Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

spela*
Pa smo jo! :D

Če bi mi kdo pred enim letom rekel, da bom šla na Franjo, bi si mislila, da je nor. Še posebej, da bom šla s cestnim kolesom (ki sem ga takrat šele kupila). Ajde, z gorcem še - udoben sedež, udobna drža, disk zavore, amortizacija ... Na cestnem me je že po nekaj km vse bolelo, sploh ker sem bila čisto nesproščena. Ampak zdaj sem se ga vendarle navadila in mi je super. :D Vseeno pa na Franjo ne bi šla, če ne bi sodelavec zbiral kolesarske ekipe za skupne treninge za Franjo. Skupnih treningov potem sicer ni bilo (zaradi vremena in ker se nismo mogli časovno uskladiti), na Franjo nas je pa vseeno prijavil. :shock: Kairosa tudi. :D

Malo me je bilo strah, ne toliko zaradi pomanjkanja treningov (kjer sem se tolažila, da sem to zagotovo v veliki meri skompenzirala s treningi teka), pač pa zaradi gneče, pa klancev (ne tistih gor, pač pa tistih dol!), pa vremena, kaj, če bo dež, če bodo mokre ceste ... No, zmenili smo se, da bomo vozili skupaj (razen Kairosa, ki je šel kar na veliko Franjo :clap: ). Pa potem ... niti ni šlo. Kmalu sem ugotovila, da je ta tempo zame prepočasen, tako da sva šla s sodelavcem naprej in sva do prve okrepčevalnice vozila skupaj.

Prva okrepčevalnica je bila že po cca 30 km, a tudi če bi hotel iti mimo, nisi mogel, ker je bila taka gneča, da si se moral ustaviti. Založena je bila odlično, juha, napitki, piškoti, neke sadne rezine ... Ni, da ni. :clap: Ker je tej okrepčevalnici sledil spust, sem svojemu sokolesarju rekla, da nima smisla, da me čaka, ampak naj gre lepo naprej. Tako sem ostala sama, a sem po spustu kar kmalu ujela eno primerno skupino - in do Škofje Loke je šlo odlično, hitro, in prav uživala sem. Sledila je okrepčevalnica, kjer spet srečam tega svojega sodelavca. Dalje greva spet skupaj, a skupine, v kateri sem prej vozila, ni več. Tako da sva vozila sama. Jaz spredaj, on za mano, s ciljem, da ujameva skupino. A namesto da bi ujela skupino, skupina nastane za nama. Ker naenkrat ugotovim, da "vlečem" celo skupino, samih fantov. :shock: :) Ki so se kar lepo držali zadaj. Še ena gledalka ob progi je komentirala: "Punca prva!" :D Potem pravzaprav ne vem, kaj se je zgodilo, da sem spet izgubila svojega sokolesarja. Vem, da sva ujela več manjših skupin, a šla mimo, ker so se nama zdele prepočasne - no, ena od njih pa je bila njemu očitno dovolj všeč, da se ji je odločil priključiti. Jaz pa sem pravzaprav ves čas od Škofje Loke dalje vozila brez zavetrja. Nekje pri Tacnu me je že vse bolelo, sploh roke (zapestja - z desnim imam očitno že tako neke težave) in rit. In ravno ko sem preživljala tole manjšo krizo, je mimo prišibala skupina kolesarjev. Spet sem začela potiskati pedala in se jim pridružila, a ne za dolgo. Bila sem namreč na koncu skupine, tisti pred mano pa se je niso mogli več držati. In sem bila spet sama. A vsaj pot ni bila več dolga.

No, in potem cilj. :)
Sodelavci, s katerimi naj bi vozili skupaj, so prišli več kot uro za mano. Tačas sem že zdavnaj pojedla sladoled. :D Nazadnje pa je po dolgi Franji prišel v cilj tudi Kairos, sicer utrujen, a uspelo mu je! :heart :clap:

Čestitke tudi raziskovalcu, ki je prav tako premagal dolgo Franjo! :clap:

In čestitke vsem navijačem ob progi! Nisem pričakovala, da bo toliko ljudi! :laola
Nazadnje spremenil spela*, dne 10 Jun 2013, 17:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Wega
:clap:
Vsak dan
v vsem
vse bolj napredujem

ali kako že gre tisto... ;)
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Letos sem na Franji zaradi objektivnih (vreme9 in subjektivnih (saj tečem in plavam) razlogov več kot podvojil letošnjo kilometrino. Ob tem sem se še podcenil in štartal preveč zadaj, tako, da je bil rezultat za pol ure slabši kot lani , a sem bil zadovoljen saj je bilo veliko manj stresno (lani je pokalo že na vožnji do štarta :shock: :evil: :hello: ). Vreme je bilo idealno :juhuhu: , Kladje so vsako leto manj strme , župa na vrhu pa legendarna. Dvakrat sem vlekel po 10 minut. Vozil sem se deloma tudi sam, a nisem pretiraval s tem. Ostalim okrepčevalnicam sem se uspel izogniti, poraba je bila 1 l izotoničnega napitka na uro :beer: + pločice (na začetku) in geli (potem) .
Po dolgem času sem eno uro po prihodu v cilj začutil kaj je krč v stegenski mišici, drugače pa vse ok.
Organizacija te prireditve pa je vrhunska, od okrepčevalnic (no menda so bile tudi druge založene), redarjev, lepote dirke po zaprti progi (gladkem asfaltu). Še kakšno smo rekli na progi,
ta prijazno mislim, da ne bo pomote. Sploh je tu, malo bolj zadaj boljše vzdušje. Tam spredaj vsi hitijo :lol:
Uporabniški avatar
 maca
Wega napisal/-a::clap:
Vsak dan
v vsem
vse bolj napredujem

ali kako že gre tisto... ;)

Čestitke vsem, super ste, špela*, Kairos, razsikovalec, Tomaž77, pa še kdo, da ne bo krivice
Uporabniški avatar
 spitzpark
Lani se mi je na mali franji vse poklopilo: po trojkah sem bil skoraj vsak dan na kolesu, v Gorenji vasi našel veliko skupino stotih kolesarjev, se šlepal do Tacna...in naredil dober rezultat.
Letos se pa bil v glavnem na teku, tudi še po 42ki v Radencih, na kolesu sem naredil vsega skupaj 150 km. Tako, da je padla odločitev, da grem na veliko Franjo, pa lepo počasi, saj kondicije od teka je še kar nekaj ostalo.
Pa sva s kolegov lepo uživala, počasi, se ustavljala na vseh postajah, jedla piškote, ploščice, polnila bidone, vmes pa mahala čudovitim navijačem.
Po Škofji Loki sem plačal davek nepripravljenosti, saj me je zadnja plat vedno bolj bolela, pa vratne, ramenske mišice...Pa še skupine so bile bolj kilave, da se ni dalo šlepat, tako da sva šla v glavnem sama. Na zadnjem zavoju proti cilju je nekaj počilo zadaj, tako da ciljnega šprinta ni bilo. Je počila špica, feltna se je zvila. Razklenil sem zavore, da sem se potem vsaj do doma lahko pripeljal...
Drugače pa super vzdušje, na progi in v cilju, rezultat (nekaj čez 5 ur ) je nepomemben, cilj je bil priti v cilj brez padca.
 spela*
Na forumu bicikel.com se razvnela burna debata o goljufanju zmagovalke male Franje, ki da naj bi jo v klanec potiskali. Da govorice niso čisto iz trte zvite, potrjuje opravičilo organizatorjev in KD Rog.
Opravičilo pa je žal napisano na način, ki ne predvideva nobenih sankcij. Prav nobenih. Tako da ... Škoda, da se na takšen način vzgaja mlade športnike. Ni vse v zmagi.
 007
Ja, tiste, ki so bili nad goljufanjem (goljufali naj bi tako mati kot hči) najbolj ogorčeni, so bili pa s strani lastnika Bicikel.com banani! Vzgojno, ni kaj!
Uporabniški avatar
 spitzpark
spela* napisal/-a:Na forumu bicikel.com se razvnela burna debata o goljufanju zmagovalke male Franje, ki da naj bi jo v klanec potiskali. Da govorice niso čisto iz trte zvite, potrjuje opravičilo organizatorjev in KD Rog.
Opravičilo pa je žal napisano na način, ki ne predvideva nobenih sankcij. Prav nobenih. Tako da ... Škoda, da se na takšen način vzgaja mlade športnike. Ni vse v zmagi.

Jabolko ne pade daleč od drevesa...mama tud ni mogla sama v klanec. Sicer pa to ni osamljen primer: celo pot po Poljanski dolini je pred mano eden svojega kolega "trepljal" po riti. Sem si mislil, a je to njegov šef al pa je narobe cepljen :D.
Torej, gre za kolesarsko prireditev, ki ima jasna pravila. TO NI TEK TROJK, DA SE RAZUMEMO.
 nana
spitzpark napisal/-a:
spela* napisal/-a:Na forumu bicikel.com se razvnela burna debata o goljufanju zmagovalke male Franje, ki da naj bi jo v klanec potiskali. Da govorice niso čisto iz trte zvite, potrjuje opravičilo organizatorjev in KD Rog.

Jabolko ne pade daleč od drevesa...mama tud ni mogla sama v klanec. Sicer pa to ni osamljen primer: celo pot po Poljanski dolini je pred mano eden svojega kolega "trepljal" po riti. Sem si mislil, a je to njegov šef al pa je narobe cepljen :D.
Torej, gre za kolesarsko prireditev, ki ima jasna pravila. TO NI TEK TROJK, DA SE RAZUMEMO.

Saj to vidimo tudi na tekih... pa ne mislim teka trojk :D Samo ne pade toliko v oči, ker ne rinejo ravno prvih. Sem to videla npr. na Nočni 10ki ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA