Informacije o uporabi Oregona 450 na podlagi praktičnih izkušenjČe želite, da boste trošili manj baterij, izklopite
topografijo. Če imate vnešeno sled, jo ne potrebujete, da bi vedeli, če ste na pravi poti. Razen, ko se izgubite ipd., se vklopi topografija, da se vidijo dodatni podatki, npr. kraji, steze, ceste ... Poleg tega je tudi preglednost veliko boljša, tudi v sončnem vremenu. Nastavite ekran, da se ugasne po 10 ali 15 sekundah. Za cel dan hoje na ta način potrebujete, npr. za Oregon 450 4 akumulatorske baterije.
Je pa veliko lažje uporabljati Garminove naprave na dotik. To sem občutil, ko sem uporabljal prijateljev Colorado.
Pred kratkim sem videl tudi Oregon 650. V primerjavi z Oregonom 450 ima določene funkcije na drugih mestih. Kar dolgo sem iskal funkcijo za shranjevanje sledi, ki je ena od osnovnih funkcij. Lahko rečem, da sem zelo zadovoljen z Garminom 450. Nudi mi vse, če karikiram, da poznam vse poti po svetu.
Šele, ko se uporablja GPS napravo, se vidi, kako pomanjkljivo so narisani zemljevidi glede stez in kolovozov. Lepe steze in kolovozi manjkajo oz. določenih stez, ki so na zemljevidu, ni oz. so zaraščene. Seveda večje poti so točno narisane na zemljevidih.
Z
uporabo pametnih telefonov in View rangerja kot GPS napravo je pa tako, da moraš imeti to napravo vedno obrnjeno proti severu, če želiš imeti pravi položaj poti. S tem mislim, da pot zavija tako, kot je v naravi, če imamo dovolj veliko merilo. Garmin naprave, če so prav nastavljene, vedno kažejo proti severu, da poti pravilno zavijajo.
Z GPS napravo lahko vidite, kako pot zavija in že potem veste, če ste na želeni poti, seveda pri dovolj velikem merilu, npr. 1:500 (1cm na napravi je 5 m v naravi). To vidite tudi pri manjših merilih.