekaj ur.“
In smo šli. Štirje. Novim dogodivščinam naproti. Vreme sončno, okoli 12 stopinj, rahlo vetrovno. Idealno. Vzdušje na štartu super. Več kot 150 se nas je zbralo. Pohodniki smo šartali skupaj s kategorijo „Fun and Run“ oz. Aktivno po naše. Potem pa ... Že start me je presenetil. Po pisku vsi v dir. :shock: Pa smo stekli še mi, saj je šlo najprej navzdol po asfaltu. Potem smo zavili med polja, steza se je začela vzpenjati, bilo je čedalje bolj blatno, ampak vsi so še vedno tekli. Tako smo pritekli do križišča, kjer se je steza spustila v narodni park Škarlinski kanjon. Z blatnimi supergami je bilo hitrostno plezanje pa strmih bregovih kar adrenalinsko. Menda sta se v kanjonu 2 poškodovala zaradi zdrsa. No, za enaga 100 % vem, ker je bil z naše ekipe. :( Zdrsnil ja kakšne 2 – 3 m globoko in pristal v vodi. Na srečo jo je odnesel le s potolčenimi koleni. Kanjon je bil zanimiv, vreden ogleda. Le za ogledovanje smo imeli bolj malo časa, ker smo morali gledati predvsem pod noge in kam se bomo prijeli.
Pred štartom nam je organizator odsvetoval iskanje bližnjic med KT 1 in KT 2. Imeli smo dober namen upoštevati navodila, vendar nam ni uspelo. Ker smo zgrešili odcep za nemarkirano planisko pot, smo bili primorani poiskati primerno daljšnico do planisnke poti, kar nam je po polurnem plezanju po skalah in trnju tudi uspelo. Tu smo največ izgubili. V nadaljevanju smo potem veliko izgubljenega nadoknadili. Držali smo se začrtane poti in brez večjih težav našli vse KT.
Še to! V "instrukcijah“je pisalo, da v Grožnjan vodi "put krorz maslinike." Predstavljala sem si eno romantično senčno potko. :D Ampak mislim, da tam že desetleja ni nobenih oljk, niti poti. Se je pa splačalo potrudit, saj je bila "okrijepna stanica" v Grožnjanu zelo dobro založena.
Ugotavljam, da se ne morem strnajati z napisanim v blogu niti v vabilu. :? Mislim, da niso hravaški tekmovalci nis nič manj tekmovalni od slovenskih. In kdor se le 1x tedensko sprehaja za nekaj ur, gotovo ne more prehoditi pohodniške trase niti v 5 urah, kaj šele v treh. To dokazujejo tudi rezultati. Med pohodniki je odstopilo kar 14 tekmovalcev.
Drugače pa ni bilo tako hudo. Narava je lepa, drugačna, ljudje prijazni. Čeprav sem vsa popraskana, malo me bolijo tudi kolena, bom še kdaj prišla preverjat vztušje v HTL. Mogoče pa ni vse tako, kot se mi zdaj zdi. :oops:
Še ultrašem moram čestitat. Posebej tistim na stopničkah. Neverjetni ste. :clap:
Lp E.
Uporabniški avatar
 yogo
Po mrzlem in blatnem trekingu v Skaručni sem se veselil bližine morja, pa se je izkazalo da je v Istri blata še več, pa še bolj se lepi na superge.
Začeli smo v majhni vasici Brtonigla blizu Buj, okrog 110 se nas je podalo na krajšo progo. Že po uvodnem spustu po kanjonu potoka Lavre, smo bili mokri in blatni do kolen. Pred KT1 sem gledal pobočje hriba in se odločil za direktno pot do KT2 seveda skozi bodeče grmovje ni šlo brez prask. Do KT3 nas je vodila poseka pod daljnovodom, kateremu smo sledili še naprej, se spustili po cesti do vasi Jurpetar in poiskali slap in KT4. Poti proti Grošnjanu nisem opazil, šlo je kar čez terase direkt proti mestu umetnikov. KT5 je bila dobro založena, vendar je bilo še prezgodaj za jabočni zavitek. Sledil je najlepši tekaški del trekinga :clap: :clap: Parencana v dolžini cca. 2,5 km, misli na pašo in samo premikaš noge. Od bivše postaje kjer je bila KT6, ni veliko ostalo le temeljna plošča. Odločil sem se za direktno pot proti sedmici kar mi je do ceste uspevalo kasneje pa sem prišel v tako gosto trnje da nisem mogel ne naprej ne nazaj, pa še do gležnjev sem bil v blatu :twisted: . Nekaj sočnih kletvic je bilo potrebnih, da sem se izmotal iz trnja in našel prehod čez potok in pot proti zadnji kontroli. Na vrhu hriba je bil lep razgled na okoliške vinograde in pokrajino od Buj do Brtonigle. Še lahek tekaški del do cilja si mislim, pa sem se uštel, na superge se mi je lepilo blato, tako da sem moral neprestano brcati blatne kepe, drugače se mi je zdelo da vlečem jetniške krogle za sabo. Na cilju je bilo seveda vse pozabljeno še posebej ob dobrih testeninah, jabolčnem zavitku in medici. Pohvalno, da so gostoljubni organizatorji brezplačno poskrbeli tudi za lačne spremljevalce. Za piko na i pa je poskrbelo še vreme in nam naklonilo čudovit dan.
Hrvaški trekingi so res za stopnjo težji od naših, vendar je možnost poškodb povsod, še posebej na blatnem in drsečem pobočju.
Lp Yogo
 večno mlad
Ja to soboto se spet podajamo v Istro na Brtonigla treking. Tudi vreme se obeta lepo, na koncu pa njami degustacija čokolade in vina. :D
S kolegom štartava v soboto zjutraj iz Maribora. Če bi se kdo na relaciji MB-CE-LJ ... rad priključil naj mi pošlje ZS. V avtu sta še dva prostora. Stroške prevoza si delimo.
Vračanje po tekmi isti dan.
Uporabniški avatar
 yogo
Zdravko, še vedno se lahko prijaviš. Mogoče pa ne boš dobil torbe za superge :wink:
Plača se na mestu prijav.
polpiskra napisal/-a:S kolegom štartava v soboto zjutraj iz Maribora. Če bi se kdo na relaciji MB-CE-LJ ... rad priključil naj mi pošlje ZS. V avtu sta še dva prostora. Stroške prevoza si delimo.
Vračanje po tekmi isti dan.

Avto je že poln. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA