prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 vlade
Ali so "oblački" novih modelov kaj bolj kvalitetne od začetnih?
Tudi mene zanima, ker kolebam med NB 890v3 in ON cloudsurfer. Na forumu sem naštel tri uporabnike z uničenim oblačkom, kar pomeni, da je copat neuporaben.
Drugače je pohvalno, da proizvajalci copat začenjajo dojemati biomehaniko teka. 12 mm razlike (prsti-peta) je zločin za vezi in sklepe od križa navzdol.

LP
Uporabniški avatar
 GTA
Oblački na novih Cloudrunnerjih so postavljeni drugače, močnejši so in pri mojih 2 parih, ki ju trenutno uporabljam (900km, 500km), razen normalne obrabljenosti, ni nikakršne sledi o tem, da bi imeli namero "počiti". Cloudsurfer pa ima vse enako kot lanski model, le kvaliteta oblačkov je zgleda boljša, saj se tudi "posedejo" več ne, kot pri starem modelu. Očitno se Švicarji trudijo :D
Uporabniški avatar
 StaraKost
Moj svak, ki teče 21K okoli 1:25 je naredil s cloudsurfer okoli 1200 km brez težav, komaj takrat so začele počasi popuščat, na 1400 km mu je počil en oblaček.
Jaz sem s starimi runnerkami naredil okoli 1300 km, še noben oblak ni počil, čuti pa se, da so zgubile pravo amortizacijo. To leto tečem s novimi, občutek je dosti boljši kot pri prejšnjem modelu.
Koliko trajajo oblački je odvisno tudi od načina teka. Tisti, ki ne pristaja na več oblačkov hkrati in pristaja vedno samo na oblaček-dva, jih sigurno prej uniči.
Uporabniški avatar
 teoo
Kateri model bi bil zame, če imam okrog 90kg, tekmovalni tempo pa nekje okrog 4:00min/km, torej normalno okrog 4:30?

a je velika razlika med cloudrunner in cloudsurfer?
Kako je s širino podplata?

tnx, m
Nazadnje spremenil teoo, dne 20 Maj 2013, 15:21, skupaj popravljeno 1 krat.
 stari bor
Po nekaj tekih z on-kami sem šel teč s starimi kayano 18 in pošteno občutil prednosti on-k.Edino kar me še moti,je nekakšna bolečina v srednjem sprednjem delu stopala.Najprej sem mislil,da je zašel kakšen tujek v oblaček,pa ni bilo nič.No,potem sem pa ugotovil,da ima vložek rahlo izboklino v sredini sprednjega dela.Ker pa me začne boleti le na levi nogi in to predvsem na daljših spustih ,si mislim,da je to zato,ker imam na levi nogi zelo bolečo peto in očitno zelo izrazito postavljam levo nogo na prste.S copatom torej ni nič narobe-ravno obratno:super so!
Uporabniški avatar
 StaraKost
teoo napisal/-a:Kateri model bi bil zame, če imam okrog 90kg, tekmovalni tempo pa nekje okrog 4:00min/km, torej normalno okrog 4:30?

a je velika razlika med cloudrunner in cloudsurfer?
Kako je z širino podplata?

tnx, m

V tvojem primeru bi se jaz v vsakem primeru zaradi tvoje teže, odločil za cloudrunner. Hitrost copata je vprašljiva stvar. Če ti lažji copat bolj utruja nogo, je vprašanje, če je na daljši progi hitrejši od malo težjega, ki ti manj utruja noge.
Pri tvoji teži nimaš kaj za razmišljat. Bolj blažen copat, je za tebe najbolj "zdrav", torej najhitrejši.
Podplat je normalno širok. Edino pri velikosti sem jaz vzel za pol števike večje.
Uporabniški avatar
 paulo
Tudi jaz si bom sedaj ko so v akciji nabavil on-ke.
Kako je z nabavo pri g. Jauko. Mogoče še pri njem dobim boljšo ceno?
Vendar ne vem če dobiš pri njem copate z računom ,da ne bi bilo z copati nato kaj narobe?
Uporabniški avatar
 ris9
Tudi jaz se priporočam za kakšno ugodnejšo nabavo ONk :wink: :wink: Cloudracerke bi :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 StaraKost
Cloudracerke so samo za tekme, ne za nabiranje kilometrov. So zelo lahke in za moje pojme minimalno blažene. Ker jih ima moj sin, sem jih lahko preizkusil. Meni se zdelo, da spadajo bolj v "bosonogi tek" :D .
Uporabniški avatar
 ris9
Jah do sedaj sem imel za dirke Mizuno Wave Ronin k so tud zlo blizu minimuma... V bistvu nadomeščam svoj "asortima" tekaških copat Mizuno. Rider (Enigma) - počasni teki, Precision - srednjehitri teki , Ronin intervali - dirke ... Sedaj bom imel Surferke za počasne in srednjehitre teke , racerke pa za dirke (je treba še sprobat če bodo primerne zame - surferke mi ugajajo).
 kakaroth
živijo
ja, jst bi tudi cloudsurfer uzel, se lahko pridružim?
samo nisem čisto prepričan; a velja ta 2+1 za vse ali samo za določene velikosti in barve, ker ravno gledam na njihovi strani, pa mi je mal nejasno... :D

lp, m
 bizzy
Hmm..šele zdaj sem ugotovil, ko si vprašal na katere modele velja akcija 2+1, da je to na starejše modele cloudsurfer 2011.

Redna cena je 160evrov = na akcijo je polna cena...
Se pravi 160 x 2 = 320 / 3 = 106 evrov na osebo za model 2011

Vidim da se ne splača ta akcija (mogoče sm narobe izračunal), torej raje kupim novi model cloudsurfer ki stanejo 104 evre.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 27

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA