Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Da je rezultat res dober pove to, :D
da ima zajc drugi najboljši rezultat na tem teku s 135km, pred njim je tekmovalec s 137km,
da je dobro tekel pove tudi to,
da je izboljšal rezultat najboljšega Slovenca na tem teku, to je Dušana Mravljeta s 127km,
no malo sem ga tudi preganjal v zadnjih krogih. :juhuhu: :juhuhu:

zajc res vse čestitke in kapo dol. :clap: :clap: :cast: :cast:

Moram povedat, da je zajc začel v zelo lepem in dokaj počasnem tempu, :D tekel je sproščeno, glava je bila na mestu in popolnoma sveža. :clap: No proti koncu sem ga pa začel malo priganjat, :lauf: saj je bilo možno, da popravi rezultate, preganjal sem ga tudi zaradi tega, ker je vodil 4 kroge (20km) :shock: pred drugo-uvrščenim in mu je malo padla tekmovalna motivacija :lol: :lol:

Drugače zelo lepa prireditev, ki se jo bom verjetno tudi kdaj tekmovalno udeležil. :D Teče se v krogu, ki je dolg točno 5km. Primeren tudi za tiste, ki nimajo motivacije laufat v krogih :wink:
Letos je prireditelj organiziral tudi prvo državno prvenstvo Hrvaške v teku na 100km. Če bi zajc imel hrvaško državljanstvo bi postal državni prvak, saj je prvi pretekel 100 km v času pod 9 :clap: Poleg 12h teka, 6h teka, teka na 100km so bile še štafete na 6h in 12h.
Možnosti in variant veliko. :D
Mogoče pa kdaj nastane tudi kakšna štafeta s strani TF in pokažemo na tej prireditvi kako se laufa :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 zajc
zajc napisal/-a:Najraje bi si odrezal noge, ker me tako booooooolijo. Tolažim se s tem, da bo čez nekaj ur minilo samo od sebe :roll:

Kot sem povedal. Po 9. urah spanja sem kot nov in že razmišljam, da bi šel teči. Če bi imel čas, bi šel na en PST :lol: Malo heca mora biti :lol: No, kakšnih 10-20 km bo pa vseeno "padlo".

Ko sem brskal po spletu, sem po naključju naletel na razpis. Zato je odločitev za udeležbo padla takorekoč čez noč. "Idealna priložnost za daljši trening," sem si rekel. Manjka mi namreč 100+ tekov.

Odločil sem se, da bom po fiasku na Formaratonu, tekel kot včasih. Po občutku in z navadno prehrano (napolitanke PRESS), kokakolo pa bom začel piti šele v zadnji tretjini.

Začetek je bil zame zelo počasen. Držal sem se tempa 5 min/km kot pijanec plota. Ker je v eno smer pihal močan veter, sem izkoriščal zavetrje tekmovalcev pred sabo, ki so imeli podoben tempo. Da sem vodil od začetka sploh nisem vedel, ker se s tem nisem obremenjeval. Steza je bila odlična. Zame ena najboljših. Praktično ravnina, podobno kot na PST, če ne štejemo ~1600 stopnic. Vsak krog sem jedel in pil. Pojedel sem okoli 100 napolitank in spil več kot 10 litrov tekočine. Po 6h mi je tempo začel padati, vendar je zadoščal, da sem še kar prehiteval tekmece.

Zadnje ure so mi minevale počasneje, predvsem pa mi je padla motivacija, ker bi lahko nehal že po 10. urah teka, pa bi še vedno bil prvi. Ampak sem si rekel, da priložnost zamujena ne vrne se nobena in nadaljeval ravno toliko, da sem pustil "vtis". Zadnji krog bi lahko hodil, pa sem po parih metrih hoje ugotovil, da mi je lažje teči :shock:

ROSI64 je opravil odlično delo :clap: Vsak krog me je bodril, pripravljal pijačo in jedačo in bil tam 12 ur :shock: Verjamem, da se je tudi njemu vleklo. Še sreča, da je imel internetno povezavo, da se je kratkočasil. Če bi šel sam, ne verjamem, da bi bil jaz sposoben peljati nazaj.

Skratka, ker se počutim v redu, grem zdaj teči :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA