Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 flying eagle
zanima me nekaj
imam forerunner 305 in je zal sla v malore vsaj zame je super ura in me zanima sledece
katera je podobna tej uri recimo sunnto ali polar ali garmin
hvala za info :)
Uporabniški avatar
 oven
Garminu je še najbloj podobnen Garmin :wink:
Verjetno bi bil z 910 zadovoljen.Vsaj po funkcijah.
Sam imam Ambita ki je namenjen bolj trek/tek/kolesarjenje/pohodništvo itd....Lahk si GPS sledi gor naložiš pa te vodi po šumi(deluje super!), nima pa ne vem kolk naprednih tekaških funkcij, kot recimo forerunner serija(Viritualnem partner itd).
Pri tem se zna hitro kaj spremenit, saj si na Ambita lahko naložiš različne aplikacije, katere bodo lahko sedaj še bolj kompleksne kot do sedaj, saj Suunto načrtuje še ta mesec velik update v katerem bo možno programirat veliko bolj napredne aplikacije(pogoji, for,if,else zanke itd...)
Lahko pa počakaš do konec meseca ko izide Ambit2, ki bo po strojni opremi identičen Ambit1, le ta bo imel funkcije mal drgačne, kao triatlon varjanta....Ubistvu še ni 100% specifikacij na netu.
Z Polarji nimam izkušenj...
Nazadnje spremenil oven, dne 19 Apr 2013, 21:03, skupaj popravljeno 1 krat.
 flying eagle
oven napisal/-a:Garminu je še najbloj podobnen Garmin :wink:
Verjetno bi bil z 910 zadovoljen.Vsaj po funkcijah.
Sam imam Ambita ki je namenjen bolj trek/tek/kolesarjenje itd....Lahk si GPS sledi gor naložiš pa te vodi po šumi(deluje super!).
Lahko pa počakaš do konec meseca ko izide Ambit2, ki bo po strojni opremi identičen Ambit1, le ta bo imel funkcije mal drgačne, kao triatlon varjanta....Ubistvu še ni 100% specifikacij na netu.
Z Polarji nimam izkušenj...

thx :D
 Mocho
Imam vprašanje glede mojega Suunta T4d. Kupil sem foot pod, ga kalibriral na stadionu, a še vedno prihaja do odstopanj pri razdalji, ki sem jo vzporedno meril z GPS-om.
Je potrebno večkrat kalibrirati? Meri različno ,če tečem hitreje ali pa počasneje? Hvala za odg.
Lp
Mocho
Uporabniški avatar
 StaraKost
Za koliko odstopa ?
Oboji merijo približno natančno, kar je za normalno uporabo dovolj natančno.
 sitrader
Mocho napisal/-a:Imam vprašanje glede mojega Suunta T4d. Kupil sem foot pod, ga kalibriral na stadionu, a še vedno prihaja do odstopanj pri razdalji, ki sem jo vzporedno meril z GPS-om.
Je potrebno večkrat kalibrirati? Meri različno ,če tečem hitreje ali pa počasneje? Hvala za odg.
Lp
Mocho

GPS ni merilo za natančnost. Ne moreš primerjati rezultata footpoda z GPS, ker ima GPS večjo napako meritve.

Če hočeš točno dobit podatek o napaki, potem moraš vzet bolj natančno meritev za primerjavo. V tvojem primeru verjetno najbolje stadion, kjer so razdalje točno izmerjene. Ne GPS, ki lahko "kiksne" tudi do 15m na točko.

Kar zadeva tvojih vprašanj...
Ni potrebno večkrat kalibrirati, če se ne spremeni bistveno tehnika teka ali zamenja športni copat.
Če tečeš hitreje ali počasneje od tempa ki si ga imel na kalibraciji, je napaka lahko nekoliko večja pri meritvi, vendar praviloma to ni toliko večja, da bi imelo kakšen poseben učinek. Jaz osebno recimo kalibriram na tempo tek. Največje napake naredi footpod pri bistveni spremembi tehnike teka (recimo tek v strm klanec) kjer je dinamika gibanja nekoliko drugačna.

V splošnem pa moraš razumeti, da je skorajda vseeno ali meriš razdaljo s kalibriranim footpodom ali s GPS (pod pogojem da je GPS signal zelo dober).
Bistvena razlika med tema tehnikama merjenja je samo, če želiš imeti še podatek o kadenci teka (frekvenci korakov) in pa trenutno takojšno hitrost (recimo pri intervalnih tekih - kratkih in srednjih). Tukaj moraš poseči po footpodu. GPS namreč preveč zamuja z meritvijo, da bi lahko bil uporaben pri krajših intervalih ali hitrih spremembah ritma kjer je trenutna hitrost zelo pomembna (trenutna hitrost - ne povprečna). Za merit samo razdaljo na dolgi progi pa je čisto vseeno. GPS ali kalibriran footpod. Vsaj za normalno uporabo. Tistih par procentov oba pogrešita, vendar to ne vpliva kaj dosti na končni rezultat.
Uporabniški avatar
 lojze
flying eagle napisal/-a:zanima me nekaj
imam forerunner 305 in je zal sla v malore vsaj zame je super ura in me zanima sledece
katera je podobna tej uri recimo sunnto ali polar ali garmin
hvala za info :)

predlagam da najprej poskušaš popraviti fr305, 95% možnosti, da so problem kontakti med spodnjo in zgornjo ploščo, koridirajo zaradi vlage, mojo sem popravil sam, na tem linku en kup koristnih nasvetov
http://www.jimandkatrin.com/CodeBlog/po ... ement.aspx

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA