Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

tek_v_snegu napisal/-a:Super informacija.

Pozvoniš lahko kadarkoli oz. odziv bo vedno?
Recimo po 18.uri ali v mraku, ponoči ali je smiselneje kakšen dan prej najaviti, da boš
recimo ponoči prečkal ?

Meni sta manjkala žiga KPP "Ožbalt" in "Rdeči Breg" . Parkiral sem pred vstopom na območje elektrarne Ožbalt ob cca 16.00 med tednom in sem mirno prečkal jez, ker so bila vrata na eni in drugi strani odprta. Nihče me ni ustavil.
Ko sem se vračal ob cca 18.30 so bila vrata zaprta in sem moral pozvoniti. Varnostnik se je hitro oglasil, ampak je trajalo, da mi je odprl vrata, ene 5 minut..sem vmes že razmišljal, da bi ograjo preplezal ;) .
Kako je ponoči, pa ne vem... Bo moral nekdo poskusiti.
Uporabniški avatar
 janezs
KOROŠKA PLANINSKA POT PREHOJENA V ENEM ZAMAHU
S pomočjo Aleša- (voznik hitre dostave) in Romane, ki me je spremljala zadnjih 90 km poti, sem uspel prehoditi celoten krog KPP. Po temeljitem premisleku in ogledu poti, sem si sestavil načrt, kako najlažje do cilja. Moja realna ocena pri premljevanju tega poskusa, se je ustavila nekje na Pohurju. Prav zato, ker sem dvomil v ta uspeh, sem nestrpno pričakoval, da se spopadem s to zadevo. Za lažjo zadevo rabiš tudi dobrega spremljevalca, z avtom in tudi nekoga,ki te spremlja pri nočni hoji. Pot moraš seveda dobro poznati, ker ko si na terenu glede tega ,ne sme biti nobenih dvomov.
Mislim, da vas zanima, kako se je stvar odvijala. 12.6 sem zjutraj Ob pol dveh , po neprespani noči (verjetno so bili krivi živci) vstanem, se pripravim in odpeljem na Javornik-Ravne na Koroškem, tu zamenjam krmilo avtomobila z Alešom in me odpelje na Poštarski dom. ( Imel sem tudi načrt, da bi tu prenoči) Ob 04 uri sem pričel s hojo proti Uršlji gori -Smrekovcu, tukaj pojem enoločnico, nadaljujem proti Loki ,tu mi grozi nevihta zato se ne ustavljam, hočem pred mogočo nevihto prečkat Raduho. Na Grohutu pojem pripravljeno hrano. Na Olševo sem se dosti preznojil ,preganja me tudi nekaj dežnih kapelj. Do Kumra čas hitro mine, tu me Čaka Aleš, dobim si nove zaloge, tudi z Markom se malo pogovoriva. Na sredi poti na Peco si začnem svetit z lučko. Ob 23 h sem na vrhu. Spust na drugi strani mine malo iz smeri K 24. Na nekdanji karavli me čaka Aleš, on spat ,jaz mimo Šting na Pikovo, tu me pes pošteno okrega, ker mu kalim nočni mir. Vrnem se del poti se spustim v Mežico. Tukaj grem 100 metrov od nekdanjega doma, z mislijo , kako bi pogledala starša če bi se ob tej uri oglasil. Prečkam Mežo in prestavim, prestavo za hojo v breg. na Lešah mi je lučka odveč.Sedaj ko je novi dan, sem jaz pripravljen na kakršne koli težave Na Ledinah mi prija kava in coca cola in rolada iz nahrbtnika. Vrnem se del poti, kasneje pa direkno ob potoku na most nad Savincem. Pri Prežihu ne gre brez solzic, pa ne na mojem obrazu. Na poti izkoristim bližino Alešovega stanovanja za tuširanje in napolnim zelodec, (hvala Veroniki). Zopet prečkam Mežo, Na Šteharski vrh postajo vroče, na drugi strani spust na Dobrovo, tu tretjič prestopim Mežo čez Dravski most. V Dravogradu še spijem pijačo v lokalu. Na Košenjak grem čez Goriški vrh. Po Košenjaku mi misli uhajajo na Koroški treking in tekmovalce,ki so hodili po mokroti. V bistriškem Jarku sem imel rahel rešpekt pred strmino na Sv Jernej. Oznake na drevesih , ki označujejo v.m hitro ostajajo za mano. Sedaj sem že v dogovoru z Romano, ki si je, v ta namen menjala nočno službo in bo raje meni delala družbo. Dogovorili smo se za srečanje pri Glavarju.Tu se pripraviva za nočno hojo, z Alešu se posloviva za danes. Z Romano po cesti odideva proti vzhodu,obenem oprezava za odsek poti proti lovski koči ,seveda ga ne zaslediva in tako po cesti okrog ,greva na lovski dom. Že na ogledni turi sva se čudila poti, ki pelje od lovskega doma prek potoka do glavne ceste, (KJE SO ODGOVORNI IN KDAJ JE BIL KDO OD TEH LJUDI NA TEM KONCU?) Ponoči je bilo še težje. Na Kapunar sva odšla lepo po cesti, mimo Urbana in spust na Remšnik. Sedaj sva imela lahko pot( cesto), Tudi svitanje se prikazovalo na obzorju, midva pa kar po cesti na Sršenov vrh.Z vrha malo po mokri travi v Ožbalt. Tu pa v gostilno na zajtrk in dvojni kavi. Sedaj bom to objavil, ker me je strah, da mi ne bi zbrisalo.
Nazadnje spremenil janezs, dne 15 Jun 2013, 19:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 janezs
No, perilo sem obesil in se lepo suši, to sem naredil, ker Romana počiva in bo nocoj delala petkovo nocno.Dravo prečkava preko jezu. Kava že deluje, lepo sončno jutro naju kar potegne v strmino, ki pa se hitro spremeni v položno cesto.( nad železnico lepo pokošeno HVALA). Hitro sva na Glačniku, izkoristiva lovski dom za dve coca coli. Med potjo navzdol pokličeva Aleša, tako da izkoristiva možnost snidenja, ki ga je obljubil prejšnji večer. Srečali smo se pri Orozelu. Poklepetali smo, dobro se oskrbela in nadaljevala. Med potjo sem moral večkrat Romano opomnit, da naj prilagodi hitrost,( upočasni naj, da ne bo pomote).Med hojo na Pohorje vidiva, da se na vrhu temni, zbirajo se temni oblaki. Pri Pisniku spijeva radensko (1 l) Na Ribniški pojeva pasulj, tako, da po grebenu že slišiva grmenje, čeprav je sedaj sejalo že zopet sonce.Sedaj sva tako rekoč na domačem terenu. Zavijeva še dol k Planincu in po spodnji poti nazaj na sedlo. Na Kremžerico se pomeriva v tisti kratki strmini, saj jaz tako nisem imel več kaj šparat moči. Na koči pojeva borovničev štrudel nekaj klepeta in mine 1 h. Potem pa poti ki jo poznava najbolj izmed planinskih poti ( Skupaj 1900 vzponov, v letu 2006, takrat se je tudi združilo najino življenje). Preko starega trga, na klancu namestiva lučki in preko packaste- blatne poti, na Sele in po cesti lepo do Poštarskega doma. Tu naju pričaka Marjana- oskrbnica , naju lepo sprejme in naju položi v posteljo ,kjer srečno utrujena objeta zaspiva , ne,ne ni bilo tako. Marjana naju res počaka ,nama pokaže sobe, še prej pa poklepetamo, saj se tudi drugače poznamo. Po tuširanju, pa na spanje. po kratkem času pa mene začne trest mrzlica, tako sem lahko zlezel v Romanino posteljo. Takoj sem hitro zaspal. Tisto, da me je treslo kakšno minuto je pa res.Spat sva šla okrog polnoči, zbudila sva se ob 7 h, vstala ob pol osmih, zajtrk in pogovor je trajal, kar nekaj časa potem pa vožnja domov Celovec. Še prej pa čestitke Alešu za njegov osebni praznik.
Sedaj pa še nekaj, kar nekateri težko čakate. Pot, ki jo je prehodila Romana z mano je trajala 25 h 13', čiste hoje je bilo 22 h 28' , kilometrov pa okroglo 90 .Romanina ura pa je izmerila 3964 vm.
Jaz pa sem začel 12.6 ob 4 uri in hodil ,počitki so bili samo ob hrani in pijači, če je ta bila v hišah. Končal pa 14.6 ob 22 h in 35'. No kot se vidi kar lep čas nisem, zatisnil oči, da sem bil utrujen mogoče dvakrat po pol ure. Na poti je bil smo problem- slaba pot med lovsko kočo in Žoharjem. Najdite boljšo lokacijo in odstranite tablo, ki kaže prehod, čez potok,na tistem mesto to ni mogoče. Danes se počutim zelo dobro tudi stopnice ali kaj podobno mi ne delajo težav. Zjutraj sva celo dejala da greva na Uršljo, pa ima Romana danes nočno. Naj bo za enkrat dovolj časi bodo na slikah. Hvala Alešo za hitro dostavo in super sodelovanje. Lphttps://plus.google.com/photos/115716222052982162515/albums/5889968883070911377?authkey=CP2_v5b8h7ngMQ
Nazadnje spremenil janezs, dne 16 Jun 2013, 09:38, skupaj popravljeno 1 krat.
BRAVO, JANEZ!

VSE SPOŠTOVANJE ZA TAK PODVIG. TUDI JAZ JO POČASI OTIPAVAM IN SPOZNAVAM, ENKRAT SE BOM VERJETNO ODLOČIL ZA CELOTNO TRASO V ENEM KOSU, MISLIM PA DA RABIM ŠE KAR NEKAJ ČASA IN ŠE KAR NEKAJ OGLEDNIH TUR. PA JASNO- TA PRAVEGA SVETOVALCA IN LOGISTA.

LEP POZDRAV, UROŠ
Uporabniški avatar
 janezs
Hvala vsem za čestitke.
Tudi vi ste se trudili in pritekli dobre rezultate na drugi strani, je pa res, ko končaš krog K 24 bi moral v "garažo" imaš pa še pred sabo 130 km. Z dobro voljo in spremstvom tudi to mine. Lp.
Uporabniški avatar
 janezs
Hvala tudi tebi.

Ti ki si vse te, Koroške hribe in doline prelaufal, veš, da je potrebno kar veliko, volje in trme, da ti to uspe, če pogledam in premislim nazaj, pa ni bilo tako hudo. Na poti in že pred njo sem si čas izbil iz glave. Vedel sem, če bom poskušal s tekom, bom se hitro znašel pred zidom. Mislim, da jaz nisem rojen za tek. Mi je pa pot hitro minula. Z mislimi ali željami nisem bil nikoli daleč pred sabo. Lp

in še veliko užitkov pri tvojih tekih.
janezs napisal/-a:. Z mislimi ali željami nisem bil nikoli daleč pred sabo.

To pa je dobrodošel nauk in zgleda eno od bistev. Spomnim se prvih premagovanj razdalj ..torej situacij, ko še ni kilometrine , ni izkušenj v mladih letih ...In se postaviš na traso in kar greš. Takrat je bilo potrebno glavo obrniti proti tlom in gledati v lastne noge namesto se ukvarjati s horizontom in pogledom. Ok hribovci in nočni popotniki smo dobili novo perspektivo, da moramo gledati tudi v horizont torej nek kompromis - odspodaj drevesne korenine , zgoraj markacije in potencialne ostale izgube orientirov...Spominja me tudi na eno pripombo v Slavoniji, ko pravi možak: ne smeš podići pogled u horizont jer češ se uplašiti sve što vidiš , ...potem pa sledi seveda ukvarjanje s tisoč stvarmi ( ki so daleč pred sabo ).... V hribih mislim, da smo že razćistili kako je z razliko med tekom in ujemanjem drugačnega koraka. Tako, da glede na razmerje obratov včasih tek morda zgleda hitrejši ampak se na nekem nivoju lahko izkaže kot potrata energije.

Kakorkoli, v percepcijo, ki je dana je to novo poglavje soočanja z bistvom upralvjanja nekega ritma: 70 ur - biti v neki pokrajini na neki določeni oscilaciji konstantnega gibanja ,,,biti s pokrajino, opazovati drugačen ritem i nspremembe ritma, ti pa vedno v istem ritmu...Nekomu bi to bil lahko holocaust. Ne gre toliko kako hitro , ampak spremljanje iz nekega ritma...lastne pokrajine, odvija se noč, dan, delo, spanje, sonce, oblaki,...telo pa kar sprejema in ustvarja lastno frekvenco...
Lani oktobra, ko se ni izšlo po željah, sem obljubil, da se na KPP ponovno vrnem 8) .
Jutri ob 4.00h startam na Koči Planinc na Pohorju in nadaljujem v smeri Slovenj Gradca.
Spremljevalna ekipa je pripravljena, vremenska napoved ugodna.
Upam, da se tokrat izide do cilja 8) . Poročamo s terena.
Uporabniški avatar
 zvone
Bravo Jani!

:laola :laola

Pol uspeha je že za tabo -odločitev, da se podaš na to pot.

Želim ti lahek korak, dobre odločitve in sreče - koliko je potrebno da ti uspe.

Držim pesti.

Srečno Jani!

lp. zvone
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA