Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Poskusil bi v petek iz Pliberka med 07.30 in 08.00 gor preko prelaza Luže do izhodišča pod Kumrom . Potem pa na vrh. Vračal pa po običajni planinski poti na drugi strani do pl. doma in potem preko karavle v Mežico.

A kdo ve kakšen sneg je od Kumra gor, se vdira ? Od vrha proti karavli je verjetno zelo dobro uhojeno.

V petek je napovedan prihod ohladitve kar bi bilo super, da bi sneg držal gor?!

PS
Pred-pomladanska aklimatizacija za poznopomladanske ture kolesom in trekkingom na vrh.
:cast: Težko pričakovana pozna pomlad, da bo sneg preč pomlad za kombinacijo kolesa in teka.
tek_v_snegu napisal/-a:Poskusil bi v petek iz Pliberka med 07.30 in 08.00 gor preko prelaza Luže do izhodišča pod Kumrom . Potem pa na vrh. Vračal pa po običajni planinski poti na drugi strani do pl. doma in potem preko karavle v Mežico.

A kdo ve kakšen sneg je od Kumra gor, se vdira ? Od vrha proti karavli je verjetno zelo dobro uhojeno.

V petek je napovedan prihod ohladitve kar bi bilo super, da bi sneg držal gor?!

PS
Pred-pomladanska aklimatizacija za poznopomladanske ture kolesom in trekkingom na vrh.
:cast: Težko pričakovana pozna pomlad, da bo sneg preč pomlad za kombinacijo kolesa in teka.

Kakšna informacija mi je full dobrodošla?!?
Če pa pa Peca ne bo hotela sprejeti korakov bom pa pač kaj zimproviziral okoli Pece.
Pozdravjen Ivan!

Priznam, da v kratkem nisem bil na Peci, ampak predvidevam, da so razmere na vrh Pece od Kumra - zelo , zelo zahtevne (visok sneg, ni gaza, propadanje,...).

Ob dejstrvu, da bo jutri še snežilo.... ti vzpon po tej poti odsvetujem.

Vsekakor pa brez krpelj - ne bo šlo.

Drži se in lp. zvone
zvone napisal/-a:Pozdravjen Ivan!

Priznam, da v kratkem nisem bil na Peci, ampak predvidevam, da so razmere na vrh Pece od Kumra - zelo , zelo zahtevne (visok sneg, ni gaza, propadanje,...).

Ob dejstrvu, da bo jutri še snežilo.... ti vzpon po tej poti odsvetujem.

Vsekakor pa brez krpelj - ne bo šlo.

Drži se in lp. zvone

Hvala Zvone,

Vsekakor bom sel do Kumra, potem pa se bom odlocil ali iti na naslednje sedlo pa proti Najevski lipi. Bom videl kaksen bo korak od Luž naprej in malo navzgor.
Zvone še enkrathvala.
Malo sem se res zaletel v zid. Že od predlanske Olševe nimam nič višjegorskega snežnega vzpenjanja. Peca bo zgleda s snegom še tudi počakala.
Tako, da bom jutri rajši se vpeljal na manj zahtevnem terenu.
Ali prečenje Pohorja od Dravograda proti Mariboru ali pa b) Uršlja iz Raven pa potem tek po cesti pod Smrekovcem preko Najevske lipe v Črno.
Sorry, da zasmetel temo.
Ja sem zamenjal Pohorje za Peco.
Stvar je res šla v nenavadne dimezije.
Na Pohorju je Ribniška zatrpana...Tam kjer je ograja okoli koče , se ta ograja ne vidi in hodiš preko zameta in ograja je pod teboj. Cesta je neprehodna. Verjetno je še najlažje priti na Jezerski vrh :) ker je pač sneg izpihan oz. od hladnega vetra.
Lovrenška jezera so bila prava muka. Vse ostalo je šlo nekak.

Rajš ne povem s kakšno hitrostjo sem se gibal..
Pa sem imel krplje in obute prave planinske tećke čevlje zraven in niso kaj veliko pomagale.
No vsaj gaz sem pustil dobro za tiste, ki bodo čez weekend sli.

Na Pesku sem imel vsega dovolj in se spustil v Lovrenc.

Za tolažbo pa se v temi skocil na Sv. Ignacij oz. na Rdeči Breg pa se potem spustil v Podvelko in ujel večerni vlak. Evo pravkar prišel.

Zgleda, da me čaka še veliko dela, da se spoprijateljim s snegom in dobim stare moči izpred let, ko sem mesečno dvakrat bil v snegu tudi di riti na Raduhi in Olsevi.
tek_v_snegu napisal/-a:Ja sem zamenjal Pohorje za Peco.
Stvar je res šla v nenavadne dimezije.
Na Pohorju je Ribniška zatrpana...Tam kjer je ograja okoli koče , se ta ograja ne vidi in hodiš preko zameta in ograja je pod teboj. Cesta je neprehodna. Verjetno je še najlažje priti na Jezerski vrh :) ker je pač sneg izpihan oz. od hladnega vetra.
Lovrenška jezera so bila prava muka. Vse ostalo je šlo nekak.

Rajš ne povem s kakšno hitrostjo sem se gibal..
Pa sem imel krplje in obute prave planinske tećke čevlje zraven in niso kaj veliko pomagale.
No vsaj gaz sem pustil dobro za tiste, ki bodo čez weekend sli.

Na Pesku sem imel vsega dovolj in se spustil v Lovrenc.

Za tolažbo pa se v temi skocil na Sv. Ignacij oz. na Rdeči Breg pa se potem spustil v Podvelko in ujel večerni vlak. Evo pravkar prišel.

Zgleda, da me čaka še veliko dela, da se spoprijateljim s snegom in dobim stare moči izpred let, ko sem mesečno dvakrat bil v snegu tudi di riti na Raduhi in Olsevi.

Bravo Ivan!

:laola

Kolikor vem, je tudi na Pohorju "snega čez glavo" in sigurno ti ni bilo lahko. Sam sem včeraj poskušal "osvojiti Olševo", pa se ni izšlo (začel sem "prepozno") predvsem zaradi visokega snega in počasnega napredovanja. Kljub vsemu je bilo čudovito.

lp. zvone
S katere strani pa si sel gor.
Iz Savinjske - od Ošovnika gor sem preprican, da bi ti uspelo.
Al si sel iz Bukovskega sedla - ter cez celo Olsevo?
Ali se hujse od Kumra. Ker tam predpostavljam, da je skoraj podobna zogdba kot na Peco.

V naslednjih tednih imam tudi Olsevo se v snegu v nacrtu. Ampak dvomim, da sem jo drugace sposoben pregayiti kot od Savinjske oz. Solcavske smeri od Ošovnika gor.
Verjetno bom tako naredil, da bom prespal v Solčavi ali Logarski pa šel gor.
Ampak mi še manjka treninga.

Verjamem, da si se namučil.
tek_v_snegu napisal/-a:S katere strani pa si sel gor.
Iz Savinjske - od Ošovnika gor sem preprican, da bi ti uspelo.
Al si sel iz Bukovskega sedla - ter cez celo Olsevo?
Ali se hujse od Kumra. Ker tam predpostavljam, da je skoraj podobna zogdba kot na Peco.

V naslednjih tednih imam tudi Olsevo se v snegu v nacrtu. Ampak dvomim, da sem jo drugace sposoben pregayiti kot od Savinjske oz. Solcavske smeri od Ošovnika gor.
Verjetno bom tako naredil, da bom prespal v Solčavi ali Logarski pa šel gor.
Ampak mi še manjka treninga.

Verjamem, da si se namučil.

Pozdravljen Ivan !

Šel sem od Bukovnikovega sedla. Kot sem napisal: snega "čez glavo" beri, "do riti".
Žal, sem "prišel le do pečin". Naprej "špure" ni. Zaradi visokega snega, ki ne drži, ti to pot odsvetujem ( mantrarija na kubik).

Drži se in lp. zvone

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA