Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Tekacica-ro
Morda neumno vprašanje, pa bom vseeno vprašala :) ženske/moški, z dolgimi lasmi, ki tečete vsak dan, vam je namenjeno vprašanje. Imam kar dolge lase in po vsakem teku si jih moram umiti. Ne samo z vodo, tudi šampon moram uporabiti, kar pa za lase in lasišče ni dobro. Kako vi rešite ta problem?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Uporabljaj manj šampona, manj agresivnega.
Jaz uporabljam tistega, ki je tudi za telo.
Seveda pa sem se ostrigel na minimum, kar ni moj predlog tudi zate :wink:
Za lepoto je treba pač tudi poTRPETI :lol:
Uporabniški avatar
 oven
Sam sem imel lasje še pred 14dnevi skoraj do sredine hrbta, tekel 4xna teden, umival 2x....
Da bi si vedno po teku z šamponom lasje umil mi ni prišlo na pamet....Pa so bli OK lasje, prav nič mastni. Poteku sem si samo z vodo švic dol sprav, se pravi po obrobju lasišča, nad čelom itd....
lp
Uporabniški avatar
 Radolca
moj odgovor je, da si še tistih par las, kateri mi pokrivajo plešo, brijem s klinco :lol:

na srečo zato nisem odvisen ne od šempona in ne od frizerja :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Misho76
Lase in lasišče moraš navaditi na to. Več si jih boš umivala, bolj se ti bodo mastili. Žal so današnji šamponi vsi preagresivni in s prepogosto uporabo lahko povzročijo sušenje lasišča :arrow: prhljaj, izpadanje las itn. Da ne govorim o tem, da so narejeni s strani ljudi, ki jih bolj kot zdravje, zanima rezultat prodaje :( Tako kot koža, mora imeti tudi lasišče svoj nivo mastnosti. Jaz osebno si s šamponom (uporabim zelo malo) umivam lase 3x na teden. Druge dni si pa samo sperem z mlačno vodo, toliko, da splahnem švic in sol iz glave.
 stari bor
Tekacica-ro napisal/-a:Morda neumno vprašanje, pa bom vseeno vprašala :) ženske/moški, z dolgimi lasmi, ki tečete vsak dan, vam je namenjeno vprašanje. Imam kar dolge lase in po vsakem teku si jih moram umiti. Ne samo z vodo, tudi šampon moram uporabiti, kar pa za lase in lasišče ni dobro. Kako vi rešite ta problem?

Kje pa tečeš?
 stari bor
Misho76 napisal/-a:Lase in lasišče moraš navaditi na to. Več si jih boš umivala, bolj se ti bodo mastili. Žal so današnji šamponi vsi preagresivni in s prepogosto uporabo lahko povzročijo sušenje lasišča :arrow: prhljaj, izpadanje las itn. Da ne govorim o tem, da so narejeni s strani ljudi, ki jih bolj kot zdravje, zanima rezultat prodaje :( Tako kot koža, mora imeti tudi lasišče svoj nivo mastnosti. Jaz osebno si s šamponom (uporabim zelo malo) umivam lase 3x na teden. Druge dni si pa samo sperem z mlačno vodo, toliko, da splahnem švic in sol iz glave.

Jaz mam pe že tko mal soli v glavi,da si jo niti splahnit ne upam.Pol se pa praskam ko opica.
 longeeka
Kot je že povedal Misho76, lase moraš navaditi na določen režim. Priporočam, da izbereš najmanj agresivnega: namesto šampona uporabljaj mešanico sode bikarbone in vode, namesto balzama pa mešanico vode in jabolčnega kisa (ne skrbet, nič se ne voha). Podrobnejši opis in navodila najdeš tukaj: http://coderedhat.com/no-poo-method/ Sama tej metodi sledim malo več kot en mesec in moji zelo dolgi in gosti lasje so v odličnem stanju. Po teku se mi ne zmastijo (prej so se mi), perem pa si jih na vsak četrti dan. Pranje brez šampona je ceneje, ekološko, bolj zdravo in naravno. :)
 sitrader
Vzemi Eucerinov (hipoalergeni) šampon. Najmanj draži in ga uporabljajo tudi hudi atopiki ki imajo praktično probleme z vsem.

V industrijske šampone, ki jih delajo za mase, dajo cenejše surovine ki pri določeni populaciji delajo probleme.
Uporabniški avatar
 Atalanta
Poznam gospo, ki si že več kot 30 let umiva lase vsak dan. Uporablja bolj blag šampon (nič posebnega) v majhnih količinah, tako ali tako se takoj speni, ker lasje v bistvu niso umazani. Z lasiščem nikoli ni imela težav in frizerke vedno hvalijo njene dolge lase. Mogoče ima pač srečo, a kot kaže, ji vsakodnevno umivanje ne škoduje. Tako da - po občutku, ne paše vsem glavam enaka procedura. :)
Uporabniški avatar
 pinkfloyd
Tečem vsak dan, lase si pa umivam vsak drugi dan. In to je to in mislim, da bodo še dolgo živeli. Problem je bil le pozimi, ker sem zjutraj odhajal ven z mokrimi lasmi. Pa tudi tega se je glava navadila in zdaj je prav čudno, ko je zunaj spet toplo. Nenehno se je potrebno nečemu prilagajati.... :)
 mojA
Hoj,
imam ful goste lase in dokler sem imela dolge sem imela lasišče po teku tako prepoteno, da ni bilo šans, da se ne umijem las. Zadevo sem rešila tako, da sem uporabljala blažje šampone razredčene z vodo ter na konico obvezno balzam, drugače si jih nisem mogla razčesat.
Potem sem si jih skrajšala do ramen, kot bi mi odpadla polovica teže. Sedaj je vse hitreje...
lp,
 Binika
Tudi jaz "zagato" rešujem z blažjimi šamponi in z balzamom. Če se le da, pa se tudi potrudim, da las ne fenam - s tem namreč ženske še dodatno škodujemo lasišču, sploh če to počnemo dnevno.
 storZ
Jaz tečem povprečno 5x na teden, lase pa si umijem praktično po vsakem teku, razen kakšnih krajših neintenzivnih tekov, po katerih se ne potim prav veliko. Je pa res da imam zelo kratke lase, tako da s tem nimam prav ogromnega dodatnega dela :)
 Tekacica-ro
stari bor napisal/-a:
Tekacica-ro napisal/-a:Morda neumno vprašanje, pa bom vseeno vprašala :) ženske/moški, z dolgimi lasmi, ki tečete vsak dan, vam je namenjeno vprašanje. Imam kar dolge lase in po vsakem teku si jih moram umiti. Ne samo z vodo, tudi šampon moram uporabiti, kar pa za lase in lasišče ni dobro. Kako vi rešite ta problem?

Kje pa tečeš?

Ponavadi od viča, pa proti rudniku, ali pa po poti ob žici. Zakaj? :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA