Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 zulu
Totalno zelje, ne vem ali sem samo jaz tako izbirčen. Brkljat sem obupal. Iščem mp3 player zanesljivega proizvajalca, odporen, ki bi imel, vsaj 256mb internega flash spomina z nadgradljivim spominom SD/MMC, radio, s snemanjem, če se da. Slovenski trg tehnčne opreme, v tem primeru mp3 igralnikov je gnil do amena, imajo samo nižje modele, vse je po 256mb, 512mb je drag kot žafran (40k). Trgovci ne vedo, da smo v EU, nabavljajo samo sivo povprečje, češ za "slovenčke" bo že dobro. Če kdo ve kje se da dobiti kaj takega, ki ima zgoraj našteto naj brž napiše ali nariše, lahko tudi izven naše Kokoške. Dost mam tega.
 dpop
Vidim da tukaj teče debata v podobno smer kot pri
digitalnih fotkičih... samo MEGA je pomembno (nekje piksli
drugje byte-i)...

Pa se kdo vpraša kaj pomeni 256Mb v "obliki glasbe"...
Kot je že Anita Orangita napisala je 1minuta približno 1Mb
pri 128bps... se pravi da gre na en povprečen "plejer"
več kot štiri ure glasbe...

Ampak... kdo rabi na neki napravici ki komaj kaj cvili
128bps... čista potrata... že pri 64 ali pa 80bps se da
čisto lepo poslušat... kar pomeni več kot 6 ur glasbe...

Je pa res... po WEB-u krožijo RIP-ani komadi ki so
posneti na 320bps... čista izguba prostora (vsaj kar se
prenosnih plajerjev tiče)

Tako da... raje se človek vsede... "presempla" tiste
pesmi ki so mu všeč... ne pa takoj po 1giga plajer :wink:

1460 Darko

P.S. No ja... je pa res... če kdo rabi tale plajer tudi za prenos
podatkov... to je pa druga zgodba 8)
 sempja
mp3 player dela kot za šalo..... zanima pa me ena stvar... kake mate kaj izkušnje s slušalkami... jaz bi rabil kake, ki dobro prenašajo hektolitre znoja... :shock:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Hm, med neuspelim iskanjem torbice za bodočka rio carbon našel waterprof slušalke, sam ne vem tocno kje. Google si your freind pa probi, majo en kup tega :)
Uporabniški avatar
 pegaz
Živjo,
MihaPR, torbice + narokavčke za take igrače sem videl v LJ v Nike shopu nasproti Magistrata. Mogoče ti kaj pomaga.
LL, Pegaz :)
 Amir
Kupil sem mp3 predvajalnik Red sky z 256MB flash pomnilnika. V tehničnih podatkih, ki jih vedno jemljem z neko rezervo je podatek da je čas predvajanja z eno AAA baterijo od 10-12 ur. Po klicu na podjetje ki to prodaja sem dobil podatek da mi priporočajo 750 mAh baterije ki naj bi toliko zdržale. Trenutno imam baterije Kodak nevem koliko mAh ker nič ne piše in mi zdržijo cca.3h. Zanima me kašne baterije vi uporabljate. Ali pa je mogoče moja stvarca za reklamacijo. Mislim da je 3 urce vseeno premalo. Nisem pa probal še duracell in podobnih baterij ker so drage pa se bojim da nebo delovalo kot je treba. Ima kdo kakšen nasvet??? Draugače pa stvarca zelo fletna in cenocno ugodna www.ac-zeus.si
Uporabniški avatar
 MihaPR
MAm kodakove AAA baterije, 1.5V, kjer nc ne pise gor tega :)
na kodakovi strani je specifikacija, da so 1250 mAh
http://www.kodak.com/eknec/documents/e5 ... e5/K3A.pdf
zdrižijo v podobnem mp3 playerju, samo da je malo starejši že najmanj 4 ure pa je kazalec za baterije se vedno popolnoma poln.
Uporabniški avatar
 davor123si
Hojla,

ne verjet specifikacijam kej prevec, sam sem imel podoben problem z Cateye kolesarsko lucko v katero gredo 4 1,5 V AAA baterije; po specifikacijah naj bi pri 750mAh baterijah svetila v nizjem soju 3 ure, v visjem pa cca. 1,5 ure; no do take svetilnosti sm prsu sele z 1250mAh, zdej vozim z 1750 mAh in mi zdrzi pri polni moci lucka cca 3 ure, v slabsem soju pa 4 in se malo cez;

tako da po mojem raje poskusi z mocnejsimi baterijami kot z reklamacijo, saj unicit ga z mocnejsimi baterijami ne mores, glej le da so vse z enako amperazo in da so enako napolnjene da ne prihaja do nihanja napetosti;

lp
Davor
Uporabniški avatar
 MihaPR
verjetno v drobnem tisku nekje tocno pise pod kaksnimi pogoji zdrzi toliko casa, kolikor piše. tud pr teli specifikaciji baterij pise tocna temp. pri kateri je merjeno, etc. plus to, da verjetno lahko merijo predavanje glasbe brez prekinitve, uporabnik pa umes se kaj nalaga gor, briše, etc.
Uporabniški avatar
 davor123si
seveda, sej zato se pa ni za zanasat na te specifikacije kaj prevec,

to je ko pri vseh stvareh, tovarnški testi so pod kontroliranimi pogoji itd; tko k je pr avtomobilih v specifikacijah napisano da recimo avto porabi 6,5 litra bencina na 100km pri mešani voznji, pa gledano v povprecju potem pri uporabnikih tak avto porabi 7 litrov.

Tovarniški podatki se nažalost v normalnem življenju le redko izkažejo za pravilne oz. jih je zelo tezko dobit, zarad stvari ki jih je ze prej omenil MihaPR
Uporabniški avatar
 MihaPR
Slika

tole moja nova pridobitev :D
Uporabniški avatar
 Damijan
Tek in poslušanje glasbe – pri meni deluje fino, sploh na dolgih tekih.
Zame pa je pomembno tudi, da ima player še FM radio sprejemnik, saj se naloženih komadov oz muzike utegneš naveličati – takrat preklopim na radio. Pravzaprav so mi najboljše kake kontaktne oddaje, ko se poslušalci kdaj v živo ruknejo – sem se že na glas smejal raznim bedarijam. In – ob nedeljah zjutraj mi na dolgih tekih vedno dela družbo Jože Brus z RGL-ja.

Tako sem našel super rešitev, zadevo od Hame (www.hama.de) - gre za "FlashPen Professional", ki ne kuri baterij, pač pa ima interni akumulator (Li-Polymer 380mA/h), ki se napolni, ko player priključiš na računalnik preko USB-ja. Radijske postaje poišče sam v nekaj sekundah (auto-scan) in jih tudi shrani. Možnosti je sicer veliko (npr. varčevanje z osvetljevanjem zaslona, več prednastavljenih equalizerjev, ponavljanje itd.)…

Slika – na tem naslovu -> http://www.arktis.de/produktbilder/hard ... 3_1_gr.jpg
Cena: pada (sam kupil novembra, v Gradcu – Cosmos: 99€).

Strinjam se z dpop-om: za poslušanja glasbe res ne potrebuješ X-mega pomnilnika. Zadostuje 128 MB, pa še cena z velikostjo pomnilnika raste (skoraj) eksponentno.

Glede slušalk – sam ne uporabljam tistih, priloženih z playerjem, pač pa sem zvest Philipsovim športnim modelom – nekaj modelov priporočam spodaj…

Philips
http://www.consumer.philips.com/catalog ... llSize.jpg
http://www.consumer.philips.com/catalog ... llSize.jpg
Aiwa
http://www.eu.aiwa.com/si/productnew.php?name=hp-sc21

Vsi omenjeni se zataknejo za ušesa, kabel speljem pod majico, tako da ne opleta in ne moti pri teku. Player nosim v roki in čisto nič ne moti (mere: 85 x 16 x 25 mm), saj je smešno lahek -37g – k temu pripomore zg. omenjeni akumulator oz dejstvo, da nima baterije.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Glede slusalk, kje se pri nas dobijo tele philips oz. aiqa.
drugace pa glede pomnilnika. sam se ne morem navelicati, ker imam gor cca. 72 ur glasbe, tako da je radio kar nepotreben. se pa strinjam, da je fajn ce ga imas. Samo na našem trgu so predvajalniki z radiem dražji, saj velja za njih višja carinska stopnja (če prihajajo izven EU).
sam kupil 5 gb zgoraj omenjeni carbon, cena 200€ :)
edino kar me moti je neuporaben etui, saj nima prozornega oknčka za dostop do zaslona :(
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA