prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Vancica
Zanima me, če ima kdo izkušnje z uro Garmin Forerunner 110 hr. Sem rekreativni tekač, pa me zanima če se jo splača kupit. Ali pa če mi predlagate kakšno drugo v istem cenovnem razredu (do 200 eur).

lp
 wind
Ja, dobra urca. Sicer osnoven model, ampak razdaljo, čas in hitrost/tempo kaže v redu. Za 150€ ne dobiš boljše.

Okrog 200€ pa je Forerunner 210, ki ima še možnost nastavljanja intervalnega treninga in možnost uporabe footpoda. Če tega ne potrebuješ, bo 110 dovolj dobra.
 fat_boy
Opozoril bi te vsaj na forerunner 10, ki je vstopni GPS model, cenejši z manj funkcijami kot 110. In potem lahko vzameš v obzir varianto brez GPS (s footpodom), npr. forerunner 60 ali 70. Sam imam 60, z njimi izvajam intervalne in tempo treninge in sem kar zadovoljen. Po treningu ali tekmovanju sicer nimaš GPS sledi, na nogi imaš še footpod, je pa zato manj polnjenja baterij in prikaz trenutnega tempa (hitrosti teka) je s footpodom bolj natančen kot pri GPS urah.
 dem
Koliko spomina pa ima ta ura (na koliko časa je treba priklapljati na računalnik)? Je ura primerna za vsakdanje nošenje (vodotesnost?)

lp
 saramago
Jaz imam Garmin 110 približno pol leta, od začetka sem bil zelo zadovoljen z njim, sedaj pa imam težave z polnjenjem. Ko ga hočem polniti mi zmrzne za par dni, vmes ga vsak dan polnim vendar z malo uspeha, po treh, štirih dnevih ponovno oživi. Sedaj pa se pojavlja še en problem, ko ima ura svoj dan nedelovanja, ura namreč išče satelite 20 minut ali več, včasih pa tudi ves trening. Ne vem kaj je narobe.
 billabong
Saramago; isto se dogaja meni. Jutri jo nesem na servis,... Sporočim, ko bo kaj novega,...

Lp
 Skokicaa
Jaz imam pa problem pri zaznavanju ko jo priklopim na računalnik..moram večkrat priklopiti da zazna...še kdo tak problem ? mogoče je tista ščipalka zanič?
 bobsaap
Meni se pri 110ki kar pogosto zgodi, ko jo priklopim na polnilec (na tisto sponko), da ura "zmrzne" in se nato resetira. Potem je sicer z njo vse OK, ampak menim, da tole resetiranje ni ravno najbolj primerno ... :)
 wind
dem napisal/-a:Koliko spomina pa ima ta ura (na koliko časa je treba priklapljati na računalnik)? Je ura primerna za vsakdanje nošenje (vodotesnost?)

Prostega pomnilnika je malo čez 5 MB, enourni tek zasede komaj 24 KB, torej je prostora za dobrih 200 ur aktivnosti.

Vodotesnost je IPX7, za tek v dežju ali sneženju v redu. Jaz jo včasih nosim kot običajno uro...
 ninko
zdravo,

tudi jaz imam tole uro, prejela sem jo 4 mesece nazaj, uporabljam jo zmerno.
prejle sem prišla s teka, jo priklopila na računalnik in ekran je enostavno ugasnil. ne prižge se več.
kot vidim se to dogaja tudi drugim. ste jo nesli na servis? kje sploh je servis? v eni temi sem zasledila, da v šenčurju ampak to mi je ta moment kar daleč.
imate kakšen predlog?
rada bi imela delujočo uro; to da je tako nepredvidljiva glede delovanja mi ni všeč, ne sprejmem tega :)
 ninko
Hvala Loni.
Sem pa dobila ta čas še en namig, kako jo resertirati in mi je uspelo.
Držala sem tipko "Light" in se je ponovno zagnala. Za v bodoče upam da se ne ponovi sicer je pa res, da sem uro samo snela dol iz USB, nisem prej nič klikala in sporočala, da nameravam to narediti. Sem presenetila uro in računalnik :)
Upam da je bilo samo to.

Za servis pa tudi fino, da vem, kje je...
LP
Nina

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA