Pred prvim letošnjim trekingom sem toliko časa tuhtala, ali na pohodniško ali na ultra, da sem skoraj zamudila prijavo. Še pred štartom sem se spraševala, kaj se rinem med ultraše, ko pa nimam dovolj kondicije. Če se zgubim, bo iz 40 hitro nastalo 50 km. To bo preveč zame.
Ko pa se je začelo, ni bilo več časa za taka razmišljanja. Do prve KT smo tekli v bolj ali manj strnjeni skupini. Naprej je večina nadaljevala po grebenu, jaz pa sem se po grapi spustila do ceste in po nekaj km skrenila v pravo grapo, ki me je pripeljala direktno do KT 2. Naslednja točka v Ševljah ni bila problem. Tudi iz Oglarske poti sem pravočasno zavila levo in prišla direktno na Blegoš. Z malo sreče smo družno uspeli najti še pravi kolovoz do KT 5.
Ugotavljam, da mi je do vasi Topolje, glede na občasno družbo kasneje najbolje uvrščenih, šlo odlično. Potem je sledil cestni del, kjer so mi vsi pobegnili. Pri Sv. Križu mi je domačin dobronamerno svetoval pot čez graben, kar ob tako visokem snegu gotovo ni bila optimalna rešitev. V Dražgoše bi verjetno hitreje prišla po cesti. Za tolažbo se mi je na grebenu odprl krasen razgled na Triglav in Bičkovo skalo

. Sv. Mohor je bil grozljivo daleč.
Iz Lajš do Čepulj mi je bila pot poznana. Pred leti smo jo prehodili z Vlajkotom, ko smo osvajali partizanske Dražgoše. Če se ne motim, je bilo takrat snega le za vzorec. Včeraj pa je bila gaz slaba, udiralo se je, v klanec proti Zabrekvam so bile le globoke stopinje. Pomanjkanje kondicije mi je udarilo na dan.
Od točke pod Špičastim hribom pa do cilja sva družno hodili z Nežo. Podila sem jo naprej, vendar me ni hotela ubogati. Vsaj pol ure pred mano bi lahko prišla na cilj. Utrujenost je napravila svoje in po nepotrebnem sva osvojili nekaj dodatnih vrhov.
Organizacija spet super. Najbolj sem se razveselila domače salame pod Mohorjem, saj sem čutila, da mi že primanjkuje soli.
Ker nimam GPSa, ne vem, koliko km in višincev sem naredila. Po občutku v nogah je bilo blizu 40 dolžinskih, višinskih pa verjetno manj kot na lanski ultri v Škofji Loki. Prosim, če lahko kdo napiše te podatke.
Glede na mojo trenutno pripravljenost in glede na to, koliko križev nosim, sem zadovoljna s rezultatom. Pa še hudo konkurenco sem imela, je rekel Jozeg. Mogoče ne bi bilo slabo, da si za naslednjič tudi jaz nabavim Garmina, da mi bo bolj letelo.
Stranjam se z Vencljem - všeč so mi trase, ki nudijo izbiro poti. Tudi jaz nisem vedela za ta Blegoš in, da sta v bližini še Dunaj in Laško. Zdaj vem in tudi zato rada hodim na trekinge.
Bojan, čestitam za prvi treking. Oh, te štartne številke!
LpE