vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 guinness
cez vikend sem si zaradi neustreznih gojzarjev obe peti ogulil do kosti. dobesedno. bolecin prvi dan itak nisem cutil, ker sem dobil hkrati se fejst ozebline. :oops:

hoditi moram v sandalih, kar me kljub mrazu pretirano ne moti, le cimprej bi sel spet rad v hribe.

kako sanirati poskodbo, poskrbeti, da se cimprej zaceli? koliko casa to traja? ne ozeblin, samo peto :D
Uporabniški avatar
 primus
Če je hudo, je bolje da ti svetuje zdravnik !

primus
Uporabniški avatar
 guinness
ah ne, saj se celi! ampak prepocasi za moj okus! obstaja kaksna žauba da bom do petka meu novo kožo? :D
Uporabniški avatar
 Staša
guinness napisal/-a:ah ne, saj se celi! ampak prepocasi za moj okus! obstaja kaksna žauba da bom do petka meu novo kožo? :D

Ja. Mal hecno, ampak: dej kuhat eno nojevo jajce za 2 minuti v krop. Potem pa ga zmiksaj s paličnim mešalnikom in dodaj mal zelenega čaja (lahko iz filter vrečke, ali pa sveže nabranega, če koga poznaš iz ŠriLanke, menda je še bolje). Pusti stati dobre pol ure, medtem pa v drugi posodi raztopi v mleku kvas z žličko rjavega sladkorja. Po pol ure vse to skupaj zmešaj. Če je preredko, kar ugotoviš tako, da ti iz žlice teče v curku, ne pa kot ena sluz, za zgostitev uporabi na drobno zmlete ikre. Če še ne pomaga, če so ikre bolj vodnate, potem pa mešaj nad paro, da se zgosti.
Vse skupaj si namaži na petko in koža zraste v naslednjih 48ih urah.

Zadeve sicer še nisem preverila, je pa možnosti, da bo delovalo 50 %. Pa da ne bo, je tudi 50%. Izgubiti nimaš pa kaj!

:D Sorči, mal naporen dan at work! :wink:
Uporabniški avatar
 pegaz
Guinnes,

Če nisi čisto pri popotniško/kulinarični varianti, ki jo predlaga Staša, obstaja lažja + cenejša varianta.

(Staša, kdaj pa ikre niso vodnate, mislm, a loh prosm?? Pa pri sveže kuhanem nojevem jajcu ne smeš takoj uporabit paličnega mešalnika. Prej ga moraš s suhim Fiskarsovim nožem dat na pol, pa v krpo zavit za 15 min, da se odpari.)

Za celjenje ran ipd. uporabljam propolis (alkoholno raztopino - proapin), izdeluje Medex ali pa kateri od S.P. klonov. Direktno na rano (prej jo umij z milom in toplo vodo), najprej zapeče, potem pa se naredi film čez in se celi. Ne garantiram 48h celjenja, je pa hitreje kot brez, pa še ni vnetja.

LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 guinness
hehe Staša, tole se slisi noro, si bom zapomnil. ampak nimam jaz teh sestavin doma :D

pegaz, a tale propolis se dobi v tistih majhnih rjavih flaskah v lekarni? zlijem direktno na rano ali na obvezo, gazo?
super, grem jutri v akcijo!
Uporabniški avatar
 pegaz
guinness napisal/-a:pegaz, a tale propolis se dobi v tistih majhnih rjavih flaskah v lekarni? zlijem direktno na rano ali na obvezo, gazo?
super, grem jutri v akcijo!

Ja, natanko tisti propolis. Jaz ga dam direktno na rano, potem pa pusti, da se posuši! Če se le da, pusti odkrito tudi potem.
Pa kmalu ozdravi!
LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 davor123si
Drugace zna naredit cudeze v hitrosti celjenja koznih ran tudi krema BEpanthen, mislim da je od Bayer Pharma, dobi pa se jo v vsaki lekarni (cca 800 sit) pa ne vzet tiste blage za nosečnice :)

lp,
Davor

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA