prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 mihaambroz
Evo, pa je nekaj testov za mano s cloudsurferkami. Na kratko :laola Nikoli več drugih copatov! Nikjer me ne držijo, nisem dobil ožuljkov, vezalke se ne odvezujejo, stopalo pa je po teku še zmeraj udobno in jih skoraj ne želim sezuti!!

Sem z njimi kar dosti pretekel te dni na tekaški stezi in so res super, še mehkejši kot na asfaltu. Ker tečem po prstih, blaženja petnega dela skoraj ne izkoriščam, zato je zanimiv občutek, ko iz teka preidem v hojo, imaš resnično občutek hoje po zračni blazini.

Edina "graja" je na tek v strm klanec, kjer si mi zdrsavali iz noge (tek na kalvarijo ob stopnicah). To se pri Nike Free Run 2 ne dogaja, ker imajo bolj gibljiv podplat.

Čakam na Radence, da sprobam 21ko v njih :D

lp,M
Uporabniški avatar
 muc
Ojla ON-karji :wink:

Sam sem z zadnjimi ON-kami Cloudsurfer pretekel že čez 900 km in lahko jih res samo pohvalim!!! :clap:
Sicer vmes kombiniram tek še z drugimi copati, predvsem trail za po hribih ampak za daljše teke po asfaltu vedno izberem ON-ke...tako, da bo potrebno počasi razmišljati o novih...sezona bo še dolga! :D
Uporabniški avatar
 ris9
Evo ravno pravi je komentirov pred mano. Muc daj mi povej kako je s pokostnico?? Ker imam sam zgleda kronično vnetje pokostnice in iščem obutev, ki bi to "rešila", zate pa tudi vem, da si imel probleme s tem.
Se pa ON kar visoko ceni... 35% znižano pa še vedno čez 100€... Škoda k nikjer po tujih spletnih straneh ni teh copat, da bi videl na koliko bi tam spustili ceno.
Pa saj, če bi mi moje težave ONke odpravile mi tud 100€ ni težko dat, ampak za probo pa...
Hvala že v naprej Muc za odg. :wink:
Uporabniški avatar
 muc
ris9 napisal/-a:Evo ravno pravi je komentirov pred mano. Muc daj mi povej kako je s pokostnico?? Ker imam sam zgleda kronično vnetje pokostnice in iščem obutev, ki bi to "rešila", zate pa tudi vem, da si imel probleme s tem.
Se pa ON kar visoko ceni... 35% znižano pa še vedno čez 100€... Škoda k nikjer po tujih spletnih straneh ni teh copat, da bi videl na koliko bi tam spustili ceno.
Pa saj, če bi mi moje težave ONke odpravile mi tud 100€ ni težko dat, ampak za probo pa...
Hvala že v naprej Muc za odg. :wink:

Hmmm samo menjava tekaških copat ne vem, če ti bo ravno pomagalo...je pa res, da se mogoče spremeni način teka...bolj na prste, tako kot so že drugi povedali.
Sam sem si vzel kar nekaj časa pavze..ampak čiste pavze (16 dni..en dan sem se mal uštel :lol: ), par obiskov pri Fizio Pia :clap: in postopoma nazaj v lauf.
Kot vidim, pa ti še kar pridno tekaš, intervali itd...jest takih "treningov" itak ne prakticiram zato ti kaj več težko rečem.
So pa ON-ke sigurno ok copati, sploh za daljše teke po trdih podlagah-asfalt.
Uporabniški avatar
 muc
ON Cloudsurfer 2013 že doma in že komaj čakajo, na prvi spomladanski tek. :wink:
To je že tretji par, barva sicer ista kot lanska, kar se tiče samega modela bom pa lahko kaj več povedal, ko jih obujem...do sedaj so mi bile kot ulite! :clap:

Hvala Marjan :wink:
Uporabniški avatar
 oven
Oj...
Dajte mi nekaj povedat....
Pred kratkim sem bil v Tomasu kjer so me malo posneli, in proniram...Baje že ko hodim se vidi da proniram:D
Zanima me, če je tu kakšen pronator in teče z ONkam?

+
Tečem po sprednjem delu, z peto se res samo dotaknem tal...
Ali sploh ima pronacija veze že tečeš po prstih?
Tam ko so me posneli sem tekel malo na prste malo na peto in vse vmes...nisem navajen tistga traka:D Nekak nisem mogel ujeti tistga pravga ritma pa to..
lp
Uporabniški avatar
 raziskovalec
oven napisal/-a:Oj...
Dajte mi nekaj povedat....
Pred kratkim sem bil v Tomasu kjer so me malo posneli, in proniram...Baje že ko hodim se vidi da proniram:D
Zanima me, če je tu kakšen pronator in teče z ONkam?

+
Tečem po sprednjem delu, z peto se res samo dotaknem tal...
Ali sploh ima pronacija veze že tečeš po prstih?
Tam ko so me posneli sem tekel malo na prste malo na peto in vse vmes...nisem navajen tistga traka:D Nekak nisem mogel ujeti tistga pravga ritma pa to..
lp

Oven, mislim, da nas je kar veliko tekačev (rahlih) pronatorjev. To pa se nanaša na gibanje noge po vzdolžni osi (beri pristajanje na zunanji strani copata) in ne na gibanje po prečni osi (beri pristajanje na petah ali prstih). Če tečeš zelo na prste, je pronacija manj izrazita.
Aja, sem rahel pronator in sem zelo zadovoljen z ON-kami. Tudi na neasfaltni podlagi.
Pronator (če ni pronacija zelo ektremna in ne gre za ekstremno dolge proge) pa lahko vedno teče tudi v drugih nevtralnih copatah - preiskušeno.
 sitrader
oven napisal/-a:Tam ko so me posneli sem tekel malo na prste malo na peto in vse vmes...nisem navajen tistga traka:D Nekak nisem mogel ujeti tistga pravga ritma pa to..
lp

Hej, jaz sem imel iste probleme. Mogoče zato ker nikoli ne tečem po traku (imam to srečo da živim na območju kjer si lahko zunaj skoraj celo leto). Tako da... Čuden občutek ko se tla premikajo in skoraj sem prepričan da je bila moja tehnika teka na traku drugačna kot "v živo" po tleh.

Pišem to zato ker sem mislil da sem edini ki je imel s tem trakom problem ;)

Upam da boš našel prave superge zase :)
 stari bor
Včeraj sem prvič tekel v dolgo opazovanih ON Clodrunner,sicer sem dolgoletni nosilec Asics Kayano,torej vajen zelo blaženih copat.Enkrat sicer ni nobenkrat,ampak prvi občutki so solidni.S pronatorstvom ni problemov,ker gre res izraziteje na prste,da bi bili neslišni nisem zaznal,dajejo občutek počasnejšega teka,vendar imam takšen občutek pri vsakem novem copatu,dokler se podplat malo ne zbrusi,kar pa je zame najpomembnejše in zato sem jih tudi nabavil,mi je peta,ki me sicer precej boli,nekaj bolje prenesla tek izključno po asfaltu.Skratka malo se jih je treba še navadit,sicer pa obetajo.Za razliko od Kayana so tudi spredaj širši in ne stiskajo prstov,kar je bil včasih vzrok za kakšno krvavo nogavico.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Verjetno smo res večinoma malo pronatorski, ali pa se tej večini reče "normalno stopalo" oziroma normalni stop. To, da noga malo zažmekne v levo ali v desno se mi zdi povsem normalno, saj zato je gleženj tako skonstruiran.
Čudi me pa, da ne zaznaš občutka tihosti, kot bi tekel po oblakih 8)
Uporabniški avatar
 Misho76
ROSI64 napisal/-a:Superge ON lahko kupite sedaj tudi v Intersport trgovinah: :clap:

Upam, da bodo s tem v SLO vsaj malo dvignili razpoznavnost teh odličnih copat :wink: Folk me skoz sprašuje, kaj mam to za ene copate, pa noben jih ne pozna. Zadnjič me je en mulček vprašu, če mam kopačke :!: :?: :lol:
Uporabniški avatar
 Wega
ZdravkoC napisal/-a:Čudi me pa, da ne zaznaš občutka tihosti, kot bi tekel po oblakih 8)

Še posebej če tečeš po dežju. Škripajo ko zavore od stoenke... :)
 stari bor
Škripanje v dežju..kako poetično to zveni.Upam,da ne odnaša tudi zadka,če smo že pri stoenki,ali celo prevale čez streho,kar je spodaj podpisani z legendo tehničnega napredka doživel na lastni koži (in glavi).
Bom pa danes popoldne bolj pozorno prisluhnil drvečim oblakom.Lep dan vsam sotekačem.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 27

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA