No, pa se bom še jaz enkrat le spravila k pisanju poročila….
Najprej hvala vsem za vzpodbudo, mi veliko pomeni in pa čestitke tudi z moje strani vsem sotekačem
V petek popoldan prispemo v Vicenzo in res hitro ugotovimo, da sta Italijani in angleščina dvam pojma, ki ne gresta skupaj. Ko po 40 minutah le najdemo naše prenočišče, nadaljujemo z iskanjem parkirišča, saj bi nas tisti pri hostlu stal debelih 46€. Naletimo še na sicer zelo ustrežljivo italijanko, a kaj, ko mi res ne razumemo te njihove šprahe
Po prevzemu številk in večerji, še kakšno rečemo, z Zdravkom pogledava profil proge, ki pa se nama naslednji dan ni zdel ravno točen

, ura je hitro nekaj čez 23 in treba je iti spat… Ponoči se zbudim iz sanj, ha, pa sem že čez tekmo

kar se mi še ni zgodilo. Žal pa ni šlo dobro, upam da bo v resnici bolje…
Zjutraj nas zbudi sonček (v resnici budilka

) opravimo vse potrebno in že smo na štartu. Obvezne opreme nihče ne pregleduje, zadostuje, če imaš pri sebi nahrbtnik. Energija je prava, odštevanje in gremo.
Že na prvem klančku na poti iz mesta jih precej zahodi…no ja, tako hitro se pa res ne damo, pomislim. Prvih 10 km mi res hitro mine, prehitro, tako da izpustim prvo okrepčevalico. Seveda napaka. Ni kaj, pri 15 km se je treba ustavit in vzeti pijačo iz nahrbtnika. Punca, ki sem jo malo prej prehitela švigne mimo. Ok, gremo dalje…. Do 20 kilometra, kjer me iz razmišljanja zbudi trd pristanek. Avč…Ne vem kako mi je uspelo skoraj po ravnem tako pogrnit, res mi še danes ni jasno. Za mano priteče Italijan in ko mu že tretjič zagotovim, da sem ok in se mu zahvalim za pomoč gre dalje. Roka sicer peče, rebro boli, drugače vse ok. No, še dobro, gremo dalje, od tu naprej bolj skoncentrirana na progo. Ne vem zakaj, mogoče zato, ker sem tokrat imela pri sebi uro, ampak kilometri kar niso šli nikamor. Pa še niti na polovici nismo. Ko ne zdržim več tega, da se (vsaj meni se je tako zdelo) počasi vlečem skozi progo, vzamem iz nahrbtnika mp3. To pa je res del obvezne opreme

Pomaga, dokaj kmalu presenečeno srečam Mateja in skupaj prideva do glavne postaje, kjer že čaka tudi MitjaG. Vzamem prvi gel, uf, odlično…dokler se ne oglasi moj želodec. In vsak spust postane muka. Ne gre, vzamem še en gel od katerega je več škode kot koristi in na 46 km ne zdržim več…. Ne vem kje sta Italijanki, katerima “bežim” že 20 km…. kmalu izvem

Eno kasneje še ujamem, opa, govori angleško, izvem da je do konca še 13 km. Še dobro, ker ne morem več, na gel pa nočem niti pomislit, čeprav imam pri sebi še dva. Itak pa, zdaj bi glede na profil morala biti pred nami bolj kot ne ravnina…niti ne

Tudi ko že zagledaš mesto, neee, proga gre še cik cak po njivi, direkt bi bilo pa res brez veze

Ko le pridem do obzidja, me pričaka najlepši pogled na celi progi…s poznim soncem obsijana Vicenza. Prelepo.
In še zadnje presenečenje zame, ko pred sabo zagledam eno od Italijank. Ja nič, te prilike pa res ne gre izpustiti, pospešim še za zadnja dva kilometra in tukaj je- CILJ
Tehnično so vzponi precej “lepi”, tudi spusti, paziti je bilo treba predvsem zaradi blata. In proga je res odlično označena. Verjetno je najtežja ravno konstantna menjava ritma.
No, pa da ne dolgovezim še bolj, hvala fantoma za družbo, me veseli, da sem spoznala tudi Vanjo in MitjaG in kot vedno, BILO JE FAJN