Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Terenca rabi.
Teče pa zato, ker si morda golfa, smučanja na vodi in na snegu ter bowlinga ne more več privoščiti.
In zato je tekač (tudi in ne zgolj)
Uporabniški avatar
 tadejz
raziskovalec napisal/-a:Terenca rabi.
Teče pa zato, ker si golfa, smučanja na vodi in na snegu ter bowlinga ne more več privoščiti.

ker ne igra golfa, smuča, bowla, .... si privošči terenca :D
Uporabniški avatar
 boatjan
Verjetno zaradi tega, ker se pelje z avtomobilom, še ne pomeni, da bi morali zmanjševati njegovo vrednost tekača. Verjetno je poln izkušenj in nasvetov.

Se mi pa zdi, da se tukaj skriva družbeni problem prevoza z avtomobilom. Verjetno se bomo, slej kot prej, vsi morali prilagoditi cenam naftnih derivatov in začeti varčevati ter uporabljati alternativne vrste prevoza, pa tudi občasno pešačit. Včasih pa preprosto ne gre in se je treba peljat z osebnim avtomobilom in imeti tudi dva avtomobila v družini. Sploh če gre za velike družine in so eni otroci v šolah, drugi v vrtcih itd.

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 semjul
:D
Moj prispevek je fikcija, posledica opazovanja trendov zadnje čase.

Prvi stavek je trditev. Je tekač. Tako, da to ni vprašanje. On je v vsakem primeru tekač. Zato pa se z zadnjim stavkom še toliko bolj postavlja v kontrast svojega delovanja.

Ali če projeciram nase. Ko se pripeljem do trgovine, iščem parkirni prostor čim bliže vhodu. Večkrat grem do iste trgovine 3km peš z lahkoto. V čem je fora?
 Obala
Je tekač. In to zadovoljen...nima poškodb, teče redno in za svojo dušo.Vodi psa na sprehod, pobegne pred svetom kam v hribe sam ali s kom,po asfaltu ali gozdni cesti.. :--
in pa avto je da se vozi, nikakor ne da stoji na dvorišču ..
Stanujem precej blizu mesta, sem doma-oz delam doma..tečem vsako drugo jutro, tudi jaz občasno odtečem kako tekaško prireditev, kaj rabim avto? Ja,pravim. Naj čakam na mojga da pride vsak dan z dela, 100 km v eno smer ima, da me pelje v trgovino, na tržnico...zdravniku, kolegici na pjačko...raje opravim vse sama :wink:
Otrok ne vozim okoli..se sami. Igram golf vsaj dvakrat na teden,hodim v hribe, smučam pa ne :lol:
Psa imam tudi..pardon psičko :mrgreen:

Pa tudi moj mali diesel se prehranjuje skromno :juhuhu: In ja,sem tekačica za mojo dušo in z minimalno 1400 km na leto.

Všečna tema, malo drugače.. :D

Lep sončem pozdrav
Uporabniški avatar
 Vreme
Glede na to, da toliko trenira mora tudi počivat. Pač si je izbral avto :mrgreen:

V trgovino peš ali z avtom je seveda razlika. Če greš z avtom parkiraš čim bližje vhoda, ker boš verjetno napolnil nakupovalni voziček in se ti ga ne da vlačiti kam prav daleč. Če greš v trgovino peš, pa neseš iz nje ponavadi samo vrečkico in takrat je čisto vseeno, kje parkiraš avto :lol:
 klas
ok, je tekač 8) ...tekači smo razlilčni ljudje

ampak mene je bolj v razmislek daje nekaj drugega...

:arrow: ...ali obstaja v Sloveniji osebek, ki bi imel terenca (džipa, da gre z njim 1,5km službo) in ki bi hkrati pobiral smeti za ostalimi na planinskih poteh... :roll:

Po tem sem pa vedel, da vse le semjulova fikcija :D
 spela*
boatjan napisal/-a: Verjetno se bomo, slej kot prej, vsi morali prilagoditi cenam naftnih derivatov in začeti varčevati ter uporabljati alternativne vrste prevoza, pa tudi občasno pešačit.

Skrajni čas. :wink:
Uporabniški avatar
 semjul

kaj pa status?

Status tekača, status ekološkega osveščenca, ljubitelja živali, lastnika terenskega vozila?

Je status tako zelo pomemben, da zanemari več plusev za en minus? Ali pa morda o tem sploh ne razmišlja in ga k vsemu vodi notranji vzgib.
Vsekakor ni racionalnega razloga, da se ena oseba vozi s terencem v službo.
Ali če sem malce nagajiv. Je morda majhne rasti, ima malega.... :roll:
Uporabniški avatar
 thinkblue
Je tekač, je odvisnik, je partner, je zaposlen, je oče, je človek, ki skuša živeti in preživeti današnji tempo. Zna teči, uživati, ljubiti, dajati, nuditi in upati. Zna teči, trpeti, jokati. Zna teči, zna ... in ko vse ostalo - pa čeprav le na trenutke - izgubi smisel še vedno dobro ve, da zna teči ;)
Uporabniški avatar
 Misho76
Navada je železna srajca ... tako kot ti parkiraš čim bližje vhodu, gre on v službo z avtom ... tako kot gre na tek, tako se vsede v avto in se odpelje v službo ... to mu je nekaj samoumnevnega ... džipa pa ima mogoče zaradi tega, ker mu je enostavno tak avto všeč, mu je bila neizpolnjena želja že od otroštva in si je z nakupom le-tega osrečil dušo ... priznajmo si, moški smo malo nori na avte (vsaj jaz) in ne vem zakaj bi bil on drugačen ... mislim, da mu je lahko oproščeno, saj, če pobira smeti v gorah, ločuje odpadke, otroke vzgaja v duhu z naravo, se ta pot v službo in nazaj zbalansira ... pa ni nujno, da ima majnhega, to je rezervirano za male športne rdeče dvosede oz. egoiste :mrgreen: glede na velikost avtomobile, je velikodušen in ekstrovertiran :wink: On je gozdar ali pa geolog :D
Uporabniški avatar
 semjul
Miroslav napisal/-a:Naj vsak dela kar hoče, mi pa se brigajmo za sebe!
:lol:

Ravno v skrbi zase in v skrbi za napredek moje pozitivne naravnanosti v seh pogledih si zastavljam takšne teoretične uganke in iz njih luščim smerokaze za naprej. Zato so različni pogledi in mnenja tako dobrodošli.
Človek vidi v ogledalu podobo po svoji meri, za napredek pa je potrebno nastaviti ogledalo drug drugemu. In želim si napredovati :D
Uporabniški avatar
 Miroslav
semjul napisal/-a:
Miroslav napisal/-a:Naj vsak dela kar hoče, mi pa se brigajmo za sebe!
:lol:

Ravno v skrbi zase in v skrbi za napredek moje pozitivne naravnanosti v seh pogledih si zastavljam takšne teoretične uganke in iz njih luščim smerokaze za naprej. Zato so različni pogledi in mnenja tako dobrodošli.
Človek vidi v ogledalu podobo po svoji meri, za napredek pa je potrebno nastaviti ogledalo drug drugemu. In želim si napredovati :D

Malo sem se pohecal, pa brez zamere.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA