Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 firbec
Bravo vsem skupaj :clap: :clap: :clap:
Mene tole že nekaj časa čaka :oops:

Lp Marjan
Uporabniški avatar
 MančaPomaranča
Koncno sem tudi jaz prisla do sape. :D Mislim, da je Jernej ze vse povedal, kaj in kako. Dodala bi le se to, da je K24 cudovita pot, ki je zagotovo nisem zadnjic prehodila.

Hvala Jerneju za spremstvo in motivacijo in cvekanje, ki ga ni bilo prevec. :mrgreen:

Cestitke Mateju in Davidu za odlicen cas in prav tako za dodatno motivacijo na poti, ki je prisla ravno v pravih trenutkih. :wink:

In seveda hvala vsem za cestitke ter vzpodbudo. :)
Uporabniški avatar
 MAKALU
Manja in Jernej :clap: v čast mi je da vaju poznam in :clap: se vidmo i posnamemo :hack:

lp Andrej
 pryks666
No pa še moje kratko poročilo iz K24 ...

Ker sem že dve leti nazaj prehodil to pot v smeri urinega kazalca sem se letos odločil, da to ponovim še v obratni smeri. Svoj križev pot sem začel na Slemenu v smeri proti Uršlji Gori ter naprej proti Peci, Olševi, Raduhi in Smrekovcu. Vreme sem odlično zadel saj me je samo na poti iz Smrekovca proti Slemenu malo poškropilo, ostali del poti pa se je izmenjevalo oblačno in sončno vreme. K24 sem naskakoval sam, vendar sem imel del poti spremstvo, ki mi je ob premagovanju napora prišlo zelo zelo prav....1000x hvala

Štartal sem 12.7.2013 ob 23:35 ...

Moji vmesni časi:
Sleme
Uršlja Gora ... 1:18
Jazbina... 2:20
Križišče za Podpeco ... 3:35
Koča na Peci ... 5:05
Peca ... 5:50
Kumer ... 7:15
Vznožje Olševe ... 8:50
Olševa ... 9:45
Bukovnik ... 11:36
Raduha ... 13:45
Koča na Loki ... 14:35
Koča na travniku ... 16:30
Smrekovec ... 19:92
Sleme ... 21:49

Ko sedaj pogledam te vmesne čase in jih primerjam s planiranim moram reči. da sem jih kar zadel. :)

Sedaj lahko tudi primerjam poti v smeri urinega kazalca in obratno moram reči, da mi je bilo veliko težje v obratni smeri urinega kazalca.

Uglavnem 2-ič sem uspel ...... mogoče pa še kdaj ... :)

Pa pozdrav in čestitke Mateju, Davidu, Jerneju in Manji, ki so pot opravili v prejšnem tednu.

Pa še link do .gpx kjer si ga lahko izvozite ... http://bit.ly/1b5rJHD

Tomaž
Nazadnje spremenil pryks666, dne 21 Jul 2013, 22:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 zvone
Čestitke Tomaž!

:laola :laola

Ja, prepričan sem, da še zdaleč to ni tvoj zadnji K-24!

lp. zvone
 genius30m
Tomaž, iskrene čestitke.
Ko sem pisal poročilo, sem te pozabil omeniti. Mi je žal. Hvala za pomoč na Peci in za divjo bližnjico.
Tudi jaz imam željo obrniti smer, ker je to sigurno povsem druga dogodivščina. Mogoče se jo naslednjo leto lotimo celo skupaj.
Sem pa bil v soboto opoldan familijsko na Smrekovcu in če bi vedel, da delaš K-24, bi te definitivno spremljal del poti. Vreme je bilo sanjsko.
lp
Matej
 kris46
Pozdravljeni

Evo tudi jaz in še dva prijatelja imamo v načrtu Avgusta prehodit K24, celotno pot smo prehodili po polovičkah že nekajkrat, tako da pot dobro poznamo, samo ne moremo se odločit v katero smer naj zančnemo? Prvno na Uršljo Goro ali na Peco? Prosim za nekaj argumentov, da se bomo lažje odločili :D

Hvala
LP
 genius30m
Jaz vsekakor za prvič priporočam smer Črna - Uršla gora. Tako dobiš nekaj ravninskih km, za dobro segrevanje. Iz Črne kar na Peco se "zaletiš v steno".
Vsekakor je vse odvisno od vaše pripravljenosti.
Uporabniški avatar
 janezs
Ja v katero smer začeti?.

Jaz nato gledam takole, če greš na čas potem mogoče boljše na Uršljo, samo pazi energije ti mora ostat, za Olševo in posebno za Peco. Prvo na Peco, odvisno ob kateri uri začneš, tema in megla na Peci?, poznati jo moraš res dobro v primeru megle. Če so za popoldan napovedane nevihte, potem je boljše da si tisti čas kje na Smrekovcu, to je v smeri Uršlje. Potem, če je hoja v zimskem času, je boljše smer Uršlja gora. Našlo bi se še dosti načinov,je pa vsekakor v obe smeri enako daleč, ker določeni vrhovi so lažje dostopni z ene strani drugi pa z obratne. Pa tudi odločit se moraš kje boš lažje hodil po noči. Začeti je treba pogumno, tudi, če ne izide je pa dobra izkušnja za naslednjič.
(začni prvo s Peco)
Lp.
 kris46
Razmišljamo, da bi začeli okrog 2-3 ure zjutraj, da se še malo naspimo prej, ker da bi bil cel dan pokonci in začel okrog 22, meni ne ustreza...
Uporabniški avatar
 janezs
Še enkrat se bom oglasil, začeti morate ob takšni uri, da naslednji dan ne boste imeli težkega vzpona, ko se bo začelo ali že stemnilo, to je težka psiha. Glede spanja pred začetkom pa mislim, da ga ne bo veliko iz lastnih izkušenj lahko povem, tudi jaz sem pred kratkim razmišljal, da bi odšel na Poštarski dom in tam prespal, do štarta po KPP. Po telefonu se to nisem uspel dogovorit, tako sem ostal v domači postelji in do pol dveh nisem zaspal preveč vsega za premlet.Ob pol dveh sem se začel pripravljat za odhod iz Celovca. Še to bom dodal ne odlagat, dan se hitro krajša. LP. Mogoče se to, prej je napisal predhodnik, da se ti pot na Peco postavi pokonci,( če še spočit ne premagaš Pece potem lahko pričakuješ težave na poti.)
 MARJANZUP
Gionni napisal/-a:Tole je naš print screen gps sledi :) na uradni strani timetrackerja pa mi javi neke napake in mi ne prikaže...
http://4.bp.blogspot.com/-UZyb2QhoBvY/UCLT9arftOI/AAAAAAAAEMo/Inn4z0r6S8o/s1600/GPS+prehojena+pot+SportTracker.png

Jest bi jo rabil v tej obliki (glej spodnjo povezavo) , kot progo ,da bi jo naložil v Moj GARMIN :D
:clap: :clap: :clap:
če jo kdo ima se priporočam , če še ne obstaja bi posodil mojo 910xt -ko komu ki bo šel še letos. Se pa ne mudi , jo bom rabil šele drugo leto :)
Hvala
http://connect.garmin.com/course/3664448
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 32

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA