Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 MitjaG
Da ne bo zgledalo kot da je ni bilo ker ni poročila. Bila je in prav fajn je bilo :D . Kljub slabi napovedi se nas je vreme usmililo in ponudilo (vsaj zame) idealne razmere - oblačno, niti kaplje dežja, nič mraza, nič toplote,....Predrag se je še enkrat izkazal na svoj način in organiziral tek, ki ustreza predvsem takim tekačem, ki se ne preveč obremenjujemo z dejansko dolžino proge (uradno 88km, dejansko cca 93km,...ma sej po 88km ni problem še tistih 5km do cilja potegnt :oops: :oops: :oops: ), s kakšnim ovinkom preveč ker kak odcep pač ni označen, z okrepčevalnicami na x km, ( so pa kilometri odlično označeni- vsak km je kamen z oznako kilometrov :D ....
Prišli smo na start v Škofije, štartali, uživali v teku po slovenski obali, sečoveljskih solinah in naravi predvsem od Grožnjana naprej. Da je užitek popoln poskrbi doooolg vzpon od Livad do cilja na "makadamski" podlagi. Skratka: bilo je lepo !!!
Bravo,

Vam zavidam.
Jaz sem se želel pojaviti pa se ni izšlo.

Čestitke predvsem za to razmišljanje, da ni pomembna razdalja.
In ste se kar postavili na štart in kar tekli :).

Takšen pristop razdalji je privlačen in odpočije dušo :).
Uporabniški avatar
 GTA
Zopet smo, kljub slabšim napovedim, imeli super vremenske pogoje, res pa je, da je bil že tako razgiban teren zaradi razmočenosti, blata in luž kar zahteven. Proga je bila dejansko okrog 5 km daljša kot je bilo navedeno v razpisu, saj po Sloveniji ne poteka povsem po stari progi Parenzane in naredi nekaj ovinkov, predvsem okrog Kopra in v Luciji, zaradi katerih pride do razlike v dolžini. Ko pride pot na Hrvaško stran pa so ob progi kamni z oznakami kilometrov, ki natančno označujejo progo do 102 km oziroma cilja v Vižinadi. Škoda, da na Italijanski strani ni bilo interesa, da bi odtekli progo v celoti, tako kot lansko leto in pa da cesta od Vižinade do Poreča ni urejena, da bi odtekli originalno pot, ki jo je vozil ozkotirni vlak do leta 1935 v dolžini 127 km+. Kljub vsemu je bil tudi letošnji ultramaraton lep in žal je lahko vsakomur, ki je ostal doma zaradi slabe vremenske napovedi. Hvala Predragu in njegovim za ves trud, ki ga vlagajo v ta ultramaraton, ki si predvsem zaradi lepe in zanimive proge, ki nas vodi po krajih, ki jih drugače sigurno ne bi obiskali nikoli, zasluži večjo udeležbo, četudi na krajših razdaljah ali s kolesom. Preživeli smo lepo nedeljo in upam, da bodo fantje iz Maraton kluba Umag še naprej vztrajali in nam omogočili tako lep uvod v ultra sezono.
Uporabniški avatar
 predrag
Še enkrat pohvala vsem "na škofijski liniji", od nas pa "spominček", nekaj za na zid, ... Naslednje leto PA PONOVIMO, ... na pravi M/F dan.
Za darila "boljšim polovičkam", je treba, poskrbeti prej, ... velja za M/F, a najlepše darilo, lahko poiščete pri nam, ..."Zavedno pred časom" ...

Informacija za vse, lahko se začnemo pripravljati, naslednje leto:
03. edicija, sob. 08.03.2014. "tutto completo" Trieste, ITA - Poreč, HR.
http://www.youtube.com/watch?v=SjqcB6go2tQ
Oj, Bojan, Predraga nisem podrobneje povprašal, verjetno pa so bile kakšne težave z dovoljenji, varnostjo itd. Letos smo startali iz Seče oz. vhoda v Sečoveljske soline, meni je suunto nameril 63,5 km in 600 m vzpona.
Prvih 22 km sem laufaul skupaj z legendama Spartatlona Lojzetom Primožičem in Ivanom Cudinom, do tam kljub klancem tempo 4:18/km, potem pa sta še nekoliko pospešila. :cry:

Jaz sem tudi zaradi prebavnih težav upočasnil, a še vedno zaključil s solidnim časom 5h14'. Je bila pa muka preteči razdaljo celega maratona povsem sam (nora zajca daleč spredaj, za mano pa tudi dolgo nikogar). Vse to pišem, ker je ful lepa trasa in si prav zasluži bolj množične udeležbe, hkrati pa bi se nas nekaj (brez lažne skromnosti rečeno) solidnih tekačev lažje spopadali z razdaljo :wink:

Lahko pa pred marcem 2015 (zdaj bo več ali manj časa samo še za gorske teke) tudi prideš kaj na Obalo, bomo skupaj potrenirali po trasi!
Uporabniški avatar
 5r002
Stelvio79 napisal/-a:Uuu, Pero, tebi se moram itak oddolžiti za GM4O :wink:

Bomo zagotovo kaj napisali, bodisi na forumu bodisi na FB-ju, čeprav verjetno ne bo še tako kmalu...

No, sej se nč ne mudi! :)

Zdej bo itak prevroče... :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA