- 15 Jun 2013, 15:05
KOROŠKA PLANINSKA POT PREHOJENA V ENEM ZAMAHU
S pomočjo Aleša- (voznik hitre dostave) in Romane, ki me je spremljala zadnjih 90 km poti, sem uspel prehoditi celoten krog KPP. Po temeljitem premisleku in ogledu poti, sem si sestavil načrt, kako najlažje do cilja. Moja realna ocena pri premljevanju tega poskusa, se je ustavila nekje na Pohurju. Prav zato, ker sem dvomil v ta uspeh, sem nestrpno pričakoval, da se spopadem s to zadevo. Za lažjo zadevo rabiš tudi dobrega spremljevalca, z avtom in tudi nekoga,ki te spremlja pri nočni hoji. Pot moraš seveda dobro poznati, ker ko si na terenu glede tega ,ne sme biti nobenih dvomov.
Mislim, da vas zanima, kako se je stvar odvijala. 12.6 sem zjutraj Ob pol dveh , po neprespani noči (verjetno so bili krivi živci) vstanem, se pripravim in odpeljem na Javornik-Ravne na Koroškem, tu zamenjam krmilo avtomobila z Alešom in me odpelje na Poštarski dom. ( Imel sem tudi načrt, da bi tu prenoči) Ob 04 uri sem pričel s hojo proti Uršlji gori -Smrekovcu, tukaj pojem enoločnico, nadaljujem proti Loki ,tu mi grozi nevihta zato se ne ustavljam, hočem pred mogočo nevihto prečkat Raduho. Na Grohutu pojem pripravljeno hrano. Na Olševo sem se dosti preznojil ,preganja me tudi nekaj dežnih kapelj. Do Kumra čas hitro mine, tu me Čaka Aleš, dobim si nove zaloge, tudi z Markom se malo pogovoriva. Na sredi poti na Peco si začnem svetit z lučko. Ob 23 h sem na vrhu. Spust na drugi strani mine malo iz smeri K 24. Na nekdanji karavli me čaka Aleš, on spat ,jaz mimo Šting na Pikovo, tu me pes pošteno okrega, ker mu kalim nočni mir. Vrnem se del poti se spustim v Mežico. Tukaj grem 100 metrov od nekdanjega doma, z mislijo , kako bi pogledala starša če bi se ob tej uri oglasil. Prečkam Mežo in prestavim, prestavo za hojo v breg. na Lešah mi je lučka odveč.Sedaj ko je novi dan, sem jaz pripravljen na kakršne koli težave Na Ledinah mi prija kava in coca cola in rolada iz nahrbtnika. Vrnem se del poti, kasneje pa direkno ob potoku na most nad Savincem. Pri Prežihu ne gre brez solzic, pa ne na mojem obrazu. Na poti izkoristim bližino Alešovega stanovanja za tuširanje in napolnim zelodec, (hvala Veroniki). Zopet prečkam Mežo, Na Šteharski vrh postajo vroče, na drugi strani spust na Dobrovo, tu tretjič prestopim Mežo čez Dravski most. V Dravogradu še spijem pijačo v lokalu. Na Košenjak grem čez Goriški vrh. Po Košenjaku mi misli uhajajo na Koroški treking in tekmovalce,ki so hodili po mokroti. V bistriškem Jarku sem imel rahel rešpekt pred strmino na Sv Jernej. Oznake na drevesih , ki označujejo v.m hitro ostajajo za mano. Sedaj sem že v dogovoru z Romano, ki si je, v ta namen menjala nočno službo in bo raje meni delala družbo. Dogovorili smo se za srečanje pri Glavarju.Tu se pripraviva za nočno hojo, z Alešu se posloviva za danes. Z Romano po cesti odideva proti vzhodu,obenem oprezava za odsek poti proti lovski koči ,seveda ga ne zaslediva in tako po cesti okrog ,greva na lovski dom. Že na ogledni turi sva se čudila poti, ki pelje od lovskega doma prek potoka do glavne ceste, (KJE SO ODGOVORNI IN KDAJ JE BIL KDO OD TEH LJUDI NA TEM KONCU?) Ponoči je bilo še težje. Na Kapunar sva odšla lepo po cesti, mimo Urbana in spust na Remšnik. Sedaj sva imela lahko pot( cesto), Tudi svitanje se prikazovalo na obzorju, midva pa kar po cesti na Sršenov vrh.Z vrha malo po mokri travi v Ožbalt. Tu pa v gostilno na zajtrk in dvojni kavi. Sedaj bom to objavil, ker me je strah, da mi ne bi zbrisalo.
Nazadnje spremenil janezs, dne 15 Jun 2013, 19:35, skupaj popravljeno 1 krat.