prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 raziskovalec
davidkopic napisal/-a:Sotekači pozdravljeni!
Sam namrač zelo dvomim v tezo, da lahko tekaški copati odpravijo bolečine v kolenih, kolkih, stopalih..., bolj bi se mogli posvečati stabilizacijskim vajam in redno po tekih izvajati raztezne vaje.

Ne, saj je ne odpravijo. Samo manj obremenjujejo.
Uporabniški avatar
 Misho76
davidkopic napisal/-a:Sotekači pozdravljeni!
Sam namrač zelo dvomim v tezo, da lahko tekaški copati odpravijo bolečine v kolenih, kolkih, stopalih..., bolj bi se mogli posvečati stabilizacijskim vajam in redno po tekih izvajati raztezne vaje.

David zdravo, mislim, da noben od nas v tej temi ni ravno fičfirič in samo teče tja v tri dni tsp. si je marsikaj že prebral, marsikaj ve ter se je teku posvetil resno => mlahava vreča težko teče :wink: Jaz osebno izvajam krepilne in raztezne vaje (po teku pa sploh) skozi celo leto, pa se vseeno po določenem km pojavi bolečina. Težava je v nesorazmerju moči mišic noge in iz tega sledi, da se bom še bolj posvetil specifičnim vajam določenega sklopa mišic. Če mi bo to v kombinaciji s temi copati pomagalo in bolečino omililo, je moj namen dosežen. Sj veš, človek bi še d..k probal, če bi vedel, da bo to pomagalo :lol: Fest bod, M
Uporabniški avatar
 oven
Ganesh napisal/-a:Kot informacijo bi dodal le, da je od modelov Cloudrunner 2012 možno dobiti samo še določene velikosti, 2013 model pa bo na voljo od začetka marca in je še izboljšan.

Ti na uradni strani so tak 2012 model?
 davidkopic
David zdravo, mislim, da noben od nas v tej temi ni ravno fičfirič in samo teče tja v tri dni tsp. si je marsikaj že prebral, marsikaj ve ter se je teku posvetil resno => mlahava vreča težko teče :wink: Jaz osebno izvajam krepilne in raztezne vaje (po teku pa sploh) skozi celo leto, pa se vseeno po določenem km pojavi bolečina. Težava je v nesorazmerju moči mišic noge in iz tega sledi, da se bom še bolj posvetil specifičnim vajam določenega sklopa mišic. Če mi bo to v kombinaciji s temi copati pomagalo in bolečino omililo, je moj namen dosežen. Sj veš, človek bi še d..k probal, če bi vedel, da bo to pomagalo :lol: Fest bod, M[/quote]

Oprosti Misho76, nisem imel v mislih kakeršnega pocenjevanja nikogar :D
Moje mnenje je pač tako, da nam potrebo po "predragih" copatih nakažejo proizvajalci le teh. Stvar je namreč v denarju, veliko več se splača investirati v kot sva že oba nakazala različne vaje za krapitev razlićnih mišičnih skupin 8)
Moje mnenje je pač takšno, da nam zelo dobro blaženi tekaški copati kvarijo tehniko teka v smislu pristajanja na petni del stopala. Zato je bolje teči s manj blaženimi in se truditi pristajanja na sprednji del stopala, kar je po moje prav!!!
Pa brez zamere!!!
Uporabniški avatar
 StaraKost
Copati ON niso bolj blaženi, so pa drugače blaženi od "navadnih" copat. Zato manj obremenjujejo sklepe. Po mojih izkušnjah se z njimi hitreje naužiš teči po sprednjem delu stopala.
Uporabniški avatar
 Misho76
davidkopic napisal/-a:...Pa brez zamere!!!

David ni pene :wink: Opravičevanje nepotrebno, ker sploh nobene zamere ni bilo. Pač izrazil si svoje mnenje. Zamere slabo vplivajo na karmo :lol: Drž' se, M
 mihaambroz
Evo, pa imam tudi jaz nove On-ke, model cloudsurfer. Čez slabo uro se odpravim na prvi tek, da jih dodobra preizkusim.

Zaenkrat pa samo nekaj ugotovitev:
- lepo sedejo tudi na široko in visoko nogo (imam platfus)
- nimajo nobenih trdih delov (recimo šivi okoli vezalk ali kje drugje), ki bi te držali in žulili (kar je zame pogost pojav pri Nike-u, razen freerun modeli).
- pričakoval sem, da bodo bolj mehki podplati oz. blaženje tako ob hoji in stanju na mestu. Da bo občutek, da stojiš na bolj blaženem čevlju. Bomo videli, kako se obnesejo pri teku.

To je pa zaenkrat to, izdelava izgleda dobra, cena pa pač je kakršna je. Če se izkažejo za dobre so vsekakor vredne svoje cene, drugače pa bom naslednje kupil katere druge.

Ustrezam pa cloudsurferju po obeh delitvah: manj kot 75 kg in 1km med 4-5 min na 21km.
Sem probal tudi cloudracer in mi enostavno niso tako pasale na nogo kot te. Je tudi trgovka rekla, da so kopita razljična.

lp,M
Uporabniški avatar
 StaraKost
Jaz pa danes prvič v novem modelu cloudrunner 2013. Podplat je popolnoma drugačen od starega modela. Zato sem se malo bal, ker so se mi vsaj v začetku zdele nekak bolj "trde" in dosti bolj stabilne, zaradi drugačne izvedbe podplata. Po prvem daljšem teku so se strahovi izkazali za neupravičene. Cena je za uležence Pohorske lige, najnižja na "svetu" :D .
Uporabniški avatar
 StaraKost
Tudi na hitrem intervalnem treningu so se nove copate iskazale. Definitivno najboljši copati do sedaj, za mojo nogo in moj način teka.
 luks
Še moje skromno mnenje.
Imam Cloudsurfer-ke, ki me je navdušil z udobjem, mehkobo in neslišnostjo med tekom. Nikoli me niso ožulile in na moje stopalo lepo "sedejo".
Malo manj sem navdušen nad oprijemom po mokrem asfaltu, kjer kar pošteno drsijo, skoraj nemogoče pa bi je teči po zasneženi cesti.
Sploh pa me ni navdušila življenjska doba, saj mi je po cca 250 pretečenih kilometrih na obeh podplatih počil petni zunanji oblaček. Res, da sem pronator, ki se trudi pristajati na sredino stopala, pa vendar... pri prejšnjih Asics Kayano 17 po vsaj 1500km ni opazne posebne obrabe podplata na tem delu.
Bom videl, če se bo dalo kaj urediti pod garancijo, saj so superge stare pet mesecev.
Uporabniški avatar
 Virtus
Imam cloudsurferke in za kratke razdalje so mi super, lepo se prilagajo nogi, blazijo in so hitre. Probleme imam pa pri dalsih tekih, kjer mi nazulijo palec na nogi zaradi trdega plasticnega obroba na prepogibu.
Uporabniški avatar
 Misho76
Prvih 30 km s cloudsurferkami naredil zadnjic na Bledu. Vse ok in vec kot zadovoljen z njimi. Dolge cestne teke od sedaj delam samo se v njih :D
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 27

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA