Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Lep pozdrav
Kratko poročilo z dogajanja na 6 dnevnem teku.Za začetek takoj težave ob prihodu,nihče ne ve kje je carting proga,noč spanje v avtu,nakar naslednji dan končno dobim kontakt,prizorišče teka je več kot 80 km stran v mestu La Luc. Po prihodu se ulije,nevihta traja tri ure in šotori namenjeni tekmovalcem neuporabni,blato.Še ena noč v avtu,kot takrat v mladih leti.Končno štart,vzel sem umirjen tempo,ki naj bi ugajal zdravstvenim razmeram,vnetje išjasa,ki me je matralo že dva meseca.Po dveh urah prvi šok noge nočejo nikamor,v glavi razsulo,ka si sploh šel zakaj,če si nepripravljen in bolan.Po psiho vojni mi je spet steklo,požiral sem bolečino v stegnu in kar šel,po 11urah spat in ob 7 nadaljevanje,prvi žulji,čiščenje in 1 ura kinkanja dopoldne.1 dan 137 km,odlično,vendar le kratko zadovoljstvo.Ponovno žulji in trda stegna,predvsem pa boleča,ne gre naprej.Servis,pri zdravniku in fizotarepevtu mi je vzel 2 uri,vendar telo ne more naprej,hodil sem hitro in nekajkrat poskusil teč vendar ni šlo,grem spat.Zjutraj grem na progo,bolečine od žuljev me pripeljejo do boleče odločitve,nehal bom,ne bom se uničil,ne gre preveč boli.Pokliče me Pehnec in me vzpodbuja da imam za 168 km kar je dobro,poskusil bom par krogov,če ne bo šlo neham.Vglavi odklopim bolečine v stegnu poln podplat vode iz žuljev in grem,brez pomisleka o odstopu vstrajam cel dan in šele ob 22 obiščem zdravnika.BravoToni,ti si nor,poln podplat žuljev,ti pa kar tečeš.Po servisu sem naredil še nekaj krogov in šel spat.V nadaljevanju sem 3 do 4 krat bil na servisu žuljev saj sem bil že navajen.Zaključujem 5 tekmovalni dan in tokrat vlevem podplatu začutim,da je precej pol in v levem stegnu dve boleče otrdline,550km,jaz pa spet avt.Grem na servisni pult in čakam zdravnika,potem pa še fizioterapevta.Ko me končno poštimajo,grm naprej,tempo lep in v mislih je bilo 650,zastonj noge so po 25 km ponovno nehale ubogat glavo,ne morem teč ne hodit,veter,mrzlo,spanec.Grem spat in upam da bom lahko naredil vsaj 25 km,da bo cilj izpolnjen.Pohodim,rahlo potečem in poskušam dobiti riterm.Pogledam na semafor 17 m,veliko sem izgubil,vendar možnost,da pridem višje obstaja,če ne bo težav.Krenem samozavestno,pogumno in iz ure v uro požiram tekmovalce pred sabo.1 uro pred koncem sem 11 in ne nameravam izpustit te uvrstitve.Zadnje tri kroge sem ponosno,tudi s solzami v očeh in slo :Fslo dobesedno letel ob navdušenju obiskovalcev in ljudi ki so 6 dni spremljali tekmovanje. Še o pogojih,izredno teška proga,gor dol,Tivoli je luksos,nenehno pihanje vetra v prsa ob žganju sonca v glavo.Noči mrzle 12 do 14,vsake toliko malo dežja,vendar premalo da bi me odvrnilo pri doseganju cilja.Na koncu zadovoljen,kljub bolečinam,žuljom rezultat dobr. Hvala vsem,ki ste me spodbujali preko sporočil in mi vlivali upanje.ČVRST BODI NEISPROSEN MOŽ JEKLEN.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA