Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Virtus
Slabe strani teka po mojem mnenju so poškodbe in pomanjkanje časa za družino in prijatelje. Če pa tekamo rekreativno, vsak drugi dan po 45 minut pa ne vidim nikakršnih slabih strani teka.
Uporabniški avatar
 lojze
tek ti mora biti v užitek in ne muka, komenda: kaj je bil za tebe slab čas, jaz se s časom nisem obremenjeval, tekel sem na koncu, pa verjetno edini 5 km pred ciljem lahko na bližnjem polju opazoval srno, hočem ti povedat, da ni bistveno, kako hiter si, temveč, da tudi vidiš kaj se dogaja okoli tebe in narava med komendo in cerkljami ter nazaj je res čudovita, samo malo prevroče je bilo, mi je bilo bolj všeč v Sežani. ko je bil sneg med dežjem.
 PetraL
Pozdravljeni Tae:)

Predlagam, da si preberete knjigo avtorja McDougalla, Rojeni za tek. Mogoče se vam porodi nova ideja, kako naprej :)

Petra
 milos
tae,
bom poskusil kar naravnost in skoraj zagotovo prijel bika za roge. Dokler se ti bo svet porušil, če te obivankenobi (ali kateri drugi) premaga in si ti posledično samo drugi, tako dolgo ne boš užival v teku. Do sedaj ti je uspevalo iti na vse ali nič, kaže pa da te je začel malo emšo ovohavat. Ne skrbi, to je normalen razvoj dogodkov v življenju.

Važno je, da vztrajaš v teku. Se vidiva v zadnji petini udeležencev na teku. :D
Uporabniški avatar
 spitzpark
lojze napisal/-a:tek ti mora biti v užitek in ne muka, komenda: kaj je bil za tebe slab čas, jaz se s časom nisem obremenjeval, tekel sem na koncu, pa verjetno edini 5 km pred ciljem lahko na bližnjem polju opazoval srno, hočem ti povedat, da ni bistveno, kako hiter si, temveč, da tudi vidiš kaj se dogaja okoli tebe in narava med komendo in cerkljami ter nazaj je res čudovita, samo malo prevroče je bilo, mi je bilo bolj všeč v Sežani. ko je bil sneg med dežjem.

Zajca si videl?
 edo-brko
Lp!

"Tae" je svoje napisal, ker so ga določene okoliščine (slab dan na polmaratonu v Komendi) pripravile, da je "javno" sam sebi priznal, da ima tek tudi slabe strani (dobro sicer pozna dobre strani in tudi slabe,ki jih omenja je že doživljal) in ga moti (se sprašuje) zakaj se piše ( v glavnem) le o dobrih straneh, če ni res tako.
Najbrž zato, ker nekako podzavestno hočemo prikazati pozitivne in boljše stvari, vse ostalo pa nekako potisnemo na stran (čeprav večino tega doživljamo skoraj vsi), ker naj bi bilo (je) prevladujoče dobro.

Moje mnenje je: tek ima tudi slabe strani je škodljiv (nevaren)! Do tu je kristalno jasno. Vendar... vse ostalo naprej pa je stvar interpretacije. Odnos do teka... kot pravi "Špela*" ali "toda" kot pravi "Vencelj".
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Tae, čestitke za temo.

Med ateisti (verniki) propagirati vero (ateizem) je res pogumno dejanje.
Pri tem ne biti na ravni vulgarne provokacije je modrost.
Malce po zaslugi svojega dolgoletnega staža, še bolj pa zaradi tradicionalno (večinsko) kulturne razprave na TF te tudi (s tem mislim tvojih tez) popljuvali nis(m)o.
Jaz bom pripomnil le to, da ima vsaka stvar tudi slabe strani.
Če nikoli ne bi živel, mi ne bi bilo treba umreti, je skrajna teza pesimizma.
Skrajni optimist bi rekel, da je življenju hvaležen za vse trenutke, pa če so še tako težki.
Vsi ostali pa se gibljemo nekje vmes.
Hvala predvsem za Čufizme, Spelin* kratek, a soli poln prispevek in Vencljevo analizo. Pa tudi ostalim za dobre misli.
Sem pa ob tem postal kar nagajiv in bi na form "ljubiteljev praženega krompirja", če bi ta obstajal napisal kakšen poglobljen prispevek o prednostih konzumiranja riža.
Vsekakor ima tek slabe strani. Ko tečem, ne morem kolesariti in ne plavati :lol:
 mdebelak
raziskovalec napisal/-a:
Vsekakor ima tek slabe strani. Ko tečem, ne morem kolesariti in ne plavati :lol:

to pa vsekakor drži
:laola
Uporabniški avatar
 miro
Jaz pa mislim, da večina ni razumela,kaj je hotel Tae s tem postom. Preprost odgovor, kaj so še slabe strani teka, ne pa nekih vzpodbud in modrovanj mimo njegovega vprašanja.
Dopuščam, pa tudi možnost, da se motim, vendar Tae-ta poznam, že kar nekaj časa :D

Lp
Uporabniški avatar
 tae
miro napisal/-a:Jaz pa mislim, da večina ni razumela,kaj je hotel Tae s tem postom. Preprost odgovor, kaj so še slabe strani teka, ne pa nekih vzpodbud in modrovanj mimo njegovega vprašanja.
Dopuščam, pa tudi možnost, da se motim, vendar Tae-ta poznam, že kar nekaj časa :D
Lp

miro, res me poznaš in res imaš prav. :D
Uporabniški avatar
 tae
Vseeno se je razvila kar zanimiva debata ali pa vsaj razmišljanja.
Uporabniški avatar
 vencelj
Na prvo mesto slabih strani teka po mojem mnenju sodi zasvojenost s tekom. Poznamo celo vrsto zasvojenosti in večina njih je bolj škodljivih kot pa zasvojenost s tekom, toda: :arrow: zasvojenec postane egoističen, od svojih bližnjih in okolice pričakuje, da se v celoti prilagodi (podredi) njegovi zasvojenosti, če se ne, trpijo medsebojni odnosi (pa tudi če se, odnosi trpijo, a je zasvojenec edini, ki tega ne ve)...poleg tega trpi proračun, zasvojenec postane obseden z nakupovanjem drage (večinoma nepotrebne) opreme v enormnih količinah (takoj mora imeti najnovejši artikel), po drugi strani pa mu postane zadovoljevanje potreb ostalih družinskih članov druga skrb...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA