področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Uporabniški avatar
 primus
Sicer ni iz tekaškega področja ampak več glav več ve.

Pred nekaj tedni je tednik Ona objavil, da za pomoč žrtvam tsunamija ne zbirajo denarja ampak tudi stvari, ki so prizadetim najbolj potrebne. Doma smo po pripravili paket (igrače, barvice, zvezki, otroško perilo), sedaj imam pa problem oddat ga, ker so pri Oni omenjeno akcijo že zaključili. :(
Kot kaže Rdeči križ, Karitas, Unicef zbirajo le denarne prispevke pa me zanima, če ima kdo kakšno informacijo, kdo bi še lahko sprejemal podobne pakete in jih posredoval do tistih, ki jih potrebujejo.

primus
Uporabniški avatar
 Vlajko
primus napisal/-a:... Kot kaže Rdeči križ, Karitas, Unicef zbirajo le denarne prispevke pa me zanima, če ima kdo kakšno informacijo, kdo bi še lahko sprejemal podobne pakete in jih posredoval do tistih, ki jih potrebujejo....

Za Vrhniko (in ostale kraje) ne vem, po Kranju je pa kar dosti velikih zabojev, na katerih piše HUMANA. Vanje odlagamo razne predmete (običajno obutev ali oblačila, lahko pa tudi ostale predmete...), ki jih želimo podariti.....

Vendar, darovalec nima vpliva, h komu bo ta pomoč dejansko prišla... :?
Uporabniški avatar
 primus
ok, imamo tud to. Ampak tale paket je namenski, bi radi da gre prav na to, od tsunamija prizadeto področje.
Uporabniški avatar
 Barb
Primus,zadnjič je bila v oddaji 24 ur gostja njihova novinarka Tina Čuček, ki je bila dol.
Po mojem,če se obrneš na njihovo uredništvo,da te bodo znali usmeriti naprej. :idea: :arrow:
Poročaj,me zanima.
Uporabniški avatar
 mare
Če je še aktualno, ti v nadaljevanju pošiljamkopijo maila, ki sem ga dobil v začetku januarja, menda je zadeva odlično funkcionirala in bilo poslano že ogromno reči:

Kolegice in kolegi, vsem lep pozdrav !

V zadnjem času lahko redno spremljamo dogajanje na prizadetih območjih Indonezije in kako se svet organizira njim v pomoč. Tudi Slovenija je priskočila in verjetno vas je večina že dobila mejl za nakazilo denarja preko Rdečega križa.
Ker nekateri čisto ne zaupajo/mo velikim humanitarnim organizacijam in najraje vidimo da pride pomoč kar direktno do tistih, ki jo rabijo, je tukaj VAŠA PRILOŽNOST!
Štefan Dimnik (en čisto navaden Slovenec) je s prijatelji začel zbirat pomoč in uspel preko vez dobiti zastonj letalski prevoz na Šri Lanko do Irme Romijn v Kandy, kjer dela kot prostovoljka že dolgo časa.

Vi pa lahko pomagate tako: do konca januarja bomo zbirali vso materialno pomoč - obleke vseh velikosti, spodnje perilo, rjuhe, blazine, prevleke, vzmetnice, posodo, pribor za osebno higieno, sveče, svetilke, šotore, orodje vseh vrst, stekleničke za hranjenje dojenčkov, igrače, ... Pravzaprav vse. Upoštevajte, da ima Šri Lanka tropsko podnebje, da z marcem prihaja deževje. Prosimo če lahko opremo zapakirate v kartonske škatle in na list na vrhu škatle napišete kaj je notri (po možnosti v slovenščini in v angleščini), oni bodo potem še malo prepakirali in poslali dol. Ker bo verjetno pomanjkanje kartonske embalaže se priporočamo, če jo kdo ima.

Stvari ki jih želite darovati lahko oddate na sledečih mestih :
Ljubljana
Uniport Forsterjeva, Ljubljana 40 436 43 10, 041 792 914 med 8:00 in 13:00 ali kasneje če bomo v prostorih

ga. Katerina Ferkov Streliška 9, Ljubljana 041 334 362 ,v večernem času
Za lažjo orientacijo naj povem, da gre za ulico, ki je pravokotna glede na stavbo Lutkovnega gledališča, št. 9 je sicer nasproti bivše Ljudske kuhinje oz. zdajšnje Waldorfske šole.

ga. Sandra Dimitrijevič , Miklošičeva ulica , 040 705 405 v dopoldanskem času , ponedeljek, sreda, petek

Kranj
ga. Sandra Dimitrijevič , v bližini avtobusne postaje , 040 705 405

Hoče
Poslovalnica Lesnine, HOČE Miklavška 63

Iščemo osebe, ki bi lahko prevzemale donacije tudi v drugih krajih Slovenije. Če se bo pojavilo še kakšno zbirno mesto vas bomo obvetili.

Kar se tiče denarja. Ker Irma še ni dala št. računa na katerega bi lahko direktno nakazali denar, smo se odločili, da se pozanimamo kako se da odpreti humanitarni račun na katerega boste lahko nakazali denarna sredstva. S tem je tudi malo problem, ker nismo humanitarna organizacija ampak nekaj ljudi, ki bi radi pomagali in je nezaupanje upravičeno.
Še vedno iščemo kontakte z direktorji , vodji podjetij ki prodajajo zdravila, orodje, sanitetni material in podobno. Njih želimo prositi, če bi omogočili material,ki ga lahko odpisali / pogrešali ali pa za znižanje cen v ta namen.

Še za vse medicince ali ljudi, ki imajo možen dostop do sanitetnega materiala: ker se je tako ugodno rešila situacija s prevozom, si želimo, da bi se kar najhitreje poslalo dol kargo medicinske opreme. Se pravi obvezilni material, zdravila vseh vrst, medicinski pripomočki, igle, brizge, infuzije... Prosim kontaktirajte me čimprej.

V prilogi pošiljam Irmino pismo, ki navaja potrebe za prizadeto območje.

Prosim pošljite to vsem, ki bi lahko pomagali in preglejte malo svoje omare!

lp Dean Klančič

P.s.: Evropa se bo poklonila žrtvam v Aziji s triminutnim molkom jutri, 05.01.2005, točno opoldne!
 Nataša
Jest imam pa še eno obvestilo na to temo: dve leti nazaj sta bila dva kolega (sestra mojega Simona in njen fant) na potovanju po Šri Lanki, kjer sta spoznala kar nekaj domačinov. Eden od njih, mlad fant z obale, jima je pred kratkim pisal, da jim je tsunami vzel ves vir zaslužka in ju prosil za pomoč.

Zato bosta ta petek predstavila Šri Lanko s potopisnim predavanjem in obenem zbirala prispevke, ki bodo poslani naprej tistemu fantu.

Če koga zanima in bi rad prišel, naj čimprej pokliče Vesno na 040 235 025. Glede na število udeležencev bo namreč odločeno, kje predavanje sploh bo - pri Simonu doma ali pa v Hotelu Mantova na Vrhniki.
 Nataša
No, še enkrat objavljam: pridite na predavanje, zdaj je odločeno, da bo v gostišču Bajc v petek ob 20-ih. Gostišče je v Sinji Gorici kak kilometer pred Vrhniko na levi strani ceste. Ne morete zgrešit!

Vesne ni treba klicat, ker bo prostora dovolj.

Ful vabljeni!!
Uporabniški avatar
 primus
Da dokončam tole zgodbo o našem paketu:

- na naslovih, ki jih je posredoval mare so z akcijo zbiranja sredstev zaključiči že 14.1. :!: Gre za organizacije, ki se drugače ukvarjajo s čisto drugimi stvarmi in so svoje možnosti izkoristili do tega datuma.
- rdeči križ: na moj mejl so prijazno odgovorili, da v te namene zbirajo le denarna sredstva.
- unicef: na moj mejl nič odgovora :?
- pop tv: na moj mejl nič odgovora :?
- karitas: že s spletne starni očitno, da materiala ne zbirajo

Zaključek:
Paket bo našel mesto pri nekom v Slo, ki mu bo prišel prav. S pripravljanjem paketa pa so moji otroci ugotovili, da vse le ni samo po sebi umevno...
Za tsunami smo pa s pomočjo Nataše in njene ekipe na kupček dodali še naš prispevek, ki bo šel direktno na (poznanega) naslovnika. Glej njene zgornje poste.
Glede naših organizacij pa posebni komentarji niso dodatno potrebni, ne ?

Vsem hvala za odgovore.

primus

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA