- 02 Mar 2013, 09:03
Tekač sem sicer šele dobro leto. V tem času sem pretekel zame ogromnih 2650km in napredek je zares očiten. Prej sem namreč bil 15kg pretežek, v pisarni na stol prilepljen fant, ki ni zmogel skupaj spraviti niti kilometerske razdalje (mogoče edino z miško).
Sedaj pa se mi pojavlja eno vprašanje:
Ko sem pred letom prvič pretekel 21ko, teden dni skoraj nisem mogel hoditi
Sedaj po takšni 21ki naslednji dan ni več nobenih bolečin v nogah (tek z zmernim tempom),
ampak preteči takšno razdaljo pa je seveda še vedno velik napor. Ali takšen napor sploh kdaj izgine? Da si rečeš danes pa grem odteč npr 20, 30 ali 40km zmernega teka in ga pretečeš brez napora?
Nekje sem prebral da se ti telo izoblikuje v "tekaško telo" šele po dveh do treh letih. A to verjetno ne pomeni, da napor izgine?
Kakšne imate s tem izkušnje stari mački?
LP, TB
Sedaj pa se mi pojavlja eno vprašanje:
Ko sem pred letom prvič pretekel 21ko, teden dni skoraj nisem mogel hoditi

Sedaj po takšni 21ki naslednji dan ni več nobenih bolečin v nogah (tek z zmernim tempom),
ampak preteči takšno razdaljo pa je seveda še vedno velik napor. Ali takšen napor sploh kdaj izgine? Da si rečeš danes pa grem odteč npr 20, 30 ali 40km zmernega teka in ga pretečeš brez napora?
Nekje sem prebral da se ti telo izoblikuje v "tekaško telo" šele po dveh do treh letih. A to verjetno ne pomeni, da napor izgine?
Kakšne imate s tem izkušnje stari mački?
LP, TB
“In the end it doesn’t matter how many breaths you take.... but how many moments took your breath away"