Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 lojze
Zelo me jezi, ko dobim med tekom kamenček v copat. Kako to preprečiti. Ima kdo kakšno idejo ?
Uporabniški avatar
 StaraKost
Kako ti to uspe ?
Še nikoli nisem dobil "kamen" v copat, pa dosti tečem po makadamu :D .
Uporabniški avatar
 lojze
v glavnem tečem po asfaltu ob robu, kjer je precej peska od zimskega posipavanaja, in od zadaj dobim v supergo kamenček, ki me začne zbadat v nogo in je precej neprijetno. V glavnem se umoram staviti in očistiti tekaški copat (uporabljam mizuno wave).
 IronDave9
Sam imam podoben problem dostikrat, vendar neke rešitve glede tega nisem nikjer zasledil. Je pa res zelo moteča zadeva, ki zna pustiti neprijetne odrgnine. Sem mislil, da sem edini ali eden redkih, ki ima ta problem pa vidim, da nisem čisto osamljen :)
Uporabniški avatar
 lojze
zz topka hvala in če še kdo rabi

" Če nimaš preveč denarja,da bi si kupil štunf, si lahko kar sam zašiješ eno temno nogavico , ki ji prej odrežeš spodnji del, okoli copata. Sem preživela že na tisoče km, in prišla vedno s čistimi nogavicami domov. Ne samo za kamenje, tudi za listje, vejice, zemljo... nič ti ne gre noter..
to je sicer fotka, posneta takoj po GM4O, tako da je štunf kar umazan, a za videt, kako zgleda...
Na, tule si pa oglej fotko_
viewtopic.php?f=2&t=18271&p=256434&hilit=gm4o+gm4o+2011#p256434"
 Skorpijon
Najbolj moteča stvar pri vsemu skupaj je, da se mora človek ustaviti, kar pa običajno zmoti ritem ali pa vsaj tok misli.

Dolgo časa sem si vihal nogavice nazaj čez copat. Od nakupa nizkih nogavic to sedaj odpade. Sem pa sam zašel v drugo skrajnost. Zaradi narave copat (http://migrenatece.blogspot.com/), sam sedaj ignoriram kamenčke, saj bi v nasprotnem primeru več stal kot pa tekel.

V primeru, da nimaš luknjastih copat kot jaz, so "gamaše" super rešitev.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Pa fajn so tkšni raztrgani copati. Laufaš po pesku, ki ti ga zgoraj not fila, spodaj pa kar sam ven pade. Stvar je za patentirat :lol:
V prodaji je kar nekaj vrst gamaš. Lahko pa jih tudi sam napraviš iz starih najlonk - so lahke, dihajo in se hitro trgajo :lol:
Tudi mene kamenčki motijo, pa se sčasoma navadiš. Pomembno je, da takoj po teku potegneš vložke iz copat ven in očistiš vse morebitne tujke iz copata, sicer ti med tekom spleže gor kak star primerek iz lastne zaloge.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Heheh simpatična tema :).
Kdo bi si mislil, da se na tako temo, da kaj patentirat. Najlonke hmmm....

Kaj pa debelejše trekking nogavice, da je prostor izpolnjen...
Jaz nimam vtisa, da bi po ravnem to lahko bil problem ( makadam ).
Je pa, če me spomin ne vara po kakšnem hribovskem terenu sploh kadar si usmerjen na hitrost ...recimo spusti po kamniti plazovini, ali pa spust po strmejših kolovozih...
 Skorpijon
tek_v_snegu napisal/-a:Jaz nimam vtisa, da bi po ravnem to lahko bil problem ( makadam ).
Je pa, če me spomin ne vara po kakšnem hribovskem terenu sploh kadar si usmerjen na hitrost ...recimo spusti po kamniti plazovini, ali pa spust po strmejših kolovozih...

No sam sem opazil, da se količina peska v copatu veča z vlažnostjo terena. Se pravi, bolj kot je moker makedam, več si ga nasipam v copat.

Sem pa ravno danes med tekom razmišljal ali je pesek v copatu mogoče celo dobro za zdravje. Glede na to, da akupunkturo propagirajo kot uspešen način zdravljenja, pa seveda refleksno masažo stopal, bi ne bil začuden, če par naključno se kotalečih kamenčkov pod stopalom ne deluje zdravilno. Ha, to bi pa bil patent a? :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA