Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Loni
Poročila bodo sicer pisali drugi, lepim pa link do fotk:
https://plus.google.com/photos/10292915 ... erid=gplp0

In Lipanov ričet je bil res dober, mušnica je samo omenila, da je šefe rekel, da.... Sploh ni bilo treba končat stavka. Skomin je bilo milijon, ampak še vseeno boljše tako kot čisto nič.

Zmaga pa mucov komentar, češ da dol gre pa skor na glavo :wink: .
TONEK napisal/-a:To je bilo pa ekspresno, Loni. Že novi fotič?
Tudi meni je dobro legla dvojna porcija...

Bo treba kaki dobri vili prišepnit, sem pa ugotovila, da ima še kako drugo funkcijo, ki jo človek lahko uporablja, čeprav npr. Milk ni tekel ponoči, je bila pa tam res ta prava senca.
Ma, sam poslušte zdej vsi, kolk sem jast dobra, v top formi,… Me je Aličev prehitel šele, kaj jast vem, po enih dveh kilometrih, ko smo bili že dosti naprej od Leskovice.
Ja, razlog seveda ni v temu, da se mu je npr, en mal noga zvila,al , da bi mi dal zarad lepšega prednost, al kaj podobnega, ampak je razlog v tem, da sem sama štartala 15 minut, preden je pištola počila.
No, bejžmo lepo vse od začetka. Sem že na Vabilih napisala, da bom, če bom imela veliko srečo, morda prišla letos na tako lepo tekmo, kot je KBK. In je res ratalo. Ma, ker mene še zmerom tetiva poboleva in pole še moja ritna mišica ali strokovno Piriformis sindrom, sem si rekla, da grem samo tako, pohodniško, malo prej , da bom lahko navijala in kričala, da se slučajno kje kakšen medo ne pojavi in ga raje jast njega prestrašim szi mojim močnim glaskom.
No,zato, ker sem se bala, da mi bojo moje nepridiprave poškodbe sploh preprečile, da pridem do vrha…, sem si rekla, kaj se čim prijavljat, brez veze. In se nisem.
V Kopačnici smo bili že dovolj zgodaj, da sem se lahko z vsemi normalno pozdravila, si postregla kavico in en ( 2,3,4,) košček peciva, vrgla palice v kombi in šibaj Julka. 15minut do devetih sem jo lepo mahnila proti gor..
En , dva tri sem bila v vasi in že malo naprej, ko mimo tako, na lagano , pride Simon. Seveda lepo navijam zanj, a hkrati ne morem mimo misli, in vprašanj, le kako , pr strejli, lahko tako hitro laufaš ??? Kakšne sorte motor imaš, pa da bi jast kupila, ko bi bila kaka akcija, enga tazga…
Ah, nič mati, boš morala kar na svoj špeh računat in it, kolikor ti pač pusti. Ja, ja, ni druge.
No, do kombija, kjer so čakale palice za naprej, sem se še toliko ustavljala, da sem kaj poškljocala, pole pa, ko sem si vzela palice, vsega pač nisem upala. Ja, da bi kričala, pa gledala nazaj, pa slikala, pa se s palicami ukvarjala…. No possible. Zato sem mobi lepo pospravila in s palicami zagrizla v blatno koreninski hrib. Seveda sem vsak korak pazila,da si slučajno ne poblatim mojih covat.
In je šlo ko šus… do vrha se nisem utrudila, ma nič, vejca nič. Vmes sem še kričala in pojala Kekčevo pesem namesto ZdravkotaC, ker njega ni bilo in tudi za zavriskat mi je šlo super. Juhuhu, kot na ohceti.
Na vrh sem prišla točno v eni uri in pol. Seveda mi je takoj na pamet prišlo, da sem pa na prvem KBK-ju rabla do vrha 1h22min. Oštja, kako sem v formi, pri vseh opravkih, ki sem jih danes imela, le 8 min slabše. Super. Top forma.
Ola, ma na vrhu je mraz prav pokazal svoje zobke… brrrr, je zazeblo, ma sem si rekla, več kot do koče že ne bo tako. In res se je tista ledena megla kar kmalu razkadila, da sem vsaj pot videla. In šibam jast lepo lagano v dolinco. Sam res lagano, kot bi šla po jajcih. Mimo mene je vse brzelo, kot da jim bo kaj zmanjkalo, jast sem pa lepo držala svoj tempo. Super. In ker mi je šlo tolk fejst, sem v Leskovici, ko je ravno odbila 11 ura, začela razmišljat, če pa bi slučajno meni vseeno ratalo, če bi mi vpisali rezultat, če se naknadno vpišem in plačam štartnino. Glih, k mi je ratalo szi vsemi temi mojimi poškodbami. Saj lahko mi dodajo kolkor hočejo minut, da bom zadnja, ma, sam , da bo. Mimo cilja sem prišprintala, kot uni Bolt, ob 11.13. Torej 2.28 vse skupi. Na izi. Po moje. Ma, super . Magari, Aličev bi prišel glih dva bota okoli in še stuširal bi se lahko szi Palmolive šamponom, če ne še tudi zmasiral. K je tolk dober in ker ima boljši motorinčk. Ma, sem tudi jast. Se ne dam. Se ne pustim.
Več kot kontenta sem šla ponižno prosit Jezerška za uslugo in sevede, kej jo ne bo naredil, taki babnci…, nje? Sej jo mora, tudi če noče….
Ma, saj vem, da ni prav, ma vam obljubim, da ne bom več tako. Ma, po drugi strani pa, za koga bi jast navijala, če bi štartala skupej z vami in bi bla zadnja, sama, samcata že od vsega začetka. Meni je blo prav fejst vas srečat, kako šibaste mimo mene in se še mal pohecat z vami. Kej njede tudi vam?
No, pole, ko se malo uštimaš, se seveda začne veselo rajanje, vege mineštrca, pa pivo na pivo, še malo smeha in čikulanja v dobri družbi in že je bilo na vrsti žrebanje nagrad in podelitev.
Vsi ta nartabeltahitri so morali na stopničke po njami pečene dobrote. A domov smo lahko s ponosom odšli tudi mi vsi ostali, kajti premagali smo skoraj 14 ne prav lahkih kilometrov , z dobrim tisočakom( oz. dvema) višincev.
In prav vsak od nas, zares vsak, si lahko zvečer, ko bo legel v posteljo in se zazibal v sen, reče: KAKO LEPO JE BILO DANES ZMAGATI NA TEJ TEKMI!
In primat zmagovalca KBK-ja lahko potrdimo v naslednjem letu, ko se vrnemo v Kopačnico na 5. KBK.
Nazadnje spremenil zz topka, dne 18 Maj 2013, 21:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Vejš kej, Loni.... po fotki sodeč, sem si prej mislila, da sem šlang....sploh v primerjavi szi fotko za mano, kamor je Macica, ma, ni kaj, se bo treba mal nazaj pr vsej papi in bumi držat. Ma, če je pa vse tolk fino,Slika ne vem, ... bi blo boljše, če me noben več ne slika... hehhe
Sploh pa. to je vse moj ZZ kriv, ker mi tako fino kuha.Slika
Čestitke vsem po vrsti :clap: sem kar nekaj znanih fac videl na fotkah :D Simon je itak klasa zase, Muc tud kr dobr hribe laufa zadnje čase :D Helena komaj en teden po rekordnem Primožu, Maca najbrž spet kaj tudi v bosem stanju, Peter legendarno standarden, Sukar leti, leti...Loni in zz - topka hvala za fotke in poročilo :arrow: ostalim pa lep pozdrav in se mogoče drugo leto vidimo

Andrej
Na tem teku sem bila prvič in sigurno ne zadnjič, organizacija super, gostitelji izredno prijazni, nasploh veselo, postojanke na progi super, všeč mi je bilo, da so bili mali kozarčki.
Ni kaj drugo leto spet :D .

:wink:
Poročilo o včerajšnjem KBK-ju, povzeto iz http://www.sdmh.si!

V organizaciji Športnega društva Marmor Hotavlje je bil v soboto 18.5.2013 izveden 4. KBK, gorski tek oz. hoja na Blegoš in nazaj.

Po prvih vtisih 149-ih sodelujočih je bil letošnji Blegoš v znamenju res težkih pogojev. Resda optimalne temperature, vendar pa po nekajdnevnem dežju mokra podlaga ter tudi megla in mraz na samem Blegošu. Sonce smo tokrat kar pogrešali, čeprav je na samem zaključku poskrbelo, da smo tudi iz doline, iz Kopačnice, videli vrh že bogato zelenega Blegoša.

Že število spletnih predprijav je nakazovalo, da bo letošnja udeležba močno presegla prve tri izvedbe KBK-ja. Očitno so bili temelji pravi, rezultati, vsaj z organizacijskega vidika, pa potem praviloma privedejo do nasmeška na obrazih organizatorja.

Letošnja rekordna udeležba je gotovo tudi posledica odločitve, da se KBK pridruži Pokalu primorskih gorskih tekov in pa dogovora organizatorjev poljanske in selške doline ter baške grape, da se gorski teki KBK, Ratitovec, GM40 in Črna prst v znamenju sodelovanja povežejo v t.i. Pušeljc gorskih tekov.

Brez Simona Aliča (ŠD Nanos) tudi tokratno poročilo pač ne bo šlo. Simon, praktično domačin, je zaenkrat, potrjeno, ostal serijski zmagovalec Blegoša, le da letos zaradi omenjenih težkih pogojev ni uspel popraviti sicer svojega najboljšega časa. Tokrat so se ure ustavile pri 1:09:40, kar pa je še vedno izjemen čas. Kot je dejal, je bil z mislimi tudi že pri tekmi na Osolnik naslednji dan. Kot zanimivost, sam vzpon do vrha Blegoša (cca 1.000m višje) je opravil v 45:08min.

Med dekleti je lansko zmago ponovila Špela Zupan (KGT Papež), je pa bila s časom 1:29:25 kar blizu svojim zasledovalkam, močna konkurenca torej.

Pa ni bila rekordna samo udeležba, pomenljiv je tudi podatek, do so vsi tekmovalci oz. tekmovalke prišli v cilj prej kot v treh urah. Za premaganih cca 14 km ter 1.000m vzpona in prav toliko spusta, v takem času, bi lahko rekli, da je KBK postal cilj, za katerega se ne odloči ravno zadnji dan, čeprav...

Poljanska dolina, tam se je KBK tudi dogajal, pa ni znana samo po izjemni naravi, po razgibanih terenih za rekreacijo in oddih, pač pa tudi po domačih kulinaričnih dobrotah. Le-te, če seveda ni šlo po drugačni poti, so najboljši dobili v "trajno" (najbrž z zelo kratkim rokom trajanja) last. Kot medalje so namreč najboljši izbirali med kruhom, ocvirkovco in potico. Prav zanimivo je bilo videti, kaj posamezen izdelek iz krušne peči pomeni določenemu človeku. Nekaterim višek domačnosti pomeni hlebec mehkega domačega kruha, drugim največ sladek okus orehove potice ali energije polna ocvirkovca.

Naslednje leto morda dodamo še kakšne drugačne medalje, take, ki "pašejo" h kruhu.

Ne boste vedeli, če si naslednje leto za sredino maja ne izberete KBK-ja za svoj športno-rekreativni cilj.

Še enkrat hvala vsem sodelujočim, ki ste nam pomagali soustvariti tekaški praznik pod Blegošem!
 kbk
tako, pa je za nami... 4. KBK
trudili smo se in mislim, da nam je v veliki meri uspelo...
sam sem več kot zadovoljen, prav tako pa sem prepričan, da je večina tekačev doživela lep dan...
Zahvala še enkrat pa velja ekipi športnega drštva Marmor Hotavlje in vaščanom Kopačnice... :clap: :clap: :clap:

SE VIDIMO NA 5. KBK-ju :laola
Loni napisal/-a:Poročila bodo sicer pisali drugi, lepim pa link do fotk:
https://plus.google.com/photos/10292915 ... erid=gplp0

In Lipanov ričet je bil res dober, mušnica je samo omenila, da je šefe rekel, da.... Sploh ni bilo treba končat stavka. Skomin je bilo milijon, ampak še vseeno boljše tako kot čisto nič.

Zmaga pa mucov komentar, češ da dol gre pa skor na glavo :wink: .

Loni, hvala za fotke. :D
Super si ujela utrip dirke, ki je šla gor na škrge, dol na glavo. :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA