..še par mojih vtisov..
Ta maraton sem izbral že jeseni zaradi več vzrokov: (relativna) bližina, (ugodne) zgodnje-pomladanske razmere, (ravna) trasa, dobra priporočila prijateljev, ki so že oparavili z njim itd.
Na koncu se nas je zbralo 5 prijateljev iz ŠD TAO Ptuj, ravno dovolj za en avto..

V Ferraro smo prispeli v soboto, popoldan krajši ogled, dvig številk z bogato vrečko (jopica s kapuco, 2kg kave, česenj, paradižnikova mezga, 1l pomarančega soka itd. itd.
Vreme? Kislo..

..ko zjutraj ob 6.30 pogledaš ven v mraz in dež te kar "stisne".. a kaj čmo, tu smo..
Motila je zamuda na štartu - čakali smo dobrih 15 min, še sedaj ne vem zakaj.. več kot dovolj, da nas je "spralo" in shladilo.. kakorkoli, v prvem delu nas je spremljal še dež, nato le še veter.. meni osebno je bila trasa všeč, še posebej samo en krog.. res je, le po nasipu ob reki je pihalo v hrbet, tam sem celo lahko nekoliko dvignil svoj tempo iz 5:04 na 5:02..
Na koncu so me nekaj km pred ciljem ujeli še trije zajčki za 3.30, s katerimi sem nato odtekel zadnji del, dokler me niso nekoliko "spodili" naprej.. s časom 3.29 na koncu moram biti zadovoljen, tako sem pravzaprav tudi planiral..
Čestitke vsem za dosežene rezultate! Tokrat res ni bilo lahko.. Še posebej Matevžu za 3 mesto v kategoriji na 21km ter seveda Igorju za izboljšanje maratonskega PB! Bravo pubeci!
lp
m