Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

T4M
pajo napisal/-a:Lani je bilo v redu. Letos še bolje. (dodatna vodna postaja) Gužva še kar znosna samo mislim, da bo moral biti neki limit koliko tekačev spustiti po tej progi. Obstojajo deli proge kjer se bodo slej ko prej pojavili padci tekačev. Je enostavno preveč knap vse skupaj. Se pa organizatorji trudijo . :laola
Bil pa je na žalost primer tekača, ki sem ga videl ležati v Groharjevem naselju poleg gasilnega doma. Kolikor sem imel priliko videti je bil revež zavit v nekaj belega pa zraven kar nekaj ljudi, ki so mu pomagali.Toplo upam dragi tekač, da si v redu danes. Bilo je kar nekaj tekačev, ki bi se mogli zamisliti ali so že dovolj pripravljeni za take teke. Naj pazijo nase in svoje zdravje.

Živjo,
Pajo, katera so kritična mesta na progi? Bomo premislili, kako jih urediti.
Udeleženci so imeli zaradi izjemne vročine kar nekaj zdravstvenih težav. Za vse smo poskrbeli v najkrajšem času. Na cilju so bili v pomoč tudi zdravniki - prihodnje leto bomo poskrbeli za še več prve pomoči v cilju.
 T4M
Misho76 napisal/-a:Jp, pa smo jo oddelali. Po mojem mnenju kar zafrknjena proga, ker je imela kar nekaj klancev in meni tako neljuba dva kroga. Na dolocenih delih, sploh na ovinkih preozka steza in nikakor se nisem mogel spraviti mimo nekateri tekacev. Vendar vzdusje, navijanje in after vse te malenkosti vsekakor odtehtajo. S tekom sem zadovoljen, glede na to, da sem tekel se vedno poskodovan. Garmin nameril malo manj kot 10 km in skoraj 2 min boljsi cas, kot uradni rezultat !? Ampak ok, sam, da nista 2 cm :lol: Najbolj me je zaskrbelo za enega starejsega obcana, ki je se kar tekel, kljub temu, da mu je leva roka odpovedala in je res slabo zgledal. Kazal je znake rahle srcne kapi, pa je se kar tekel. Mojo pomoc na progi je vztrajno zavracal. Res nespametno, vec skode kot koristi. Gorenjska trma ali norost ?! Sem pa ravno tekel mimo Gasilskega doma na Groharci, ko je v drugih postih omenjeni pokriti mladenic razgrajal in po mojem, je bil kar fest nacejen. Upam, da ni tak tekel, se pa ne bi cudil. Pa se nekaj me mori v zvezi z Heleno Zigon. Prehitel sem jo na Suhi, ne vem tocno ker km, tempo sem imel 4.30, tsp. nisem bil ravno pocasen. Nemogoce, da ga je ona do Suhe zgala s takim tempom, ker vem, da tece svojim letom primerno oz. pocasi ?! Kuhna ? No, sj ne bi blo prvic, ni pa sportno in je zlagano. Ce se pa motim, pa svaka cast lj. Poldy, Radolca hvala za druzbo in drink na afterju, je blo sprosceno zajebantsko. Tko kt mora bit. Ajd pol

Mishi, živjo,
Starejši občan je tekel z izpahnjeno ramo in tudi na priporočila drugih ni hotel odnehati. Očitno je hotel priteči do konca. Ja, ko te ponesejo navijači :-)
Gospa Žigonova je pa zaradi poškodbe tekla samo drugi krog - tako smo se dogovorili že pred startom. Njuna spremljevalca sta sicer mislila, da bi odtekla samo prvi krog in potem odstopila, vendar sem predlagal, da odteče samo drugi krog, zato da pride v pravi, ne vmesni cilj. Dogovorjeni smo bili, da se priključi skupini Tečem z zdravniki, vendar je šla na progo malo prej - z eno od štafet.
Uporabniški avatar
 pajo
T4M napisal/-a:
pajo napisal/-a:Lani je bilo v redu. Letos še bolje. (dodatna vodna postaja) Gužva še kar znosna samo mislim, da bo moral biti neki limit koliko tekačev spustiti po tej progi. Obstojajo deli proge kjer se bodo slej ko prej pojavili padci tekačev. Je enostavno preveč knap vse skupaj. Se pa organizatorji trudijo . :laola
Bil pa je na žalost primer tekača, ki sem ga videl ležati v Groharjevem naselju poleg gasilnega doma. Kolikor sem imel priliko videti je bil revež zavit v nekaj belega pa zraven kar nekaj ljudi, ki so mu pomagali.Toplo upam dragi tekač, da si v redu danes. Bilo je kar nekaj tekačev, ki bi se mogli zamisliti ali so že dovolj pripravljeni za take teke. Naj pazijo nase in svoje zdravje.

Živjo,
Pajo, katera so kritična mesta na progi? Bomo premislili, kako jih urediti.
Udeleženci so imeli zaradi izjemne vročine kar nekaj zdravstvenih težav. Za vse smo poskrbeli v najkrajšem času. Na cilju so bili v pomoč tudi zdravniki - prihodnje leto bomo poskrbeli za še več prve pomoči v cilju.

Joj, da ne bo izpadlo, da samo jamram... Vse je bilo brez pardona. Kritično je na zadnjem mostičku pa potem vklanček. Ko se drage kolegice in prijateljice potegnejo v ravno po širini proge pa se sliki. Ne moreš mimo pa če si ne vem kaj. Probaš mimo pa se lahko hitro konča v ograji ali zidu. Pač ni nekega tekaškega bontona. Drugače če bomo živi in zdravi se vidimo l. 2014. Pa res naj ne bo preveč tekačev. 1000 za mene in to je to. Potem tek počasi ni več zanimiv.
lp
Uporabniški avatar
 pajo
Poldy76 napisal/-a:Pajo pr teb je problem k si z ženo teku... Drgač ti je blo čist luštn gledat tiste punce... :laola :lol:

Pomota :-- . Žena že lep čas več ne teče. Pa bi z veseljem.
 T4M
samostojni napisal/-a::laola :TF) :laola
Ponovno bil med navijači kot že lansko leto :laola :clap: :juhuhu: :laola
Vse lepo in fajno. :cast1: ..sam :hello: :nono: :hello: pogrešal :-(( :--( :-(( sem pa tiste ograje, ki so lani tako lepo odzvanjale :laola tam po mestnem jedru, da je bilo res peklensko :cast1: :juhuhu: :clap: vzdušje, takoj za štartno ciljno linijo kjer se je zožalo....prosim za naslednje leto :juhuhu: :hehe: :juhuhu: .vse drugo je bilo OK malce improvizacije med izpadom štroma... :clap: .
K ponavad k tečemo morš zmerej kej spodbujat navijače :argue: :clap: :juhuhu: :clap: da spodbujajo :laola nas tekače... :juhuhu: .

no tlele u Loki pa najbrž ni tko.... :hehe: :-- :hehe: .je boljš..

Mejte se

Samostojni, živjo,
Tiste table na ograjah smo lani "podedovali" od kolesarjev. Vse kaže, da jih bomo prihodnje leto tudi, saj bo cilj etape spet na dan T4M v Loki. Smo malce povprašali, koliko stanejo, pa smo takoj nehali razmišljati o njih. Čist preveč :-) Hvala za pohvale in dobre želje. Drugo leto gremo pa v nove zmage ... s štromom naprej :-)
lp, Igor
Občudovanja vredno je, kako se je Loka v dveh letih (pravzaprav že v enem) izstrelila med klasiko slovenskega teka. Nedvomno posledica profesionalnega pristopa na podlago idealnih 'naravnih danosti'. Za (širšega) lokalca pa je ob domači publiki zadeva tako ali tako primerljiva samo s kakšnim velemestnim tekom (izkušnje z Dunaja), kjer gledalci na celi trasi stojijo drug ob drugem.

P.S.: Radolca, Janez F., hvala za pomoč pri študiranju navodil. Imata vsak po pol minute popusta na naslednji tekmi Gorenjskega pokala. ;)
Jzt pa za drug let predlagam spremembo trase :arrow: iz Mestnega trga naj zavije desno v klanec na grad in od tam po cesti dol do Puštala, do sotočja Sor in lesenega mostu, od tam pa nazaj čez Puštal in Spodnji trg :mrgreen: Sam pol bo treba ime teka spremenit v Tek 5 mostov :lol: Hec, hec, idej pa ne zmanka :wink: Keep up the good work. Ajd pol
Misho, pol se bo udelezba namesto povecala, zmanjsala... Po mojem organizator zeli povecati udelezbo.... :-- :-- 8)

Pa se en predlog za organizatorja... Da naredite triperesno deteljico po sistemu "puseljc gorskih tekov". Tukaj notri date T4M, najnaj21 in Visoski tek. Teki ki so po mojem organizatorju dobro znani, vsi pa se odvijajo v Skofji Loki in njeni blizini.

Ampak glede predlogov omejitve tudi sam priporocam omejitev na 1000 tekmovalcev... Ali pa se res spremeni trasa... In se izogne ozkim grlom...
Misho76 napisal/-a:@Poldy, ne bo drzalo. Ga. Zigon ne leti kot sneta skira. Zakaj ni vmesnih casov, vem. Govorim o tem, da ce je tek, naj bo tek enak za vse. Starsi so me naucili, da sta cast in postenje najvecji vrednoti cloveka. In ce vidis, da ne gre vec, pac castno odstopi. Ni fer di vseh ostalih starejsih, ki so svoje delo veraj oddelali. Ce pa se gre samo za ikonizacijo teka skozi ti. legendo, pa to ni vec sport, ampak samo ena velika reklama prireditvi. Ce ne more vec toliko teci (kar je glede na njeno starost logicno in razumljivo), potem naj ohrani tisti nivo samospostovanja, casti in spostovanja do drugih ter sporta, in castno preneha. Vsaj jaz bom to bolj razumel, kot pa to glumo. Ni pa to prvic, nekateri so me na to ze opozorili iz drugih tekem, vceraj pa sem bil na to pozoren. Zal je v mojih oceh izgubila vso kredibilnost. Slovenija ima laznih idolov ze tako prevec. Pa bodi dosti, kljub temu je tema porocilo s tekme. Zal in vendar, sem tak clovek, da lazi in nepravice ne morem pozreti. Fer tek vsem in za vse. Aaajd

V mojih očeh pa izgubi kredibilnost tisti, ki natolcuje, potem pa, ko se izkaže, da se je zmotil, se niti opraviči ne.

T4M napisal/-a:Gospa Žigonova je pa zaradi poškodbe tekla samo drugi krog - tako smo se dogovorili že pred startom. Njuna spremljevalca sta sicer mislila, da bi odtekla samo prvi krog in potem odstopila, vendar sem predlagal, da odteče samo drugi krog, zato da pride v pravi, ne vmesni cilj. Dogovorjeni smo bili, da se priključi skupini Tečem z zdravniki, vendar je šla na progo malo prej - z eno od štafet.
spela* napisal/-a:V mojih očeh pa izgubi kredibilnost tisti, ki natolcuje, potem pa, ko se izkaže, da se je zmotil, se niti opraviči ne.

Spela*, to je moje mnenje in se ne mislim opravičevati. Ni pa zgolj golo natolcevanje :arrow: nisem se zmotil, saj ni pretekla celega kroga, kar so potrdili tudi organizatorji. Tsp. so bila moja opažanja pravilna. In sem na to podal tudi svoje mnenje, ki je, tako kot je. Lj, njej svaka čast, da pri teh letih še teče in miga, vendar ima vsaka medalja dve plati in ni vsaka zgodba tako idealna, kot se na prvi pogled zdi. Kar pa se tiče moje kredibilnosti :arrow: to mi je pomembno pri ljudeh, ki jih poznam in so mi blizu. In ti vedo, da sem. Tebe osebno ne poznam in po pravici, mi je vseeno, ali za tebe sem ali nisem kredibilen. To je pač tvoja odločitev, ki jo spoštujem. To je to in pika. Ne mislim več o tem sploh razpravljati, ker zadeva je za mene passe. Lepo se mej, M
Poldy76 napisal/-a:Pa se en predlog za organizatorja... Da naredite triperesno deteljico po sistemu "puseljc gorskih tekov". Tukaj notri date T4M, najnaj21 in Visoski tek. Teki ki so po mojem organizatorju dobro znani, vsi pa se odvijajo v Skofji Loki in njeni blizini.

Za sodelovanje s takšno klasiko kot je Visoški tek, pa je T4M še malo prezelen! :roll: (... je pred leti rekla Slovenija, ko je zviška zavračala povezovanje z Višegrajsko skupino) :lol:
Zanimiva ideja, sicer pa je vse stvar interesa, celostne podobe posameznih prireditev, pozicioniranja, širših interesov območja, ...
Uporabniški avatar
 ZHAK
T4M napisal/-a:Mishi, živjo,
Starejši občan je tekel z izpahnjeno ramo in tudi na priporočila drugih ni hotel odnehati. Očitno je hotel priteči do konca. Ja, ko te ponesejo navijači :-)
Gospa Žigonova je pa zaradi poškodbe tekla samo drugi krog - tako smo se dogovorili že pred startom. Njuna spremljevalca sta sicer mislila, da bi odtekla samo prvi krog in potem odstopila, vendar sem predlagal, da odteče samo drugi krog, zato da pride v pravi, ne vmesni cilj. Dogovorjeni smo bili, da se priključi skupini Tečem z zdravniki, vendar je šla na progo malo prej - z eno od štafet.

Ne razumem, da greš poškodovan na tekmo, za katero že vnaprej veš, da je ne boš dokončal. Na ta način poškodbe ne moreš sanirati. Razen, če gre za marketinško potezo organizatorja, ki pa jo prav tako ne razumem. Potem se lahko vprašamo, koliko je ša takih s samoenim pretečenim krogom. Sicer pa gospe Heleni kapo dol za pretečene km pri teh letih! :clap:
Mogoče je pa ta debata lahko v razmislek organizatorju, da v prihodnje uvede še eno krajšo razdaljo, sam sem pa kot dolgoprogaš interesent za daljšo, 21km.
Tekmovanje sem sicer zaradi poškodbe spremljal skupaj z otroki kot gledalec v startno-ciljnem prostoru (ne da ne bi hotel teči samo enega kroga , še to je trenutno mnogo preveč :--( ) in bilo je res lepo.
Pozitivno oceno pa si zasluži tudi dopoldanski otroški tek. Ravno prav dolga krožna proga, dobro vzdušje med otroki, starši in vzgojiteljicami, darilna vrečka in pa najboljša stvar, kepica sladoleda za vse nastopajoče.
 T4M
Živjo,

Hvala vsem za zanimive komentarje. O nekaterih že razpravljamo - folder T4M 2014 je namreč že odprt :D

Imamo pa še eno informacije, ki sicer bolj sodi na Ponte Rosso. Na spletni strani in profilu FB smo odprli tržnico majic. Če vam je premajhna, prevelika, ali pa bi radi drugo barvo - pošljite mail na igor@drakulic.eu ali objavite info na našem FB zidu.

Lep dan,
Igor

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA